Investitorii straini, din nou interesati de piata imobiliara din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Expertii pietei imobiliare ne anunta ca investitorii straini au inceput sa-si exprime interesul in proprietatile vandabile din Romania.

In ciuda faptului ca ne-am resemnat deja cu plecarea potentatilor financiari in tarile vecine, pare-se ca pesimismul nostru a fost nefondat, consultantii locali fiind de parere ca dinamica tranzactionala va fi resuscitata prin intermediul sumelor alocate de investitorii care incearca sa-si asigura existenta in aceste conditii de instabilitate economica prin achizitionarea de proprietati imobiliare.

„In prezent, suntem proprietarii a 222 de apartamente pe care le inchiriem cu preturi lunare care pleaca de la 200 de euro“, declara recent pentru Adevarul Oana Ivan, general manager al Benevo, platforma de vanzari a unui fond de investitii canadian.

Strategia lor de business pleaca de la ideea inchirierii locuintelor pe care le achizitioneaza, iar randamentele, care pornesc de la 8%, sunt considerate suficient de tentante pentru ca fondul de investitii sa aloce noi sume pe piata rezidentiala romaneasca.

Iata modul in care potentatii financiari straini inteleg sa-si asigure economiile si sa scoata profituri decente in aceasta perioada de trista instabilitate imobiliara. Trecut-a vremea cand Romania a fost abandonata pentru tari ca Polonia si Cehia, tari care pana nu demult au fost considerate printre cele mai tentante din Europa in materie de investitii de real-estate.

Pe masura ce fondurile de investitii institutionale intampina dificultati in a achizitiona active de calitate in Europa Centrala, in special in Varsovia si in Praga, acestea incep in mod serios sa ia in calcul Romania“, sustin si realizatorii unui studiu al companiei de consultanta Jones Lang LaSalle.

Parerile sunt, insa, impartite. Astfel, consultantii de la DTZ Echinox sunt de parere ca interesul strainilor pentru activele romanesti este prea modest pentru a schimba situatiunea pietei locale.

Sursa: Adevarul

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.