Yandex.Metrica

Intrebari si raspunsuri: vreau sa iau un credit de 20.000 de euro. Ce ma sfatuiti?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Doresc sa accesez un credit in valoare de 20.000 euro pentru achizitionarea unui apartament in Cluj. Posed un avans de 10.000 de euro.

In situatia in care doriti sa achizitionati o locuinta, aveti posibilitatea de a apela la un credit imobiliar sau un credit ipotecar.

Principala diferenta dintre un credit imobiliar si un credit ipotecar consta in tipul garantiilor cerute de catre banca.

Astfel, garantia unui credit imobiliar consta in ipoteca de rang I asupra unui bun imobil care nu face obiectul creditului, respectiv asupra unei proprietati detinute de un tert sau orice alte tipuri de garantii acceptate de banca.

In cazul creditului ipotecar, solicitantul aduce in garantie imobilul care urmeaza a fi achizitionat cu ajutorul creditului.

Bancile calculeaza bonitatea solicitantului astfel: din veniturile nete sunt scazute cheltuielile de subzistenta, dupa care se aplica gradul de indatorare maxim admis (intre 30% si 60%). Ulterior, din valoarea obtinuta sunt scazute celelalte obligatii lunare de plata. Suma rezultata reprezinta rata lunara pe care o puteti sustine. Pe baza acesteia se stabileste suma maxima pentru care sunteti eligibil.

Conform noilor norme BNR in ceea ce priveste creditarea, in situatia in care solicitantul doreste un credit in euro pentru investitii imobiliare si obtine venituri in RON, este necesar sa aduca un avans de minim 25% din valoarea imobilului(dumneavoastra va incadrati in aceste norme).

De asemenea, pentru a putea contracta un credit, este necesar sa indepliniti si alte conditii impuse de banca de la care doriti sa obtineti finantare, precum cele referitoare la nivelul si tipul venitului net lunar, vechimea in munca, varsta, istoricul de creditare, etc.

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Care este deosebirea dintre un credit ipotecar si un credit imobiliar?

Atat creditul ipotecar, cat si creditul imobiliar sunt destinate persoanelor fizice majore care au nevoie de finantare pentru cumpararea, construirea, renovarea unor locuinte sau cumpararea unui teren. Diferenta dintre cele doua tipuri de credite variaza de la o banca la alta. In principiu, deosebirea consta in tipul garantiilor cerute de catre banca: in cazul unui credit ipotecar, solicitantul aduce in[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Imprumuturi mici in conditii extreme de acordare. Noile norme BNR intra azi in vigoare!

Noile norme ale Bancii Nationale a Romaniei in ceea ce priveste activitatea de creditare, intra in vigoare azi, 1 februarie 2012. Potrivit acestor norme, solicitantii unui credit ipotecar vor trebui sa dispuna de un avans consistent, ce poate ajunge in unele cazuri la jumatate din valoarea locuintei! Astfel, incepand de azi, singurul credit ipotecar accesibil publicului larg de pe piata[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Intrebari si raspunsuri: codebitorul poate sa devina titularul creditului?

Impreuna cu sotul am luat un credit Prima Casa. Eu sunt titularul creditului, iar sotul este codebitor. Vom divorta si sotul va ramane cu apartamentul, deci si cu creditul. Codebitorul poate sa devina titularul creditului? Proprietar al locuintei achizitionate printr-un credit ipotecar poate fi doar solicitantul creditului. In situatia in care exista codebitori la creditul contractat, acestia devin co-proprietari ai[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.