Yandex.Metrica

Investitiile in proprietati comerciale in Europa Centrala si de Est in scadere drastica!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Volumul investitiilor straine in spatii comerciale, birouri si industriale, in Europa Centrala si de Est a scazut dramatic in al doilea trimestru al anului 2012, reducerea fiind de 60% fata de trimestrul anterior!

De asemenea, prima jumatate a anului 2012 a raportat o scadere a volumului de investitii, valoarea acestuia de 1,2 miliarde de euro fiind sub nivelul primei jumatati a anului 2011, cand s-a raportat o suma de 1,6 miliarde de euro.

Tarile din zona au avut trenduri diferite. Polonia, lidera absoluta a primului trimestru cu 717 milioane de euro, a avut o scadere catastrofala, pana la 122 milioane de euro. In schimb Cehia, dupa un start de an mai degraba mediocru, cu 20 de milioane de euro, a raportat in al doilea trimestru un volum al investitiilor straine de 159 milioane de euro. Cele doua tari, foste membre ale “blocului comunist” domina aceasta parte a Europei, cumuland peste 90% din volumul total de investitii.

Romania nu se remarca cu realizari importante in cadrul acestei analize-raport, insa specialistii se asteapta la un volum respectabil de investitii straine pentru anul 2012.

“In Bucuresti se asteapta ca proprietatile premium sa atraga investitorii straini in urmatoarea perioada. Legat de aceasta, anticipam o crestere moderata in ceea ce priveste volumul de tranzactii pentru cea de-a doua jumatate a anului 2012. Volum investitiilor pentru intregul an se asteapta sa fie cuprins intre 250 si 450 milioane de euro. Estimarea se bazeaza pe faptul ca bancile vor aduce pe piata active de credite neperformante, aceasta actiune fiind parte a procesului de rascumparare a datoriilor”, a declarat Cristian Ustinescu, director de investitii al DTZ Echinox.

Sursa: Capital

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Romania a atras 7% din valoarea tranzactiilor imobiliare din Europa Centrala si de Est

Valoarea tranzactiilor cu proprietati imobiliare -birouri, hoteluri, spatii retail, parcuri industriale- incheiate anul trecut in Europa Centrala si de Est a ajuns la cinci miliarde euro, cu 90% peste nivelul din 2009, Romania reusind sa atraga circa 7% din total, potrivit CB Richard Ellis (CBRE) "Piata de investitii din Europa Centrala si de Est si-a continuat revenirea in 2010 dupa[...]

Citeste mai mult
coming back soon