Yandex.Metrica

Investitorii au început să caute terenuri bune pentru „Prima Casă“

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Numărul tranzacţiilor cu terenuri, încheiate în primele şase luni ale anului 2010, a fost redus, fiind finalizate doar tranzacţii cu valoare scăzută, care nu au depăşit 10 milioane euro, potrivit unui studiu realizat de compania Colliers International.

„Interesul pentru terenuri există, cererea fiind reprezentată în principal de câteva segmente de piaţă – dezvoltatori de parcuri de retail şi retaileri de tip big box, investitori în căutare de terenuri cu destinaţie rezidenţială pentru programul «Prima Casă» şi companii sau persoane fizice interesate de locaţii pentru construirea de sedii sau locuinţe pentru uzul propriu“, susţine Sânziana Oprea, consultant în cadrul companiei.

O parte din jucătorii prezenţi pe piaţă au considerat că preţurile au scăzut suficient de mult, în timp ce alţii încă aşteaptă ca minimul să fie atins către sfârşitul lui 2010 sau începutul anului 2011.

Preţuri mai mici cu 30%

În aceste condiţii, tranzacţiile s-au încheiat în primul semestru al anului la preţuri mai mici cu 20-30% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, adică la un nivel de preţ similar cu cel din perioada 2005 – 2006.

Condiţiile nesigure de valorificare a produselor finale pe piaţa imobiliară (apartamente, spaţii de birouri, comerciale sau industriale) în perioada imediat următoare fac ca investiţiile în terenuri să fie considerate mai riscante. Astfel, cererea va fi în continuare generată în principal de utilizatorii finali şi dezvoltatorii care au deja securizate ancorele în proiecte, se mai arată în studiu.

SURSA: Agerpres

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Piata imobiliara pe plus! Vezi cu cat a crescut numarul tranzactiilor !
Acum 7 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara pe plus! Vezi cu cat a crescut numarul tranzactiilor!

Un comunicat de presa emis recent de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara(ANCPI) subliniaza faptul ca in primele zece luni ale anului, numarul tranzactiilor imobiliare incheiate, la nivel national, a inregistrat o crestere consistenta fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Numarul tranzactiilor imobiliare a crescut cu peste 92.000 in primele zece luni ale acestui an comparativ cu aceeasi[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Salt de 9% pe piata imobiliara

Suntem informati ca piata imobiliara o duce mai bine decat credeam. Cei de la ANCPI ne informeaza ca in ultimele luni s-au inregistrat cu 17.000 mai multe contracte de vanzare-cumparare decat in ultima perioada a anului 2010, ceea ce inseamna ca dinamica tranzactionala a saltat cu nu mai putin de 9%, fapt deosebit de imbucurator in conditiile in care vocile[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Numarul tranzactiilor imobiliare a crescut usor

Numarul tranzactiilor imobiliare incheiate in primele zece luni a fost de 290.356, in usoara crestere fata de acelasi interval din 2009, iar impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor a urcat de la 401,7 milioane lei la 402,4 milioane de lei, potrivit datelor notarilor publici. Spre comparatie, in perioada ianuarie-octombrie 2009 au fost incheiate 290.131 tranzactii. De la inceputul anului, doar[...]

Citeste mai mult
coming back soon