Yandex.Metrica

Investitorii speculativi sunt interesati de terenurile agricole

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca investitorii straini, dupa ce s-au retras din jocul imobiliar rezidential, au devenit brusc si inopinat interesati de terenurile agricole din Romania. Departe de a fi o simpla zvacnire irelevanta, numarul dezvoltatorilor de peste granite care vaneaza pamanturile romanilor este in continua crestere.

Cei de la Adevarul ne informeaza ca marile companii straine sunt interesate, in primul rand, de potentialul de crestere al preturilor respectivelor terenuri, si abia pe urma de profitul din exploatare.

Pretul a suferit o corectie dupa anul 2008. Anticipam insa o crestere a valorilor“, spune Cristian Ustinescu, director de investitii in cadrul companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Potrivit consultantului, cererea de terenuri agricole si paduri pentru exploatari specifice ori biomasa este in crestere sustinuta.

Se vehiculeaza randamente pe veniturile din subventii si exploatare de 8%-12%“, a declarat acesta.

Speranta Munteanu, director al diviziei de restructurare a KPMG, confirma interesul investitorilor straini, dar identifica imediat si principala dificultate:

Acesti investitori vizeaza suprafete de peste 7.000 de hectare.

In prezent, fermele care exploateaza suprafete de peste 100 de hectare reprezinta doar 1,1% din numarul total de ferme si acopera 52,2% din suprafata eligibila pentru subventii

In aceste conditii, investitorii speculativi care cumpara suprafete mici, le comasează si apoi le vand mai departe, cu preturi mult mai mari, ar putea prolifera, iar preturile ar putea exploda peste noapte.

Piata romaneasca de terenuri nu ar fi la prima isprava de acest gen, o situatie asemanatoare intalnindu-se, in anii de boom imobiliar (2005-2008), pe segmentul rezidential.

„Intr-adevar, am intalnit speculatori imobiliari care cumparau terenuri pentru a le revinde si prin aceasta metoda au marcat profituri importante“, spune Ionut Petcu, senior consultant in cadrul companiei de consultanta imobiliara Knight Frank/The Advisers.

Sursa: Adevarul

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Tiriac investeste in terenuri agricole!

Omul de afaceri Ion Tiriac, dupa o perioada de liniste si de analiza a situatiei post-criza, a hotarat ca ar fi o miscare inteligenta sa activeze si in alte domenii, cum ar fi agricultura, IT-ul si energia regenerabila. Astfel, el si-a anuntat intentia de a achizitiona terenuri agricole si, in acelasi timp, de a dezvolta un proiect in agricultura in[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Investitorii straini sunt interesati de terenurile agricole din Romania

Cotidianul britanic The Telegraph ne informeaza ca investitorii occidentali sunt din ce in ce mai interesati de terenurile agricole din Romania, suprafetele vandabile fiind incomparabil mai ieftine decat in tarile din Europa de Vest. Se pare ca terenurile scoase pe piata sunt achizitionate cu sume derizorii. Avand in vedere ca acest sector inregistreaza, la nivel mondial, un salt substantial al[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Apartamente la doar 20.000 de euro

Unul dintre principalele motive pentru care potentialii cumparatori nu se inghesuie sa achizitioneze apartemente in aceasta perioada este pretul standard mult prea ridicat. S-a vorbit intens si aparent inutil despre acest aspect al pietei imobiliare. Conform unuia dintre multele rapoarte efectuate recent, doar 13% dintre romani intentioneaza sa cumpere o locuinte in urmatoarele 12 luni. In ciuda analizelor mai mult[...]

Citeste mai mult
coming back soon