Yandex.Metrica

ING Bank reduce dobanda la creditul ipotecar

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ni se aduce la cunostinta ca ING Bank a redus cu o jumatate de punct procentual marja de dobanda la creditele in lei. Marja fixa se aplica peste indicator Euribor la 12 luni, cotatia acesteia ajungand, in prezent, la 2,09%.

In conditiile in care BNR-ul restrictioneaza creditarea in valuta, nu este de mirare ca institutiile financiare active pe piata locala concep oferte si lanseaza programe in ritm alert cu scopul de a tempera efectele generate de noile reglementari.

Dobanda anuala efectiva la un credit de 10.000 de euro acordat pe 30 de ani urca la 6,74%, in conditiile in care clientul plateste un comision de analiza a dosarului de credit de 215 lei si un comision unic de administrare de 1% din valoarea imprumutului.

Marja de dobanda de 4% este valabila numai pentru clientii care optează si pentru o asigurare de viata atasata.

Marja urca la 10,25% in cazul clientilor care nu opteaza pentru respectiva asigurare, astfel ca dobanda anuala efectiva ajunge la 13,22%. Taxa de evaluare a imobilului adus in garantie variaza intre 245 si 470 de lei.

Modificarile pe care le aduce BNR-ul in dinamica imprumuturilor vor afecta, in mod incontestabil, piata creditelor ipotecare. Cu toate acestea, Prima Casa ramane singurul sector in cadrul caruia conditiile si exigentele de acordare a sumelor pentru achizitionarea de locuinte raman neschimbate.

Clientii de Prima Casa nu s-au grabit niciodata. Mereu au fost asteptari referitoare la scaderile de preturi si lumea a cautat intotdeauna cele mai bune oferte. Ce ar putea crea acum anumite emotii in piata sunt aceste masuri recente anuntate de BNR cu privire la restrictionarea creditelor in valuta. Dar Prima Casa ramane in continuare cu avans de 5%. Nu este insa foarte clar in ordonanta daca celelalte criterii, riscul valutar, vor conta la Prima Casa., a adaugat Jantea.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Millennium Bank reduce marja de dobanda la creditele de nevoi personale cu garantie ipotecara

ING Bank a redus, acum cateva zile, marja de dobanda la creditele in lei cu o jumatate de punct procentual. Iata ca o alta institutie financiara ii calca pe urme si modifica cifrele aferente imprumuturilor. Astfel, Millennium Bank, subsidiara locala a celui mai mare grup financiar portughez, a taiat trei sferturi de punct procentual din marja de dobanda la creditele[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cele mai avantajoase 5 credite de nevoi personale in lei

Portalul financiar Efin.ro a realizat un top al celor mai avantajoase cinci credite de nevoi personale in lei care se regasesc in oferta bancilor comerciale. Clasamentul a fost realizat prin analiza urmatoarelor criterii: 1. Costuri (dobanda, DAE, comisioane): s-au comparat ofertele bancilor in functie de acesti parametri, atribuindu-se fiecareia un scor de la 1 la 5; 2. Avantaje: unele institutii[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Top 5 credite de nevoi personale cu ipoteca in lei

Conform celor mai recente date ale bancii centrale, populatia si firmele aveau, la sfarsitul lunii ianuarie, restante la banci de aproximativ 29,264 miliarde lei, in crestere cu 2,2% fata de nivelul inregistrat in luna precedenta. Intr-un astfel de context, este important ca aplicarea pentru un imprumut sa se faca doar atunci cand este absolut necesar, analizand cu atentie ofertele bancilor,[...]

Citeste mai mult
coming back soon