Yandex.Metrica

Intrebari si raspunsuri: codebitorul poate sa devina titularul creditului?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Impreuna cu sotul am luat un credit Prima Casa. Eu sunt titularul creditului, iar sotul este codebitor. Vom divorta si sotul va ramane cu apartamentul, deci si cu creditul. Codebitorul poate sa devina titularul creditului?

Proprietar al locuintei achizitionate printr-un credit ipotecar poate fi doar solicitantul creditului. In situatia in care exista codebitori la creditul contractat, acestia devin co-proprietari ai locuintei in situatia in care exista un transfer de proprietate (se incheie un contract de vanzare-cumparare).

In cazul in care sotul doreste sa devina proprietar al locuintei achizitionate prin credit, cu acordul bancii finantatoare poate achizitiona de la dvs. cotele-parti din locuinta, devenind astfel si debitor principal al creditului.

Pentru mai multe informatii in acest sens, este necesar sa va adresati unui reprezentant al bancii cu care colaborati sau unui consultant juridic.

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 3 ani 0 Comentarii

Vineri 13: azi intra in vigoare Legea darii in plata! Ce pasi trebuie parcursi si care sunt costurile?

O coincidenta nefericita face ca azi, vineri 13 mai 2016, sa intre in vigoare controversata Lege a darii in plata, ce ameninta sa arunce in aer creditarea ipotecara si, in aceeasi masura, piata imobiliara. Realitatea din teren contrazice insa temerile pesimistilor. Piata imobiliara este in crestere, fondurile pentru Prima Casa, program ce nu intra sub incidenta legii darii in plata,[...]

Citeste mai mult