Indicele Blitz continuă să crească și în luna decembrie

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

business_10035583-032114După ce în luna noiembrie indicele Blitz a înregistrat creșteri la prețurile apartamentelor din Cluj și din vecinătăți, în luna decembrie, valoarea acestora continuă pe aceeași linie ascendentă.
Mai exact, indicele Blitz pentru zona Cluj a crescut cu 3 euro/mp față de luna noiembrie, iar în raport cu aceeași luna a anului precedent, creșterea a fost și mai intensificată, cu 83 euro/mp. Astfel, apartamentele din Cluj au ajuns la prețul de 1219 euro/mp, iar cele din Cluj și vecinătăți la 1075 euro/mp, cu 4 euro/mp mai mult față de luna noiembrie și cu 111 euro/mp față de decembrie 2015.

Apartamente cu 2, 3, 4 camere au indicat creșteri atât față de luna precedentă, cât și față de aceeași lună a anului trecut, astfel putem spune că orașul Cluj-Napoca este în continuare un centru de interes și un magnet pentru investitori și nu numai. Excepție au făcut apartamentele cu 1 cameră, care au avut o scădere față de luna noiembrie cu 14 euro/mp în orașul Cluj și 9 euro/mp în Cluj și vecinătăți.
Având ca exemplu tabelul de mai jos, la nivel de Cluj putem observa următoarele date:

 • Pentru apartamentele cu 2 camere, creșterea a fost cu 7 euro/mp;
 • Pentru 3 camere – cu 2 euro/mp;
 • Pentru 4 camere – cu 10 euro/mp.

Creșterile menționate anterior au fost înregistrate în luna decembrie, în raport cu luna noiembrie, însă luând în considerare decembrie 2015, creșterile sunt următoarele:

 • La 1 cameră – cu 103 euro/mp;
 • La 2 camere – cu 80 euro/mp;
 • La 3 camere – cu 90 euro/mp;
 • La 4 camere – cu 65 euro/mp.

dec2015vsdec2016


Conform datelor din tabelul de mai sus, situația pentru Cluj și împrejurimi este asemănătoare. Indicele Blitz are scăderi față de luna noiembrie cu 9 euro/mp la apartamentele cu 1 cameră și creșteri de 6 euro/mp la cele cu 2 camere, cu 4 euro/mp mai mult pentru apartamentele cu 3 camere și cu 4 euro/mp pentru 4 camere.
Luând în considerare luna decembrie a anului 2015, majorările de preț arată astfel:

 • Pentru apartamentele cu 1 cameră – cu 187 euro/mp;
 • Pentru 2 camere – cu 120 euro/mp;
 • Pentru 3 camere – cu 109 euro/mp;
 • Pentru 4 camere – cu 47 euro/mp.

Având ca model situația cu top 5 cartiere din luna noiembrie și cifrele înregistrate de indicele Blitz în decembrie, ordinea se păstrează aceeași:

 1. Zona Centru rămâne pe poziția 1, cu o valoare de 1417 euro/mp, mai mare cu 14 euro/mp față de luna precedentă.
 2. Pe locul 2, cartierul Andrei Mureșanu a crescut cu 6 euro/mp și a atins valoarea de 1366 euro/mp.
 3. Cartierul Mărăști se menține pe locul 3, cu 1291 euro/mp.
 4. Pentru cartierul Zorilor a fost o scădere cu 9 euro/mp față de noiembrie, dar tot își păstrează poziția, valoarea fiind de 1281 euro/mp.
 5. Poziția 5 este deținută de Gheorgheni, unde indicele a înregistrat 1238 euro/mp.

indice-blitz-2014-2016-2016-cartiere-1

Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj și din vecinătăti, exprimată în euro/mp.
Pentru calculul indicelui Blitz au fost analizate ofertele publice din luna decembrie, actualizate, exclusiv din baza de date Blitz.

Echipa Blitz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa si

Acum 1 an 0 Comentarii

Luna octombrie a înregistrat o creștere a prețurilor apartamentelor din Cluj

Indicele Blitz a înregistrat în luna octombrie o valoare medie de 1,201 euro/mp pentru apartamentele din Cluj, în creștere cu 12 euro/mp față de luna anterioară și cu 85 euro/mp față de luna octombrie 2015. Luând în calcul apartamentele din Cluj și din vecinătăți, indicele Blitz a înregistrat o valoare medie de 1,053 în luna octombrie, în creștere cu 88[...]

Citeste mai mult
Acum 1 an 0 Comentarii

Lansarea oficială a site-ului Blitz VIP

Suntem încântați să anunțăm lansarea site-ului dedicat proiectului Blitz VIP, www.blitzvip.ro. Acesta vine în întâmpinarea clienților noștri, cu un design nou, fresh, prietenos, intuitiv, menit să faciliteze navigarea și să le ofere o experiență plăcută. “Dorința noastră în cadrul acestei comunități este să susținem atât partenerii implicați, cât și posesorii cardului Blitz VIP. Pe noul site, fiecare partener are pagina[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.