fbpx Yandex.Metrica

“Rau-platnicii” pot solicita credite in conditii speciale

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Numarul clientilor restantieri este, asa cum era de asteptat intr-o tara cu o economie inoperanta, mare si foarte mare, institutiile financiare fiind nevoite sa gestioneze intarzierile in asa fel incat sa nu-si pierda o sursa considerabila de venit.

Sa nu uitam ca vorbim despre Romania. Bancile nu pot recurge la masuri drastice impotriva acestor clienti din simplul motiv ca sunt prea multi. Iata de ce restantierii pot, in anumite conditii, solicita alte credite de la institutiile financiare obligate de circumstante sa inchida ochii.

Exista doua institutii de specialitate care tin evidenta rau-platnicilor. Biroul de Credit, in esenta o societate pe actiuni formata la initiativa bancilor, inregistreaza intarzierile mai mari de 30 de zile si face verificari atat pentru anul in curs cat si pentru alti patru ani anteriori.

Centrala de Riscuri Bancare, in esenta o institutie care colecteaza si centralizeaza informatii despre natura creditelor de peste 20.000 de lei si despre tot ceea ce inseamna frauda, opereaza verificari pentru ultimii sapte ani.

Avand in vedere ca intarziatii nu pot fi exclusi din dinamica institutiilor financiare, s-au conceput o serie de conditii speciale care le permit acestora sa acceseze si alte credite.

Cei de la AV Broker Solutions, in colaborare cu Imopedia, au trecut toate bancile prin filtrul analitic si le-au incadrat in categorii in functie de atitudinea adoptata fata de rau-platnici.

Din pacate, numele bancilor pot fi aflate de client doar de la consultantii nostri, insa vom denumi institutiile A, B, C, D, E, alese in mod intentionat de mine, pentru o comparatie. Mentionez ca toate sunt banci, niciuna IFN. Desi sunt toate guvernate de aceleasi norme BNR, au criterii si condiţii proprii in ceea ce priveste istoricul de neplata., a declarat Daniel Amza, senior broker AV Broker Solutions.

Banca A – accepta orice intarziere de pana in 15 zile si intarzierile de maximum 30 de zile in ultimele sase luni

Banca B – nu mai mult de doua intarzieri de cel mult 60 de zile, in ultimul an

Banca C – toate cazurile cu intarzieri de pana in 30 de zile sunt tratate ca standard, iar cele care ajung pana la cel mult peste 90 de zile, sunt tratate ca non-standard si necesită dovedirea “cauzelor tehnice”

Banca D – nu mai mult de patru intarzieri in ultimele 24 de luni, nu mai mari de 60 de zile

Banca E – nu s-au inregistrat credite cu executare silita, nicio intarziere de peste 60 de zile in ultimele sase luni, si nu mai mult de doua intarzieri de peste 60 de zile in ultimii doi ani.

In functie de motivul intarzierilor, rau-platnicii pot solicita si alte credite, sanctiunile fiind, in linii mari, mult mai “blande” decat s-ar fi crezut. In ultima instanta, institutiile financiare au nevoie de acesti clienti, in ciuda faptului ca multi nu prezinta o garantie a solvabilitatii.

Exista clienti care s-au aflat de-a lungul timpului in mod abuziv in Biroul de Credite, pentru sume foarte mici (10- 15 lei), la conturi curente, deci nu la un produs pentru care platesti dobanda. Am avut si cazul in care o persoana cu venituri bune, in jur de 1000 euro, dar si cu rate de cam 400 euro lunar, a intarziat 120 de zile si am reuşit sa o creditam la o anumita banca. Exista situatia in care intri in concediu crestere copil si statul iti plateste indemnizatia abia dupa trei-patru luni, din motivele procedurale greoaie pe care le cunoasteti. Un astfel de client chiar nu poate fi <<de condamnat>> daca nu a avut venituri o perioada de timp, fara vina lui., spune reprezentantul AV Broker Solutions.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

34 Comments
 • hincu tundeacum 8 ani

  Buna ziua ma numesc hincu tunde si sunt din tg-mures.Sotul meu a avut luat un credit de nevoi personale de la ING bank si din probleme financiare a avut restante cam in total de 2 luni.Acuma nici o banca nu mai vrea sa ne acorde un credit de nevoi personale chiar acum cand am avea mare nevoie de bani ca avem restanta la asociatia locativa la consum.Ne-ar trebui o suma de 8000 ron sa achitam consumul sa nu mai avem frica ca ne da afara din casa.Ce sfat ne-ati putea da?Va rog sa-mi raspundeti cat mai curand.La revedere.

  • adminacum 8 ani

   Buna ziua,
   Sansele de a contracta un nou credit sunt mai mici in situatia in care figurati cu restante in baza de date a Biroului de Credit. Cu toate acestea, decizia de creditare apartine fiecarei banci in parte si este posibil ca unele banci sa accepte sa va acorde un credit nou. Bancile au in vedere mai multe aspecte atunci cand decid sa acorde un credit, printre care si valoarea restantei si perioada de intarziere. Informatiile aferente unui credit sunt afisate in Raportul dvs. de Credit timp de 4 ani de la data ultimei actualizari. Daca nu aveti succes cu bancile, puteti incerca la o institutie financiara non-bancara(IFN), acestea avand o atitudine mult mai deschisa fata de clienti. Exemple de IFN-uri: Cetelem, Provident, ERB Retail Services, Credex, etc.

 • claudiaacum 8 ani

  Buna ziua ,as dori va rog sa imi spuneti si mie daca putem lua un apartament prin prima casa sau orice fel de credit daca sotul meu este rau platnic?avem posibilitate sa dam avans pana la 25 la % tin sa precizez ca eu nu am avut niciodata rate imprumuturi sau credite.In prezent eu muncesc de 1 an si 7 luni cu salar minim pe cartea de munca iar al doilea job am pe cartea de munca 1500 si lucrez de aproape 4 luni .

  • Blitz Imobiliareacum 8 ani

   In cazul in care sotul dumneavoastra figureaza ca rau platnic in baza de date a Biroului de Credit, puteti sa luati credit doar dumneavoastra. Numai in cazul in care veniturile dumneavoastra nu sunt suficiente pentru creditul dorit aveti nevoie de codebitori, altfel nu. Exista totusi unele banci care au politici mai permisive si nu ramane decat sa intrebati fiecare banca in parte daca accepta un rau platnic ca si codebitor la credit.

   In ceea ce priveste conditiile de acordare a creditului Prima Casa, solicitantul-dumneavoastra, trebuie sa aveti o vechime in munca de cel putin 1 an si o vechime la ultimul loc de munca intre 3 si 6 luni, in functie de banca. Ambele venituri, atat cel minim cat si cel de 1500 de lei, vor fi astfel luate in calcul.

 • ADINAacum 8 ani

  asi dori si eu un raspuns sotul meu a avut probleme cu cardul de cumparaturi nu a avut intirzieri mari na intirziat niciodata 30 de zile dar cei de la banca spuneau ca suma depusa nu era destula si luna urmatoare rata era din ce in ce mai mare neau sunat cei dela o societate de colectare si neau spus ca avem restante acum eu asi dori sa iau un credit de nevoi personal ma poate afecta sitoatia de mai sus intr-un fel mentionez ca la creditul de la o alta banca nu am avut probleme asi dori sa refinantez creditele sotului se p;ate?Astept raspuns

  • Blitz Imobiliareacum 7 ani

   Buna ziua,
   Sunt mai multe probleme pe care le ridicati in acest mesaj, asa ca, haideti sa le luam pe rand:
   -problema cardului de cumparaturi- cu siguranta banca nu va suprataxeaza fara motiv, iar recomandarea noastra este ca inainte sa faceti urmatoarea banca sa va interesati la banca atat de valoarea ratei pe care o aveti de achitat cat si de ziua in care automat banca retrage bani din contul dumneavoastra(s-ar putea ca aceasta sa fie problema, data efectuarii platii). Faptul ca s-a ajuns deja la o companie de recuperari ne face sa credem ca problema cardului de cumparaturi este destul de veche.
   -problema creditului pe care doriti sa-l luati- spuneati ca ati mai luat un credit de la o anumita banca si nu au fost probleme. Cel mai sigur nu vor fi probleme nici acum, pentru ca nu se pot lua masuri diferite la situatii identice. Eventual, adresati-va aceleiasi institutii bancare cu care ati mai lucrat.
   -creditul de refinantare este un credit pe care poate sa-l ia un solicitant care este deja titularul unui credit sau mai multe, pentru a beneficia de conditii mai bune de creditare(rate mai mici, cumularea tuturor creditelor intr-unul singur, etc). In cazul de fata titularul este sotul dumneavoastra si el se afla in imposibilitatea de a contracta alte credite, datorita problemelor avute in cazul cardului de cumparaturi. Puteti lua dumneavoastra un credit de nevoi personale si sa rambursati anticipat creditul contractat de sotul dumneavoastra sau puteti sa va adresati unui consultant bancar care va va oferi solutia castigatoare!
   Succes!

 • mirelaacum 7 ani

  Am credit la ING. Am solicitat o refinantare si nu mi-a fost acordata deoarece sotul meu e raportat la Biroul de credite. Eu nu am nicio intarziere, sotul nu e codebitor la creditul meu si nici eu la al lui. E normal sa nu pot primi refinantare?

  • Blitz Imobiliareacum 7 ani

   In situatia in care doriti sa obtineti un credit de refinantare, va trebui sa indepliniti conditiile de eligibilitate impuse de banca de la care doriti sa obtineti acest credit. Astfel, este necesar sa indepliniti criteriile in ceea ce priveste nivelul si tipul venitului net lunar, varsta, vechimea in munca, istoricul de creditare, etc. Fiecare banca isi poate impune propriile conditii de eligibilitate, in functie de politica interna de creditare.

   Sansele dvs. de a obtine un credit se reduc in situatia in care aveti restante(dvs. sau sotul dvs.) cu care sunteti inregistrata la Biroul de Credit.

   Decizia de creditare apartine, insa, fiecarei banci in parte. Daca figurati in Biroul de Credit, nu inseamna ca sunteti privata in mod automat de contractarea unui nou imprumut. De aceea va recomandam sa va adresati si altor banci comerciale.

 • Adiacum 7 ani

  Buna ziua,

  Am avut si eu un credit de nevoi personale cu o rata de aproximativ 300RON pe care l-am achitat in momentul de fata, Problema e ca pe data de 10-08-2010 am avut o restanta de 30 zile(pana in 60 de zile) Intrebarea e daca acum as putea obtine un credit Prima Casa (avand un avans de 20% si un salariu de peste 1000E)?
  Multumesc anticipat,
  Adi

  • Blitz Imobiliareacum 7 ani

   Va multumim pentru mesaj. Din pacate, orice intarziere mai mare de 30 de zile de la plata ratelor lunare, este raportata Biroului de Credit si va ramane in istoricul dumneavoastra pana la 4 ani. Avand in vedere ca aceasta perioada maxima se apropie de sfarsit, cel mai probabil nu veti avea probleme sa obtineti un credit Prima Casa in conditiile prezentate. Va recomandam sa apelati la servicile unui consultant de credite din cadrul oricarei banci comerciale pentru mai multe detalii.

 • Ene Ginaacum 7 ani

  buna ziua,as vrea si eu un raspuns . figurez la biroul de credite din 2012.datoria am achitat-o de atunci.sotul a incercat sa faca un imprumut acum la raiffeisen, cec si l-au refuzat .chiar nu ar mai putea sa solicite el nici un credit?mentionez ca eu am avut imprumutul la cec. multumesc.

  • Blitz Imobiliareacum 7 ani

   Buna ziua,
   Asa cum am raspuns deja unui alt cititor al blogului nostru, sansele de a contracta un nou credit(inclusiv daca este vorba de sotul dumneavoastra) sunt mai mici in situatia in care figurati sau ati figurat cu restante in baza de date a Biroului de Credit. Cu toate acestea, decizia de creditare apartine fiecarei banci in parte si este posibil ca unele banci sa accepte sa va acorde un credit nou. Bancile au in vedere mai multe aspecte atunci cand decid sa acorde un credit, printre care si valoarea restantei si perioada de intarziere. Informatiile aferente unui credit sunt afisate in Raportul dvs. de Credit timp de 4 ani de la data ultimei actualizari. Daca nu aveti succes cu bancile, puteti incerca la o institutie financiara non-bancara(IFN), acestea avand o atitudine mult mai deschisa fata de clienti. Exemple de IFN-uri: Cetelem, Provident, ERB Retail Services, Credex, etc.

 • LAURAacum 6 ani

  am un credit obrinut in 2007 in CHF cu ipoteca pe o perioada de 25 ani , am auzit ca exista posibilitatea sa platesc integral la cursul de 1.9 ron curs valabil in momentul contractarii creditului nu la 3.8 ron cat este in momentul de fata.

  multumesc

 • danaacum 6 ani

  Vreau să iau un credit de Prima casă dar soţul meu este raportat la Biroul de credite cu peste 90 de zile din cauza că banca la care avea credit s-a desfinţ în mai multe judeţe fără să fim anunţaţi dar am găsit la 400 km distanţă o filială a bănci si am plătit toate restanţele şi am inchis contul iar momentan nu mai avem alte rate.Sunt bănci care acceptă coplătitori.

 • liviaacum 5 ani

  buna ziua ,acum 8 ani de zile am luat un credit iar in 2011 luna august a fost ultima rata dar am avut o intarziere de aproape 70 de zile iar apoi a fost achitata restanta de 60 de lei si am terminat creditul acum doresc a-mi lua un apartament dar mi sa refuzat dosaru pe motiv ca sunt in baza de date.ce pot face sau cum pot proceda ?

  • Danielaacum 5 ani

   Buna ziua,

   In mod normal inscrisurile in Biroul de Credit se pastreaza intre 5 si 7 ani, deci in acest timp nu mai puteti lua un alt credit. V-am notat adresele de mail ale bazei de date a Biroului de Credit- puteti solicita o opinie actuala asupra situatie dumneavostra. situatie@birouldecredit.ro, office@birouldecredit.ro.
   Depinde foarte mult si banca la care ati mers deoarece nu toate bancile ofera pe acest tip de intarziere. Totusi va pot ajuta daca imi spuneti unde ati fost ca sa ma interesez in alte bancii. Banca poate solicita derogare pentru dumneavoastra in ceea ce priveste intarzierile la creditul anterior mai ales ca a fost de foarte mult timp situatia si asa v-ar putea aproba. Se mai poate sa aduceti un coplatitor la veniturile dumneavoastra care sa nu aiba probleme cu Biroul de Credit. Multumesc

 • Eu suntacum 5 ani

  Bună ziua,sunt înregistrată în crb cu restante de +90 zile în 2012…creditul l am achitat în 2013,de atunci nu am mai avut alt credit.acum aș vrea un credit de 25000 euro pt casă…și am un salar de 2500 lei și un copil în întreținere.ce șanse am sa primesc acest credit si la ce bănci să încerc.mulțumesc.

  • Blitz Imobiliareacum 5 ani

   Buna ziua,
   Faptul ca sunteti inregistrata cu restante in Biroul de Credit nu va priveaza in mod automat de contractarea unui nou imprumut. Bancile vor avea in vedere atat valoarea restantei si perioada de intarziere, cat si motivele care au determinat intarzierea la plata ratelor si frecventa restantelor, iar in baza acestora calculeaza potentialul de risc al dumneavostra si pot decide daca aproba sau resping cererea dumneavostra. Daca aveti un motiv temeinic pentru care ati intarziat si valoarea intarzierilor nu este mare aveti sanse sa va incadrati.
   Pentru astfel de situatii banca s-ar putea sa va ceara un coplatitor la creditul Prima Casa, care sa nu figureze cu inscrisuri in Biroul de Credit. Puteti aplica la BCR, BRD si Alpha Bank, din experienta noastra acestea ar fi bancile mai permisive.
   In ceea ce priveste venitul dumneavoastra, cu tot cu un copil in intretinere, va incadrati pentru suma solicitata. Va multumim.

 • Rusinoiuacum 5 ani

  Buna ziua, in 2006 am luat de la altex un frigider prin eurolines. Am platit multi ani luna de luna pt aceste produse pana in momentul in care sa ajuns la final. In 2014 (cand am vrut sa fac un cred(desi acasa nu am primit ani de zile nici o somatie desi locuiesc la aceeazi adresa de 11 ani)ot)am aflat ca sunt inregistrata ca raurau platnic pe acest card , datorand 64 ron. Am platit si aceasta “restanta” , sa confirmat plata, sa inchis contul , dar tot nu pot obtine un credit deoarece figurez inca in biroul de credir cu sold zero dar rau platnic. Ce pot face, ce banca ar putea sa- mi aprobe si mie un credit acum in iulie 2015 ? Va multumesc.

  • Blitz Imobiliareacum 5 ani

   Asa cum i-am raspuns unuei alte cititoare a blogului Blitz va spunem si dumneavoastra: faptul ca sunteti inregistrata in Biroul de Credit nu va priveaza in mod automat de contractarea unui nou imprumut. Bancile vor avea in vedere atat valoarea restantei cat si perioada de intarziere. In situatia dumneavoastra sansele sa obtineti un alt credit sunt destul de mari, avand in vedere motivele minore(spunem noi) pentru care figurati ca rau-platnica. Va recomandam sa va adresati unui ofiter de credite al oricarei banci comerciale si el va va oferi informatii suplimentare despre cum si in ce conditii puteti obtine un nou credit. Va multumim pentru intrebare.

 • Musat-Georgescu Mariusacum 5 ani

  Buna ziua as dori sa fav si eu un crediy prima casa dar sotia mea este in biroul de rau platnici eu lucrez in cadrul armatei si am contract determinat pentru ca asa este regula acolo nu ca m-ar da afara se prelungeste contractul din 3 in 3 ani am 1700 salariul. Si am dori un credit maxim 30 mii euro avans am pana la 10 mii euro

  • Musat-Georgescu Mariusacum 5 ani

   Tin sa mentionez creditul sotiei sa platit integral toti adata eu nici nu eram cu sotia cand a avut credit ne.am casatorit iar dupa nunta sa platit toti banii in jur de 7000ron nu este o suma foarte mare dar de ce nu se tine cont ca am platit toti banii o data inainte de termen

  • Musat-Georgescu Mariusacum 5 ani

   As dori sa ma ajutati si vreau sa iau legatura cu dumneavoastra dar imi ttebuie un nr de tel sau il las eu pe al meu sa ma contactati 0773324435 musat

   • Danielaacum 5 ani

    Buna seara,

    Faptul ca sunteti inregistrat in Biroul de Credit nu va priveaza in mod automat de contractarea unui nou imprumut. Bancile vor avea in vedere atat valoarea restantei cat si perioada de intarziere. Va recomandam sa va adresati unui ofiter de credite al oricarei banci comerciale si el va va oferi informatii suplimentare despre cum si in ce conditii puteti obtine un nou credit. Va multumim pentru intrebare.

    O seara frumoasa!

 • jucu Tania Niculinaacum 5 ani

  Doresc sa fac si eu o refinantare dar figurez in baza de date cu intirziere .Va rog daca ma putetii ajuta ,ca nu stiu unde da incerc pt.a fi ajutata deoarece am mare nevoie de a face aceasta refnantare Multumesc

  • Blitz Imobiliareacum 5 ani

   Buna ziua,
   Va putem oferi un raspuns mai complet sa problema dumneavoastra daca ne oferiti mai multe detalii: ce tip de credit aveti, care sunt sumele restante si care sunt intarzierile.
   Se pot face refinantari pentru acelasi tip de credit, sold pe sold, sau cu sume suplimentare. Un credit de tip ipotecar nu poate fi refinantat decat prin alt credit ipotecar.

 • Purice claudiuacum 5 ani

  Buna ziua.
  Cand in sfarsit m-am hotarat sa-mi fac un credit pentru prima casa am intampinat o problema.
  Sotia mea are un credit si din motive finaciare a avut niste restante. Creditul este facut inainte sa ne casatorim.
  Acum e vreau sa fac un credit pentru prima casa si banca spune ca atata timp cat esti casatorit cu un rau platnic nu pot face nimic. Imi poate spune cineva cum pot castiga aceasta “batalie”? Sau daca se poate face ceva?

  • Blitz Imobiliareacum 5 ani

   Buna ziua,
   In situatia prezentata de dumneavoastra solutia oferita de colegele noastre de la Dep. Financiar-Bancar este ca dumneavoastra sa fiti titular de credit si sotia doar coplatitor. In anumite situatii in care exista o justificare a intarzierilor, se poate acorda o derogare si se pot accepta intarzieri daca acestea nu sunt foarte recente si sumele nu sunt mari.

 • chirila adrianaacum 4 ani

  buna ziua.ma aflu intro situatie mai delicata sau disperata mai bine zis.am 3 credite restante si nu reusesc sa ajung cu ele la zi.as dori sa fac o refinantare sa le pot achita si sa raman cu o singura rata.ce sfat imi puteti da.

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Buna ziua,
   Din pacate nu veti mai putea refinanta aceste 3 credite cu intarzieri tot prin credit de nevoie personale sau card de credit. Puteti sa le refinantati, daca o banca v-ar accepta prin ipotecarea unui bun (casa, apartament), astfel banca ar avea siguranta ca daca nu veti mai plati ratele se va indrepta asupra bunului ipotecat. Incercati sa luati legatura cu fiecare banca la care aveti creditele ca sa va ofere o solutie ipotecara, cum spuneam mai devreme.
   Multumesc

 • Mariusacum 4 ani

  Buna ziua,
  Va rog sa va dati cu parerea si un sfat eventual vis-a vis de situatia in care ma aflu. In anul 2011 am schimbat locul de munca, schimband astfel si data de incasare a salariului. Incepand din acel moment am platit cu o intarziere egala cu acest decalaj, acumuland astfel o restanta lunar de 15 zile. Stiam de existenta Biroului de Credit pe care il consult anual si nu figurez cu datorii in acesta. Mi-am asumat plata dobanzii penalizatoare crezand ca este singurul cost pe care il am. Spre surprinderea mea, desi am avut si alte credite acordate in acesti ani, in aceste zile tocmai am aflat ca sunt raportat in CRB din 2011 lunar. In momentul in care am aflat asta, respectiv luna in curs, mi-am corectat comportamentul achitand fara intarziere. Lipsa mea de informare vis-a vis de CRB m-a adus in situatia in care am fost respins la acordarea unui credit imobiliar, de unde am si aflat ca sunt in CRB. Intodeauna ulterior platii cu vreo 3-4 zile primeam acasa instiintare din partea bancii ca in cazul neachitarii voi fi raportat la Biroul de Credit, respectiv CRB. Dar in aceiasi instiintare eram informat ca sa nu iau in considerare prezenta instiintare daca am achitat deja datoriile. Ceea ce am si facut, dar in pofida acestei afirmatii, eu am fost raportat de catre banca in CRB. Ce sa fac acum ? Credeti ca am vreo sansa daca ma duc in instanta ? Pana la urma eu imi recunosc intarzierile, dar ele s-au datorat asigurarii bancii ca in cazul achiatarii datoriilor, acea instiintare nu trebuie luata in considerare.

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Buna ziua,
   Intarzierile la credite se raporteaza in Biroul de Credit daca ati intarziat mai mult de 30 zile. In situatia dumneavoastra cum ati intarziat doar cate 15 zile maxim nu ar trebui sa aveti inscrisuri in biroul de credit. Sa va adresati bancii la care ati avut creditul cu probleme si sa solicitati lamuriri. Dumneavoastra, sau prin banca, puteti face o adresa catre biroul de credit in care sa mentionati care a fost situatia si de ce anume ati intarziat cu plata si sa va sustineti faptul ca nu ati intarziat 30 zile pentru ca banca sa aibe dreptul sa va raporteze cu intarzieri. Daca ati achitat creditul trebuie sa obtineti adresa de lichidare a creditului. Daca nu l-ati achitat inca va recomand sa il inchideti, cu tot efortul pe care stiu ca l-ar implica. Totusi se poate obtine creditul ipotecar chiar si in situatia aceasta. Trebuie sa gasiti o banca, un consilier care sa faca sustinere situatiei dumneavoastra. Va las adresa mea de mail si va rog sa imi scrieti pentru a va ajuta in continuare: camelia@blitz-imobiliare.ro. Va multumesc

 • Veronicaacum 4 ani

  Buna ziua ma numesc veronica si am un imprumut la BT si un provident care din pacate datorita unor probleme fam am ramas in urma la provident cu 2luni si la banca exista vreo speranta sa fac o refinantare sa le pot inchide sa raman cu un credit ?

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Buna ziua. Va recomandam sa incercati la BT unde mai aveti un credit. Sa le refinantati pe amandoua, atat BT-ul mai vechi, cat si Providentul, printr-o singura rata. Daca biroul de credit este cu inscrisuri din cauza creditului de la Provident exista posibilitatea sa va ceara un coplatitor pentru o incredere mai mare. Va multumim.

 • Adauga un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Website Protected by Spam Master


 • hincu tundeacum 8 ani

  Buna ziua ma numesc hincu tunde si sunt din tg-mures.Sotul meu a avut luat un credit de nevoi personale de la ING bank si din probleme financiare a avut restante cam in total de 2 luni.Acuma nici o banca nu mai vrea sa ne acorde un credit de nevoi personale chiar acum cand am avea mare nevoie de bani ca avem restanta la asociatia locativa la consum.Ne-ar trebui o suma de 8000 ron sa achitam consumul sa nu mai avem frica ca ne da afara din casa.Ce sfat ne-ati putea da?Va rog sa-mi raspundeti cat mai curand.La revedere.

  • adminacum 8 ani

   Buna ziua,
   Sansele de a contracta un nou credit sunt mai mici in situatia in care figurati cu restante in baza de date a Biroului de Credit. Cu toate acestea, decizia de creditare apartine fiecarei banci in parte si este posibil ca unele banci sa accepte sa va acorde un credit nou. Bancile au in vedere mai multe aspecte atunci cand decid sa acorde un credit, printre care si valoarea restantei si perioada de intarziere. Informatiile aferente unui credit sunt afisate in Raportul dvs. de Credit timp de 4 ani de la data ultimei actualizari. Daca nu aveti succes cu bancile, puteti incerca la o institutie financiara non-bancara(IFN), acestea avand o atitudine mult mai deschisa fata de clienti. Exemple de IFN-uri: Cetelem, Provident, ERB Retail Services, Credex, etc.

 • claudiaacum 8 ani

  Buna ziua ,as dori va rog sa imi spuneti si mie daca putem lua un apartament prin prima casa sau orice fel de credit daca sotul meu este rau platnic?avem posibilitate sa dam avans pana la 25 la % tin sa precizez ca eu nu am avut niciodata rate imprumuturi sau credite.In prezent eu muncesc de 1 an si 7 luni cu salar minim pe cartea de munca iar al doilea job am pe cartea de munca 1500 si lucrez de aproape 4 luni .

  • Blitz Imobiliareacum 8 ani

   In cazul in care sotul dumneavoastra figureaza ca rau platnic in baza de date a Biroului de Credit, puteti sa luati credit doar dumneavoastra. Numai in cazul in care veniturile dumneavoastra nu sunt suficiente pentru creditul dorit aveti nevoie de codebitori, altfel nu. Exista totusi unele banci care au politici mai permisive si nu ramane decat sa intrebati fiecare banca in parte daca accepta un rau platnic ca si codebitor la credit.

   In ceea ce priveste conditiile de acordare a creditului Prima Casa, solicitantul-dumneavoastra, trebuie sa aveti o vechime in munca de cel putin 1 an si o vechime la ultimul loc de munca intre 3 si 6 luni, in functie de banca. Ambele venituri, atat cel minim cat si cel de 1500 de lei, vor fi astfel luate in calcul.

 • ADINAacum 8 ani

  asi dori si eu un raspuns sotul meu a avut probleme cu cardul de cumparaturi nu a avut intirzieri mari na intirziat niciodata 30 de zile dar cei de la banca spuneau ca suma depusa nu era destula si luna urmatoare rata era din ce in ce mai mare neau sunat cei dela o societate de colectare si neau spus ca avem restante acum eu asi dori sa iau un credit de nevoi personal ma poate afecta sitoatia de mai sus intr-un fel mentionez ca la creditul de la o alta banca nu am avut probleme asi dori sa refinantez creditele sotului se p;ate?Astept raspuns

  • Blitz Imobiliareacum 7 ani

   Buna ziua,
   Sunt mai multe probleme pe care le ridicati in acest mesaj, asa ca, haideti sa le luam pe rand:
   -problema cardului de cumparaturi- cu siguranta banca nu va suprataxeaza fara motiv, iar recomandarea noastra este ca inainte sa faceti urmatoarea banca sa va interesati la banca atat de valoarea ratei pe care o aveti de achitat cat si de ziua in care automat banca retrage bani din contul dumneavoastra(s-ar putea ca aceasta sa fie problema, data efectuarii platii). Faptul ca s-a ajuns deja la o companie de recuperari ne face sa credem ca problema cardului de cumparaturi este destul de veche.
   -problema creditului pe care doriti sa-l luati- spuneati ca ati mai luat un credit de la o anumita banca si nu au fost probleme. Cel mai sigur nu vor fi probleme nici acum, pentru ca nu se pot lua masuri diferite la situatii identice. Eventual, adresati-va aceleiasi institutii bancare cu care ati mai lucrat.
   -creditul de refinantare este un credit pe care poate sa-l ia un solicitant care este deja titularul unui credit sau mai multe, pentru a beneficia de conditii mai bune de creditare(rate mai mici, cumularea tuturor creditelor intr-unul singur, etc). In cazul de fata titularul este sotul dumneavoastra si el se afla in imposibilitatea de a contracta alte credite, datorita problemelor avute in cazul cardului de cumparaturi. Puteti lua dumneavoastra un credit de nevoi personale si sa rambursati anticipat creditul contractat de sotul dumneavoastra sau puteti sa va adresati unui consultant bancar care va va oferi solutia castigatoare!
   Succes!

 • mirelaacum 7 ani

  Am credit la ING. Am solicitat o refinantare si nu mi-a fost acordata deoarece sotul meu e raportat la Biroul de credite. Eu nu am nicio intarziere, sotul nu e codebitor la creditul meu si nici eu la al lui. E normal sa nu pot primi refinantare?

  • Blitz Imobiliareacum 7 ani

   In situatia in care doriti sa obtineti un credit de refinantare, va trebui sa indepliniti conditiile de eligibilitate impuse de banca de la care doriti sa obtineti acest credit. Astfel, este necesar sa indepliniti criteriile in ceea ce priveste nivelul si tipul venitului net lunar, varsta, vechimea in munca, istoricul de creditare, etc. Fiecare banca isi poate impune propriile conditii de eligibilitate, in functie de politica interna de creditare.

   Sansele dvs. de a obtine un credit se reduc in situatia in care aveti restante(dvs. sau sotul dvs.) cu care sunteti inregistrata la Biroul de Credit.

   Decizia de creditare apartine, insa, fiecarei banci in parte. Daca figurati in Biroul de Credit, nu inseamna ca sunteti privata in mod automat de contractarea unui nou imprumut. De aceea va recomandam sa va adresati si altor banci comerciale.

 • Adiacum 7 ani

  Buna ziua,

  Am avut si eu un credit de nevoi personale cu o rata de aproximativ 300RON pe care l-am achitat in momentul de fata, Problema e ca pe data de 10-08-2010 am avut o restanta de 30 zile(pana in 60 de zile) Intrebarea e daca acum as putea obtine un credit Prima Casa (avand un avans de 20% si un salariu de peste 1000E)?
  Multumesc anticipat,
  Adi

  • Blitz Imobiliareacum 7 ani

   Va multumim pentru mesaj. Din pacate, orice intarziere mai mare de 30 de zile de la plata ratelor lunare, este raportata Biroului de Credit si va ramane in istoricul dumneavoastra pana la 4 ani. Avand in vedere ca aceasta perioada maxima se apropie de sfarsit, cel mai probabil nu veti avea probleme sa obtineti un credit Prima Casa in conditiile prezentate. Va recomandam sa apelati la servicile unui consultant de credite din cadrul oricarei banci comerciale pentru mai multe detalii.

 • Ene Ginaacum 7 ani

  buna ziua,as vrea si eu un raspuns . figurez la biroul de credite din 2012.datoria am achitat-o de atunci.sotul a incercat sa faca un imprumut acum la raiffeisen, cec si l-au refuzat .chiar nu ar mai putea sa solicite el nici un credit?mentionez ca eu am avut imprumutul la cec. multumesc.

  • Blitz Imobiliareacum 7 ani

   Buna ziua,
   Asa cum am raspuns deja unui alt cititor al blogului nostru, sansele de a contracta un nou credit(inclusiv daca este vorba de sotul dumneavoastra) sunt mai mici in situatia in care figurati sau ati figurat cu restante in baza de date a Biroului de Credit. Cu toate acestea, decizia de creditare apartine fiecarei banci in parte si este posibil ca unele banci sa accepte sa va acorde un credit nou. Bancile au in vedere mai multe aspecte atunci cand decid sa acorde un credit, printre care si valoarea restantei si perioada de intarziere. Informatiile aferente unui credit sunt afisate in Raportul dvs. de Credit timp de 4 ani de la data ultimei actualizari. Daca nu aveti succes cu bancile, puteti incerca la o institutie financiara non-bancara(IFN), acestea avand o atitudine mult mai deschisa fata de clienti. Exemple de IFN-uri: Cetelem, Provident, ERB Retail Services, Credex, etc.

 • LAURAacum 6 ani

  am un credit obrinut in 2007 in CHF cu ipoteca pe o perioada de 25 ani , am auzit ca exista posibilitatea sa platesc integral la cursul de 1.9 ron curs valabil in momentul contractarii creditului nu la 3.8 ron cat este in momentul de fata.

  multumesc

 • danaacum 6 ani

  Vreau să iau un credit de Prima casă dar soţul meu este raportat la Biroul de credite cu peste 90 de zile din cauza că banca la care avea credit s-a desfinţ în mai multe judeţe fără să fim anunţaţi dar am găsit la 400 km distanţă o filială a bănci si am plătit toate restanţele şi am inchis contul iar momentan nu mai avem alte rate.Sunt bănci care acceptă coplătitori.

 • liviaacum 5 ani

  buna ziua ,acum 8 ani de zile am luat un credit iar in 2011 luna august a fost ultima rata dar am avut o intarziere de aproape 70 de zile iar apoi a fost achitata restanta de 60 de lei si am terminat creditul acum doresc a-mi lua un apartament dar mi sa refuzat dosaru pe motiv ca sunt in baza de date.ce pot face sau cum pot proceda ?

  • Danielaacum 5 ani

   Buna ziua,

   In mod normal inscrisurile in Biroul de Credit se pastreaza intre 5 si 7 ani, deci in acest timp nu mai puteti lua un alt credit. V-am notat adresele de mail ale bazei de date a Biroului de Credit- puteti solicita o opinie actuala asupra situatie dumneavostra. situatie@birouldecredit.ro, office@birouldecredit.ro.
   Depinde foarte mult si banca la care ati mers deoarece nu toate bancile ofera pe acest tip de intarziere. Totusi va pot ajuta daca imi spuneti unde ati fost ca sa ma interesez in alte bancii. Banca poate solicita derogare pentru dumneavoastra in ceea ce priveste intarzierile la creditul anterior mai ales ca a fost de foarte mult timp situatia si asa v-ar putea aproba. Se mai poate sa aduceti un coplatitor la veniturile dumneavoastra care sa nu aiba probleme cu Biroul de Credit. Multumesc

 • Eu suntacum 5 ani

  Bună ziua,sunt înregistrată în crb cu restante de +90 zile în 2012…creditul l am achitat în 2013,de atunci nu am mai avut alt credit.acum aș vrea un credit de 25000 euro pt casă…și am un salar de 2500 lei și un copil în întreținere.ce șanse am sa primesc acest credit si la ce bănci să încerc.mulțumesc.

  • Blitz Imobiliareacum 5 ani

   Buna ziua,
   Faptul ca sunteti inregistrata cu restante in Biroul de Credit nu va priveaza in mod automat de contractarea unui nou imprumut. Bancile vor avea in vedere atat valoarea restantei si perioada de intarziere, cat si motivele care au determinat intarzierea la plata ratelor si frecventa restantelor, iar in baza acestora calculeaza potentialul de risc al dumneavostra si pot decide daca aproba sau resping cererea dumneavostra. Daca aveti un motiv temeinic pentru care ati intarziat si valoarea intarzierilor nu este mare aveti sanse sa va incadrati.
   Pentru astfel de situatii banca s-ar putea sa va ceara un coplatitor la creditul Prima Casa, care sa nu figureze cu inscrisuri in Biroul de Credit. Puteti aplica la BCR, BRD si Alpha Bank, din experienta noastra acestea ar fi bancile mai permisive.
   In ceea ce priveste venitul dumneavoastra, cu tot cu un copil in intretinere, va incadrati pentru suma solicitata. Va multumim.

 • Rusinoiuacum 5 ani

  Buna ziua, in 2006 am luat de la altex un frigider prin eurolines. Am platit multi ani luna de luna pt aceste produse pana in momentul in care sa ajuns la final. In 2014 (cand am vrut sa fac un cred(desi acasa nu am primit ani de zile nici o somatie desi locuiesc la aceeazi adresa de 11 ani)ot)am aflat ca sunt inregistrata ca raurau platnic pe acest card , datorand 64 ron. Am platit si aceasta “restanta” , sa confirmat plata, sa inchis contul , dar tot nu pot obtine un credit deoarece figurez inca in biroul de credir cu sold zero dar rau platnic. Ce pot face, ce banca ar putea sa- mi aprobe si mie un credit acum in iulie 2015 ? Va multumesc.

  • Blitz Imobiliareacum 5 ani

   Asa cum i-am raspuns unuei alte cititoare a blogului Blitz va spunem si dumneavoastra: faptul ca sunteti inregistrata in Biroul de Credit nu va priveaza in mod automat de contractarea unui nou imprumut. Bancile vor avea in vedere atat valoarea restantei cat si perioada de intarziere. In situatia dumneavoastra sansele sa obtineti un alt credit sunt destul de mari, avand in vedere motivele minore(spunem noi) pentru care figurati ca rau-platnica. Va recomandam sa va adresati unui ofiter de credite al oricarei banci comerciale si el va va oferi informatii suplimentare despre cum si in ce conditii puteti obtine un nou credit. Va multumim pentru intrebare.

 • Musat-Georgescu Mariusacum 5 ani

  Buna ziua as dori sa fav si eu un crediy prima casa dar sotia mea este in biroul de rau platnici eu lucrez in cadrul armatei si am contract determinat pentru ca asa este regula acolo nu ca m-ar da afara se prelungeste contractul din 3 in 3 ani am 1700 salariul. Si am dori un credit maxim 30 mii euro avans am pana la 10 mii euro

  • Musat-Georgescu Mariusacum 5 ani

   Tin sa mentionez creditul sotiei sa platit integral toti adata eu nici nu eram cu sotia cand a avut credit ne.am casatorit iar dupa nunta sa platit toti banii in jur de 7000ron nu este o suma foarte mare dar de ce nu se tine cont ca am platit toti banii o data inainte de termen

  • Musat-Georgescu Mariusacum 5 ani

   As dori sa ma ajutati si vreau sa iau legatura cu dumneavoastra dar imi ttebuie un nr de tel sau il las eu pe al meu sa ma contactati 0773324435 musat

   • Danielaacum 5 ani

    Buna seara,

    Faptul ca sunteti inregistrat in Biroul de Credit nu va priveaza in mod automat de contractarea unui nou imprumut. Bancile vor avea in vedere atat valoarea restantei cat si perioada de intarziere. Va recomandam sa va adresati unui ofiter de credite al oricarei banci comerciale si el va va oferi informatii suplimentare despre cum si in ce conditii puteti obtine un nou credit. Va multumim pentru intrebare.

    O seara frumoasa!

 • jucu Tania Niculinaacum 5 ani

  Doresc sa fac si eu o refinantare dar figurez in baza de date cu intirziere .Va rog daca ma putetii ajuta ,ca nu stiu unde da incerc pt.a fi ajutata deoarece am mare nevoie de a face aceasta refnantare Multumesc

  • Blitz Imobiliareacum 5 ani

   Buna ziua,
   Va putem oferi un raspuns mai complet sa problema dumneavoastra daca ne oferiti mai multe detalii: ce tip de credit aveti, care sunt sumele restante si care sunt intarzierile.
   Se pot face refinantari pentru acelasi tip de credit, sold pe sold, sau cu sume suplimentare. Un credit de tip ipotecar nu poate fi refinantat decat prin alt credit ipotecar.

 • Purice claudiuacum 5 ani

  Buna ziua.
  Cand in sfarsit m-am hotarat sa-mi fac un credit pentru prima casa am intampinat o problema.
  Sotia mea are un credit si din motive finaciare a avut niste restante. Creditul este facut inainte sa ne casatorim.
  Acum e vreau sa fac un credit pentru prima casa si banca spune ca atata timp cat esti casatorit cu un rau platnic nu pot face nimic. Imi poate spune cineva cum pot castiga aceasta “batalie”? Sau daca se poate face ceva?

  • Blitz Imobiliareacum 5 ani

   Buna ziua,
   In situatia prezentata de dumneavoastra solutia oferita de colegele noastre de la Dep. Financiar-Bancar este ca dumneavoastra sa fiti titular de credit si sotia doar coplatitor. In anumite situatii in care exista o justificare a intarzierilor, se poate acorda o derogare si se pot accepta intarzieri daca acestea nu sunt foarte recente si sumele nu sunt mari.

 • chirila adrianaacum 4 ani

  buna ziua.ma aflu intro situatie mai delicata sau disperata mai bine zis.am 3 credite restante si nu reusesc sa ajung cu ele la zi.as dori sa fac o refinantare sa le pot achita si sa raman cu o singura rata.ce sfat imi puteti da.

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Buna ziua,
   Din pacate nu veti mai putea refinanta aceste 3 credite cu intarzieri tot prin credit de nevoie personale sau card de credit. Puteti sa le refinantati, daca o banca v-ar accepta prin ipotecarea unui bun (casa, apartament), astfel banca ar avea siguranta ca daca nu veti mai plati ratele se va indrepta asupra bunului ipotecat. Incercati sa luati legatura cu fiecare banca la care aveti creditele ca sa va ofere o solutie ipotecara, cum spuneam mai devreme.
   Multumesc

 • Mariusacum 4 ani

  Buna ziua,
  Va rog sa va dati cu parerea si un sfat eventual vis-a vis de situatia in care ma aflu. In anul 2011 am schimbat locul de munca, schimband astfel si data de incasare a salariului. Incepand din acel moment am platit cu o intarziere egala cu acest decalaj, acumuland astfel o restanta lunar de 15 zile. Stiam de existenta Biroului de Credit pe care il consult anual si nu figurez cu datorii in acesta. Mi-am asumat plata dobanzii penalizatoare crezand ca este singurul cost pe care il am. Spre surprinderea mea, desi am avut si alte credite acordate in acesti ani, in aceste zile tocmai am aflat ca sunt raportat in CRB din 2011 lunar. In momentul in care am aflat asta, respectiv luna in curs, mi-am corectat comportamentul achitand fara intarziere. Lipsa mea de informare vis-a vis de CRB m-a adus in situatia in care am fost respins la acordarea unui credit imobiliar, de unde am si aflat ca sunt in CRB. Intodeauna ulterior platii cu vreo 3-4 zile primeam acasa instiintare din partea bancii ca in cazul neachitarii voi fi raportat la Biroul de Credit, respectiv CRB. Dar in aceiasi instiintare eram informat ca sa nu iau in considerare prezenta instiintare daca am achitat deja datoriile. Ceea ce am si facut, dar in pofida acestei afirmatii, eu am fost raportat de catre banca in CRB. Ce sa fac acum ? Credeti ca am vreo sansa daca ma duc in instanta ? Pana la urma eu imi recunosc intarzierile, dar ele s-au datorat asigurarii bancii ca in cazul achiatarii datoriilor, acea instiintare nu trebuie luata in considerare.

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Buna ziua,
   Intarzierile la credite se raporteaza in Biroul de Credit daca ati intarziat mai mult de 30 zile. In situatia dumneavoastra cum ati intarziat doar cate 15 zile maxim nu ar trebui sa aveti inscrisuri in biroul de credit. Sa va adresati bancii la care ati avut creditul cu probleme si sa solicitati lamuriri. Dumneavoastra, sau prin banca, puteti face o adresa catre biroul de credit in care sa mentionati care a fost situatia si de ce anume ati intarziat cu plata si sa va sustineti faptul ca nu ati intarziat 30 zile pentru ca banca sa aibe dreptul sa va raporteze cu intarzieri. Daca ati achitat creditul trebuie sa obtineti adresa de lichidare a creditului. Daca nu l-ati achitat inca va recomand sa il inchideti, cu tot efortul pe care stiu ca l-ar implica. Totusi se poate obtine creditul ipotecar chiar si in situatia aceasta. Trebuie sa gasiti o banca, un consilier care sa faca sustinere situatiei dumneavoastra. Va las adresa mea de mail si va rog sa imi scrieti pentru a va ajuta in continuare: camelia@blitz-imobiliare.ro. Va multumesc

 • Veronicaacum 4 ani

  Buna ziua ma numesc veronica si am un imprumut la BT si un provident care din pacate datorita unor probleme fam am ramas in urma la provident cu 2luni si la banca exista vreo speranta sa fac o refinantare sa le pot inchide sa raman cu un credit ?

  • Blitz Imobiliareacum 4 ani

   Buna ziua. Va recomandam sa incercati la BT unde mai aveti un credit. Sa le refinantati pe amandoua, atat BT-ul mai vechi, cat si Providentul, printr-o singura rata. Daca biroul de credit este cu inscrisuri din cauza creditului de la Provident exista posibilitatea sa va ceara un coplatitor pentru o incredere mai mare. Va multumim.

 • Te-ar putea interesa si

  Acum 8 ani 0 Comentarii

  Piata imobiliara si economia

  In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

  Citeste mai mult
  Acum 9 ani 0 Comentarii

  Restantierii vor putea solicita credite noi

  Cei care au solicitat credite bancare si au ajuns in tristele situatii de a nu putea plati, dintr-un motiv sau altul, ratele lunare, vor avea sansa unica de a obtine si alte imprumuturi. Institutiile financiare au inteles, in sfarsit, ca nu pot opera cu exigente absolute in conditiile in care cei mai multi romani cu venituri medii sunt predispusi la[...]

  Citeste mai mult
  Acum 9 ani 0 Comentarii

  Restantierii si Prima Casa 4

  Avand in vedere ca statul a decis sa garanteze doar 50% din creditele acordate in cadrul programului Prima Casa 4, institutiile financiare participante s-au vazut nevoite sa-si regandeasca exigentele pentru a-si asigura spatele in tristele cazuri de insolventa a potentialilor clienti. Chiar daca aceste credite bancare sunt foarte avantajoase pentru cei care nu dispun de capitalul monetar necesar achizitionarii unei[...]

  Citeste mai mult
  coming back soon