Yandex.Metrica

Intrebari si raspunsuri: Pot sa accesez un credit de nevoi personale daca lucrez in baza unui contract de mandat?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Doresc sa accesez un credit de nevoi personale, la banca sau IFN, cu o valoare de aproximativ 12000 RON, pe o perioada de 60 luni. Mentionez ca lucrez in baza unui contract de mandat, din luna octombrie 2012. Am nevoie de oferte de la banci si IFN-uri care accepta astfel de termeni. Multumesc.

Institutiile financiare iau in considerare, in general, venituri cu caracter cert si permanent. Printre veniturile acceptate de obicei de catre acestea se numara veniturile din salarii, pensii, rente viagere, drepturi de autor, activitati independente, in proportie de 100% si altele (venituri din chirii, diurne, salariile obtinute pe carte de munca in strainatate) in proportii mai mici.

Majoritatea institutiilor financiare iau in considerare si veniturile din activitati independente, deci si cele obtinute pe baza unui contract de mandat. Bancpost accepta si veniturile obtinute de persoane fizice in baza unui contract de mandat sau agent asigurari sau comision.

Tipurile de venituri acceptate de CEC Bank sunt urmatoarele: venituri nete certe cu caracter de permanenta (salarii, pensii, activitati agricole, activitati independente, chirii, dividende, contracte de colaborare, drepturi intelectuale etc.)

Pentru a obtine un credit, este necesar sa indepliniti conditiile de eligibilitate impuse de institutia de la care doriti sa obtineti acest imprumut.

Pe langa nivelul si tipul venitului, conditiile se pot referi la varsta solicitantului, vechimea acestuia in munca, istoricul sau de creditare, etc. Fiecare dintre institutiile financiare poate aplica propriile conditii, in functie de politica interna de creditare.

Pentru a fi eligibil pentru obtinerea unui credit, este necesar sa aveti o vechime totala in munca de cel putin 1 an si o vechime la actualul loc de munca de 3 sau 6 luni, in functie de institutie.

De asemenea, in situatia in care contractul dvs. este incheiat pe o perioada determinata, este necesar sa tineti cont de faptul ca perioada de rambursare a creditului nu va putea depasi perioada pe care este incheiat contractul de mandat.

O varianta potrivita pentru dumneavoastra poate veni si din partea institutiilor financiare nebancare care au, in general, o politica de creditare mai permisiva, insa acestea au si costuri mai ridicate.

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Conditii de acordare a creditelor imobiliare

Conditiile de acordare a unui credit imobiliar difera in functie de banca. In general, pentru contractarea unui credit imobiliar, salariul net minim impus de unele institutii financiare este de 300 de euro individual sau 500 de euro pe familie. Solicitantul creditului imobiliar trebuie sa aiba o vechime in munca de minim 6 luni, iar la actualul loc de munca, de[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Intrebari si raspunsuri: vreau sa iau un credit de 20.000 de euro. Ce ma sfatuiti?

Doresc sa accesez un credit in valoare de 20.000 euro pentru achizitionarea unui apartament in Cluj. Posed un avans de 10.000 de euro. In situatia in care doriti sa achizitionati o locuinta, aveti posibilitatea de a apela la un credit imobiliar sau un credit ipotecar. Principala diferenta dintre un credit imobiliar si un credit ipotecar consta in tipul garantiilor cerute[...]

Citeste mai mult
coming back soon