Yandex.Metrica

Investitorii chinezi, interesati de piata imobiliara din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara din Romania stagneaza, motiv pentru care institutiile financiare vor continua sa fie precaute in ceea ce priveste activitatile de creditare. Conform celui mai recent studiu al companiei de consultanta KPMG, proiectele moderate si neostentative ale bancilor sunt, in fapt, reactii justificate la numarului redus de imprumuturi inoperante acordate in ultimii ani.

Ori Efraim, partener si coordonator al Departamentului de Real Estate al KPMG in Romania, este de parere ca piata imobiliara din Romania va cunoaste un reviriment considerabil doar in momentul in care dezvoltatorii chinezi vor decide sa investeasca in acest sector problematic.

In multe alte sectoare, dezvoltatorii chinezi au identificat imediat oportunitatile prezente pe piata romaneasca si acopera anumite goluri lasate de investitorii mai precauti, care au fost mai reticenti fata de pietele emergente dupa 2008“, a declarat Ori Efraim, partener si coordonator al Departamentului de real estate al KPMG in Romania.

Finantarea imobiliara in Europa Centrala si de Est (ECE) a dat semne de revigorare in ultimele 12 luni, dar evolutia pietei continua sa ramana incerta. Comparativ cu anul 2010, a avut loc o crestere considerabila a tranzactiilor imobiliare, insa aceste investitii au fost extrem de diferite, in functie de tara si clasa de active.

KPMG noteaza ca bancile privesc cu prudenta evolutia pietelor imobiliare, cu posibila exceptie a Austriei, Cehiei si Poloniei, tari relativ modest afectate de criza financiara.

Comparativ cu anul 2010, un numar mult mai mare de institutii financiare din toate tarile considera ca, in majoritatea cazurilor, creditele neperformante pot fi gestionate cu succes prin restructurare. Bancile sunt interesate mai mult de restructurarea creditelor neperformante decat de executarea acestora si continua sa prefere finantarea proiectelor generatoare de venit in locul celor de dezvoltare.

Totodata, asteptarile bancilor cu privire la posibila crestere a dimensiunii portofoliilor lor viitoare s-au imbunatatit in mod distinct, iar sectorul hotelier ramane cel mai putin preferat de catre institutiile financiare din perspectiva finantarii.

KPMG este o retea globala care furnizeaza servicii de audit si consultanta fiscala. Compania isi desfasoara activitatea in 150 de tari si are 138.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Romania, teren fertil pentru investitiile in cladirile de birouri

Conform ultimului raport al KPMG, acordarea de fonduri pentru proiectele imobiliare din Romania, Republica Ceha si Polonia este deosebit de facila in cazul cladirilor de birouri. Prin comparatie, in acelasi raport se indica faptul ca tari precum Ungaria si Serbia atrag mai usor fonduri pentru dezvoltarea de retail, asta in timp ce sectorul industrial/logistic este in top in tari precum[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Expertii sunt optimisti - Piata imobiliara este pe drumul cel bun

Piata imobiliara este pentru noi o mare si inscrutabila enigma, presa de specialitate obligandu-ne sa jonglam cu informatii contradictorii. De la optimismul incoruptibil pana la cinismul „pur si dur”,  am trecut prin toate starile umane posibile. Am crezut, alaturi de specialistii de toate facturile, ca piata imobiliara isi revine si ne asteapta, in consecinta, un viitor dinamizat de proiecte care[...]

Citeste mai mult