Yandex.Metrica

Intrebari si raspunsuri: Se vor termina fondurile pentru Prima Casa?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Credeti ca se vor termina fondurile pentru Prima Casa luna aceasta? Din pacate pot depune dosarul abia in Iulie deoarece nu imi permite vechimea la actualul loc de munca si imi este teama sa nu ratez acest program. Se vor suplimenta fondurile asa cum se speculeaza in presa? Unde pot obtine mai multe informatii? Va multumesc.

In luna martie 2013, fondurile ramase disponibile pentru acest an, aferente programului Prima Casa, erau in valoare de 572 milioane de euro.

Ritmul accelerat de acordare a creditelor a facut ca la inceputul acestei luni fondurile disponibile sa ajunga la numai 160 milioane de euro, in ultima perioada acordandu-se nu mai putin de 11.000 de credite in valoare totala de peste 400 de milioane de euro, media fiind de 40.000 de euro/credit.

Pana in acest moment nu exista declaratii oficiale din partea autoritatilor care sa confirme speculatiile din presa. Suplimentarea fondurilor pentru fiecare banca se realizeaza in functie de ritmul creditarii. Mai multe informatii in acest sens puteti obtine de la reprezentantii bancii cu care doriti sa colaborati.

Pentru a obtine un credit prin programul Prima Casa, este necesar ca solicitantul de credit sa indeplineasca si conditiile programului, si anume:

– Pot contracta un credit Prima Casa si proprietarii care detin o locuinta cu o suprafata utila mai mica de 50 mp;

– Clientii care detin cote-parti dintr-o locuinta pot beneficia de credit pentru a achizitiona diferenta de cote-parti;

– Solicitantul poate contracta creditul pentru achizitionarea unei locuinte finalizate de pe teritoriul Romaniei sau pentru a construi o casa;

– Solicitantul trebuie sa detina un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al locuintei (astfel, valoarea creditului va fi egala cu diferenta dintre valoarea de cumparare a locuinteti si valoarea avansului);

– Este necesar ca solicitantul sa constituie un depozit colateral pentru garantarea dobanzii, in valoare de trei rate de dobanda;

– Solicitantul trebuie sa indeplineasca si conditiile prevazute in cadrul normelor interne de creditare ale institutiei finantatoare.

In acordarea de credite, fiecare institutie isi poate impune propriile criterii de eligibilitate in functie de politica interna de creditare, criterii pe care solicitantii de credit trebuie sa le indeplineasca pentru a primi finantare.

Aceste conditii se pot referi atat la nivelul si tipul venitului net, cat si la varsta solicitantului, vechimea acestuia in munca, istoricul sau de creditare, etc.

In general, bancile iau in considerare veniturile cu caracter cert si permanent, pentru care pot fi aduse documente doveditoare.

Este necesar, de asemenea, sa aveti o vechime totala in munca de cel putin 1 an si o vechime la actualul loc de munca de 3 sau 6 luni. Vechimea minima variaza in functie institutie.

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Fondurile pentru Prima Casa sunt pe terminate. Ce va face Guvernul?

Ritmul accelerat al creditarii din ultima perioada au condus spre epuizarea prematura a plafonului pentru Prima Casa. Situatia, e drept, s-a repetat si in trecut, numai ca fondurile pentru 2015 au fost foarte generoase, 2,6 miliarde de lei, net superioare anilor anteriori. Specialistii sunt de parere ca, in conditiile ritmului actual de creditare, plafonul pentru Prima Casa se va epuiza[...]

Citeste mai mult
coming back soon