Yandex.Metrica

Intentia BNR de a restrictiona creditele in valuta a dinamizat programul “Prima Casa”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ni se aduce la cunostinta ca romanii interesati de achizitionarea unei locuinte prin intermediul programului Prima Casa au intrat in panica si au inceput sa urgenteze procesele de creditare, cauza acestui comportament fiind intentia BNR de a modifica normele de acordare de imprumuturi in valuta.

Conform datelor livrate de reprezentantii institutiilor financiare active pe piata locala, numarul celor interesati de ofertele de creditare a crescut cu nu mai putin de 60% in ultimele 2 saptamani. Chiar daca restrictionarile pe care le va introduce BNR-ul nu vor afecta programul guvernamental Prima Casa, romanii se grabesc sa-si rezolve problemele inainta ca normele revizuite si adaugite sa intre in vigoare.

Intr-adevar am simtit o oarecare graba in contractarea creditelor din momentul in care am aflat ca este posibil ca creditele sa se restrictioneze. Pe toate creditele se simte acest lucru, clientii sunt foarte agitati ca au auzit ca nu se vor mai obtine credite de nevoi personale decat pe o perioada foarte mica si atunci numarul dosarelor a crescut considerabil. Daca inainte era un client, acum sunt cinci sau sase clienti interesati.”, spun reprezentantii BRD.

In toata agitatia pentru creditare, BRD incearca sa potenteze momentul si sa prinda cat mai multi clienti prin promotii, oferte si gratuitati: campanii cu analiza de dosar gratuita, evaluare gratuita, dobanzi reduse la minimum, zero comision de acordate si alte campanii si promoţii.

De exemplu, prin creditul Prima Casa clientii pot obtine o suma maxima de pana la 71.250 euro, iar veniturile luate in calcul pentru acordarea acestei sume includ chiar si pensia sau tichetele de masa oferite de angajator. De asemenea, se iau in calcul si veniturile a trei co-imprumutaţi, pentru a creste cat mai mult suma oferita.

De asemenea, programul similar Prima Casă oferit de banca are conditii greu de gasit pe piata in acest moment: avans minim de 10%, dobanda EURIBOR la trei luni de +2,75%, comision analiza dosar zero, asigurare de viata oferita gratuit, termen de maximum 30 ani, rata lunara de 465 euro, si suma totala platita de catre client de 101.769 euro pentru un credit de 60.000 euro.

Acelasi comportament, atat al clientului, cat si al bancii, se simte si la OTP. Banca ofera, de asemenea, conditii extreme de creditare pentru cei care isi doresc sa participe la programul Prima Casa sau creditul alternativ oferit de banca:

• Nu este nevoie sa fii căsătorit
• Creditele se acorda in trei zile
• Una dintre cele mai mici dobanzi de pe piata: EURIBOR la trei luni + 4% pentru creditele in euro
• Fara comisioane de acordare, administrare lunara si rambursare anticipata
• Analiza gratuita a dosarului
• Zero comision de deschidere cont
• Pana la trei codebitori pentru cresterea sumei acordate

Important este sa fii cat mai flexibil, numai aceasta atitudine atrage un numar mare de credite contractate in aceasta perioada. Astfel, vanzarile au crescut cu 60% in ultimele luni. Daca la inceputul anului abia daca vindeam doua credite pe luna, acum vindem cinci-sase.”, arata reprezentantii OTP.

Sursa: Imopedia.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

BNR nu mai scumpeste creditele ipotecare in euro

Decizia BNR de a restrictiona creditarea in euro a generat reactii cel putin viscerale in randul institutiilor financiare active pe piata locala, cele mai multe fiind de parere ca majorarea avansului in ceea ce priveste imprumuturile ipotecare, aceasta fiind una dintre modificarile dezbatute, ar reduce in mod drastic numarul celor interesati de ofertele bancilor. Iata, insa, ca animozitatea din ultimele[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

"Prima Casa" tine in viata piata creditelor ipotecare

Conform ultimului raport BNR, au fost acordate, in luna august, credite ipotecare in valoare de 90 milioane euro, soldul total (sau valoarea imprumuturilor ramase de rambursat) urcand la echivalentul a 7,3 miliarde de euro, sustinut de finantarile acordate de banci cu garantia statului. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca soldul creditelor acordate pentru achizitia de[...]

Citeste mai mult
coming back soon