Yandex.Metrica

Investitorii imobiliari straini sunt interesati de piata din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cei care considera ca Romania a esuat lamentabil si definitiv vor fi deosebit de surprinsi sa afle ca fondurile institutionale si companiile de asigurari si-au exprimat interesul pentru piata noastra imobiliara. In contextul in care dezvoltatorii si investitorii straini au fugit, in ultimii ani, de instabilitatea economica a Romaniei, aceasta stire este de foarte bun augur.

Conform celui mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, mica si ineficienta noastra tara a redevenit atractiva pentru potentatii economici straini.

Desi este inca neclar cand anume se va concretiza acest interes in tranzactii finalizate efectiv, aceste fonduri au inceput demersurile necesare analizei preliminare de tara, ceea ce reprezinta o imbunatatire semnificativa a perspectivei pietei din Romania“, mentionează autorii studiului.

Se pare ca acest interes crescut si crescand al investitorilor de peste hotare pentru piata locala a fost generat de ratingul de tara al Romaniei, care a trecut de la „speculative grade” la „ investment grade”.

Raportul de tara al publicatiei IHS Global Insight mentioneaza ca, in a doua jumatate a anului, ar trebui sa se faca simtita o recuperare economica accelerata, date fiind imbunatatirea increderii in mediul de afaceri, dezghetarea unor piete de creditare, o scadere in continuare a ratei somajului si, posibil, chiar a inflatiei.

La inceputul lunii iulie 2011, agentia Fitch a imbunatatit credit rating-ul acordat Romaniei, readucand-o in categoria tarilor recomandate pentru investitii. Imbunatatirea credit rating-ului este direct legata de imbunatatirea conditiilor macroeconomice din Romania, iar investitorii incep sa observe acest lucru. Pe masura ce fondurile de investitii institutionale intampina dificultati in a achizitiona active de tip prime in Europa Centrala (in special in Varsovia si Praga), fondurile de tip «value add» si «core plus» incep in mod serios sa ia in calcul Romania“, se mai precizeaza in raport.

Prima tranzactie incheiata in al doilea trimestru al anului a fost reprezentata de achizitia Astoria Business Center de catre fondul grec Bluehouse Capital, investitie de aproximativ 10 milioane euro.

In plus, Immofinanz a preluat si restul de 69% din actiunile grupului Adama, un portofoliu constand in special din proprietati rezidentiale. Tranzactia a fost estimată la 42 de milioane de euro.

In primele sase luni, valoarea tranzactiilor imobiliare realizate in Romania a depasit 200 de milioane de euro.

Sursa: Capital

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgina Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Retail-ul romanesc duce lipsa de investitori straini

Se pare ca piata de retail din Romania a intrat intr-un con de umbra, investitorii straini incercandu-si norocul in alte tari mai putin traumatizate de recenta criza economica. Potrivit unui clasament realizat de compania de consultanta A.T. Kearney, Romania nu mai figureaza in topul celor 30 de tari vanate de investitorii de pe piata retailului. Avand in vedere ca ultimii[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Investitorii straini, din nou interesati de piata imobiliara din Romania

Expertii pietei imobiliare ne anunta ca investitorii straini au inceput sa-si exprime interesul in proprietatile vandabile din Romania. In ciuda faptului ca ne-am resemnat deja cu plecarea potentatilor financiari in tarile vecine, pare-se ca pesimismul nostru a fost nefondat, consultantii locali fiind de parere ca dinamica tranzactionala va fi resuscitata prin intermediul sumelor alocate de investitorii care incearca sa-si asigura[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Investitorii straini si Romania

Piata imobiliara din Romania este, in acest moment, dinamizata de investitorii locali, cei de reputatie internatilonala preferand sa-si incerce norocul in tari ca Polonia, Turcia sau Ungaria. In conditiile in care lucrurile par sa ajunga la un oarecare echilibru, faptul ca investitorii straini evita Romania este, in mod firesc, de rau augur. Aceasta trista realitate nu trebuie, insa, perceputa ca[...]

Citeste mai mult
coming back soon