Yandex.Metrica

Investitorii imobiliari bine primiti sau alungati cu pietre. Vezi cifrele!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un studiu realizat de Global Property Guide, prezinta procente uluitoare in diferite state ale lumii, in sectorul imobiliar. Este vorba despre indicatori foarte importanti pentru industria imobiliara si pentru principalii actori: investitorii imobiliari. Astfel, au fost date publicitatii cifre referitoare la impozitul pe chirie, randamentul brut al chiriei si costurile revanzarii.

In ceea ce priveste impozitul pe veniturile realizate din chirii, care afecteaza acei investitori ce cumpara proprietati pentru a le exploata prin inchiriere, Romania se situeaza la un nivel decent, cu un procent de 12%( impozitul este 16% insa sunt admise cheltuieli deductibile reprezentand 25% din acesta). Topul este condus de Elvetia, unde impozitul pe chirie, descurajant pentru acest tip de investitii imobiliare este de 48,56%! In clasament urmeaza Austria- 33,9% si…Tanzania- 31,4%. Statele Unite ale Americii si Rusia isi impart pozitia a patra cu 30%, fiind urmate de tarile nordice: Norvegia- 26,8%, Suedia- 22% si Finlanda 23%. Statele din zona noastra au procente apropiate, Ungaria 18%, Polonia 17% si Serbia 16%.

In ceea ce priveste randamentul brut, care reprezinta raportul intre chiria afectata de impozit(+/- aprecierea sau deprecierea valorii locuintei) si dobanda bancara la termen, Romania ofera investitorilor un randament scazut: 5,5%. In fata noastra sunt state mai slab cotate ca Moldova- 10% Ucraina- 9%, Indonezia- 9,3% sau Chile- 8,5%. In statele puternice ale lumii situatia este echilibrata: Germania 4,1%, SUA 4,6% si Japonia- peste 4%.

O situatie demna de luat in calcul in cazul unei investitii gresite este reprezentata de costurile aferente revanzarii, incluzand aici: taxe notariale, comisioane agenti imobiliari, alte taxe legale. Pentru Romania, acestea pot ajunge la 7,5% din valoarea proprietatii, insa aici stam chiar bine. In Rusia, de exemplu, costurile revanzarii reprezinta 25% din valoarea proprietatii, in Indonezia 26%, in Bulgaria 24,8%, iar in Sri Lanka…109%!

Sursa: www.romanialibera.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon