Investitorii straini si piata de birouri

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform celui mai recent studiu de piata al companiei CBRE Romania, cele mai pertinente investitii din acest an au avut loc pe segmentul birourilor, Bucurestiul ocupand, asa cum era de asteptat, primul loc in topul oraselor active pe aceasta piata.

Suntem informati ca „responsabili” de aproximativ 90% din volumul tranzactiilor sunt, evident, investitorii de peste hotare. Astfel, 91,5% dintre straini care au alocat sume deloc neglijabile pe piata birourilor au fost austrieci, 8% au fost greci si 0,5% italieni.

In aceeasi ordine de idei, nu doar cumparatorii au fost straini, ci si „instantele” de pe cealalta parte a baricadei.

Volumul total investitional a fost de 279,1 milioane de euro, in crestere cu 23,4% fata de perioada similara a anul trecut, din care suma 125, 6 milioane de euro au fost pe segmentul de birouri.

Cea mai importanta tranzactie a fost, de departe, portofoliul Europolis. Achizitia acestuia de catre austriecii de la CA Immo a resprezentat 65% din volumul investitional. In Romania, aceasta tranzactie a implicat trei proprietati existente: Europe House (birouri), River Place (birouri) si Europolis Industrial Park 1.

Pe rezidential poate fi amintit portofoliul Adama (42,4 milioane de euro), iar la spatiile comerciale Winmarkt Olt si Juniorul precum si Praktiker Craiova (25,3 milioane de euro).

Pe segmentul terenurilor, tranzactiile au fost reduse si izolate. Amintim aici cumpararea a 30 de hectare cu destinatie industriala de catre Ploiesti West Park, tranzactie in urma careia suprafata totala a parcului a ajuns la 250 de hectare.

Tot la segmentul terenuri putem aminti vanzarea unui teren de cinci hectare langă Carrefour Ploiesti, pentru viitoarea extindere a proiectului, dar si vanzarea unui teren de doua hectare aproape de intersectia Barbu Vacarescu din Capitală, destinatia fiind dezvoltarea de birouri.

Sursa: www.sfin.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.