Yandex.Metrica

Investitorii straini, din nou interesati de piata imobiliara din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Expertii pietei imobiliare ne anunta ca investitorii straini au inceput sa-si exprime interesul in proprietatile vandabile din Romania.

In ciuda faptului ca ne-am resemnat deja cu plecarea potentatilor financiari in tarile vecine, pare-se ca pesimismul nostru a fost nefondat, consultantii locali fiind de parere ca dinamica tranzactionala va fi resuscitata prin intermediul sumelor alocate de investitorii care incearca sa-si asigura existenta in aceste conditii de instabilitate economica prin achizitionarea de proprietati imobiliare.

„In prezent, suntem proprietarii a 222 de apartamente pe care le inchiriem cu preturi lunare care pleaca de la 200 de euro“, declara recent pentru Adevarul Oana Ivan, general manager al Benevo, platforma de vanzari a unui fond de investitii canadian.

Strategia lor de business pleaca de la ideea inchirierii locuintelor pe care le achizitioneaza, iar randamentele, care pornesc de la 8%, sunt considerate suficient de tentante pentru ca fondul de investitii sa aloce noi sume pe piata rezidentiala romaneasca.

Iata modul in care potentatii financiari straini inteleg sa-si asigure economiile si sa scoata profituri decente in aceasta perioada de trista instabilitate imobiliara. Trecut-a vremea cand Romania a fost abandonata pentru tari ca Polonia si Cehia, tari care pana nu demult au fost considerate printre cele mai tentante din Europa in materie de investitii de real-estate.

Pe masura ce fondurile de investitii institutionale intampina dificultati in a achizitiona active de calitate in Europa Centrala, in special in Varsovia si in Praga, acestea incep in mod serios sa ia in calcul Romania“, sustin si realizatorii unui studiu al companiei de consultanta Jones Lang LaSalle.

Parerile sunt, insa, impartite. Astfel, consultantii de la DTZ Echinox sunt de parere ca interesul strainilor pentru activele romanesti este prea modest pentru a schimba situatiunea pietei locale.

Sursa: Adevarul

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Investitorii imobiliari straini sunt interesati de piata din Romania

Cei care considera ca Romania a esuat lamentabil si definitiv vor fi deosebit de surprinsi sa afle ca fondurile institutionale si companiile de asigurari si-au exprimat interesul pentru piata noastra imobiliara. In contextul in care dezvoltatorii si investitorii straini au fugit, in ultimii ani, de instabilitatea economica a Romaniei, aceasta stire este de foarte bun augur. Conform celui mai recent[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Investitorii straini si Romania

Piata imobiliara din Romania este, in acest moment, dinamizata de investitorii locali, cei de reputatie internatilonala preferand sa-si incerce norocul in tari ca Polonia, Turcia sau Ungaria. In conditiile in care lucrurile par sa ajunga la un oarecare echilibru, faptul ca investitorii straini evita Romania este, in mod firesc, de rau augur. Aceasta trista realitate nu trebuie, insa, perceputa ca[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Tiriac investeste in terenuri agricole!

Omul de afaceri Ion Tiriac, dupa o perioada de liniste si de analiza a situatiei post-criza, a hotarat ca ar fi o miscare inteligenta sa activeze si in alte domenii, cum ar fi agricultura, IT-ul si energia regenerabila. Astfel, el si-a anuntat intentia de a achizitiona terenuri agricole si, in acelasi timp, de a dezvolta un proiect in agricultura in[...]

Citeste mai mult