Yandex.Metrica

Începutul de an marchează corecții în piața imobiliară clujeană

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O lună de finalizare a discuțiilor începute în anul precedent

Ciclicitatea ritmului pieței imobiliare din ultimii ani ne arată că decembrie este în mod tradițional luna cu cea mai redusă activitate din an. Iar ianuarie este comparativ o lună de revigorare a activității, unde cererea este alimentată semnificativ în comparație cu luna precedentă. În același timp, o bună parte din oferte, în special cele referitoare la imobile nou-construite, sunt pregătite de finalizare și recepție.

Astfel, specialiștii Blitz au remarcat o dinamică ascendentă a activității în luna ianuarie: Marius Săplăcan, Senior Broker I, declară că a resimțit mult interes din partea potențialilor cumpărători, și multe din discuțiile începute în lunile precedente se finalizează cu tranzacții în această perioadă.

 

Ușoare corecții pe piața apartamentelor de vânzare

În luna ianuarie, indicele Blitz reflectând prețurile apartamentelor ofertate la vânzare a înregistrat o ușoară corecție față de luna precedentă, de la 1506 la 1452 Euro pe mp. Această tendință reflectă o ușoară reașezare a cererii și ofertei, după o lună mai lentă care a fost decembrie.

Situația pe cartiere denotă variații semnificative, pe fondul unei dinamici locale a cererii. Astfel, zona centrală rămâne mereu atractivă, apartamentele înregistrând aici o scădere minimă, de la 1749 la 1732 Euro/mp. Topul scăderilor e dominat de cartierele Gheorgheni și Grigorescu, de la 1730 la 1608, și respectiv de la 1335 la 1285 Euro pe mp.

Cartierele din sud atrag creșteri de prețuri la apartamentele de vânzare

Pe de altă parte, remarcăm că interesul cumpărătorilor se polarizează spre anumite zone, care înregistrează o dinamică contrară decât restul pieței: cartierul Europa are o tendință ascendentă accentuată a prețurilor, de la 1277 la 1321 Euro/mp; la fel și în cartierul-vecin Zorilor, cu o creștere de la 1595 la 1620 Euro/mp la pentru un apartament de 2 camere. Așadar, atât cartierele vechi, cât și zonele nou construite sunt atractive, fiind mai importantă poziționarea în sine a imobilului.

Vânzările de Garsoniere – scăderi de până la 100 Euro/mp

La garsoniere, specialiștii noștri au remarcat o tendință generală de scădere ușoară a prețurilor. Cartierul Mănăștur conduce în topul scăderilor de preț pe acest segment, de la 1516 în decembrie, la 1421 Euro/mp la finalul lunii precedente. Scăderi se înregistrează și în Mărăști și Bună Ziua, de la 1614 respectiv 1556 la 1550 respectiv 1291 Euro/mp. Zona centrală continuă să rămână atractivă, astfel că garsonierele de aici au scăderi moderate, de la 1861 la 1793 Euro/mp.

Indicele Blitz prezinta media preturilor publice ale apartamentelor de vânzare din Cluj, exprimata în euro/mp. Indicele Blitz ţine cont de specificul pieţei locale şi de harta imobiliara a Clujului, oferind valori medii diferenţiate pentru apartamentele din municipiul Cluj-Napoca şi cele din comunele învecinate (Floreşti, Baciu, Apahida).

Echipa Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 1 an 0 Comentarii

Luna februarie marchează noi corecții a prețurilor în piața imobiliară clujeană

O lună de finalizare a discuțiilor începute în anul precedent Dacă ianuarie a fost o lună de reluare intensivă a activității în imobiliare, conform ciclicității pieței, unde cererea este alimentată semnificativ în comparație cu luna precedentă, februarie a fost o lună ceva mai temperată ca ritm de activitate, dar s-au păstrat tendințele debutului de an. Astfel, specialiștii Blitz au remarcat[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
Acum 4 ani 0 Comentarii

Luna octombrie a înregistrat o creștere a prețurilor apartamentelor din Cluj

Indicele Blitz a înregistrat în luna octombrie o valoare medie de 1,201 euro/mp pentru apartamentele din Cluj, în creștere cu 12 euro/mp față de luna anterioară și cu 85 euro/mp față de luna octombrie 2015. Luând în calcul apartamentele din Cluj și din vecinătăți, indicele Blitz a înregistrat o valoare medie de 1,053 în luna octombrie, în creștere cu 88[...]

Citeste mai mult
coming back soon