Yandex.Metrica

Investitii noi in sectorul industrial din judetul Cluj

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati, via ziuadecluj.ro, ca sectorul industrial clujean a inregistrat in luna aprilie o crestere substantiala.

Conform reprezentantilor companiei de consultanta IBC Focus, au fost anuntate nici mai mult nici mai putin decat 12 investitii, dintre care 2 foarte ample.

Remarcam, in primul rand, dinamica investitionala a celor de la IMM Hydro Est, companie care a demarat lucrarile la o hala de aproximativ 7.000 de mp. Notabila este si extinderea companiei Exing Construct, companie care intentioneaza sa deschida o hala cu o suprafata de circa 3.300 de mp. Se pare, insa, ca acest al doilea proiect inca nu a facut tranzitia de la stadiul de concept, sau de Plan Urbanistic Zonal.

“Intentionam sa incepem lucrul in acest an si sa finalizam santierul pana la final de 2011. Pentru noi, acum este un moment oportun din punct de vedere financiar pentru aceasta investitie, iar ca solicitari din piata, lucrurile merg mai bine decat anul trecut”, a declarat Arpad Szabo, director al societatii Exing Construct.

In lista celor 12 proiecte intra un spatiu de depozitare, o hala, o hala-atelier, un magazin de piese pentru remorci şi depozitul aferent, o hala de depozitare de echipament agricol, o alta hala metalica, sere si corp administrativ pentru Electro Gaz Instal, o hala de productie furtunuri hidraulice, un atelier de productie si montaj, hala de productie si depozit logistic plus birouri pe doua etaje pentru compania Suprem Office si doua hale de productie si depozitare pentru o firma de constructii.

Cea mai consistenta investitie in sectorul industrial clujean este cea operata de CSI Invest. Suntem informati ca aceasta companie cu capital olandez urmeaza sa cheltuiasca aproximativ 8 milioane de euro pentru o fabrica plasata pe Bulevardul Muncii. Pentru cei care nu stiu, CSI Invest s-a specializat cu maxima eficienta in domeniul instalatiilor de productie ai al transportului de bunuri de larg consum.

S-a vehiculat in ultima perioada ca sectorul industrial clujean este muribund. Iata, insa, ca realitatea este cu totul alta. S-au eliberat in luna martie suficiente Certificate de Urbanism pentru a se considera fara o prea mare marja de eroare ca segmentul industrial al judetului Cluj este mai mult decat activ.

“Au aparut in ultima perioada destul de multe proiecte pe segmentul industrial, desi sunt zone care au inceput sa atraga mai multe investitii importante decat Clujul”, a declarat Adriana Bodron, managing director la IBC Focus.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Sectorul constructiilor a intrat in picaj

Imopedia.ro ne informeaza ca sectorul constructiilor inregistreaza un nou picaj. In luna aprilie a acestui an s-au eliberat circa 3700 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 6,8% mai putin decat in luna martie, si cu aproximativ 38,6% mai putin decat in luna aprilie a anului trecut. Daca luam in considerare faptul ca 2010-le a fost, probabil, cel mai dramatic[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Căldura duce din nou prețurile în sus!

Indicele Blitz a înregistrat în luna mai o medie de 1510 euro/mp, o ușoară creștere comparativ cu luna aprilie, când media a fost de 1473 euro/mp. După o scădere ușoară în luna aprilie, luna mai a venit din nou cu creșteri ale prețurilor pentru locuințe. Prețul apartamentelor a început din nou să crească Creșteri spectaculoase de preț au fost înregistrate[...]

Citeste mai mult
coming back soon