fbpx Yandex.Metrica

Încep executările silite la Prima Casă!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Fondul Naţional de Garantare a cerut Ministerului Finanţelor plata garanţiei unui apartament cumpărat prin programul Prima Casă, în condiţiile în care cumpărătorul nu şi-a mai putut achita ratele către bancă.
“Am primit acum o săptămână primul dosar cu un cumpărător care nu şi-a mai putut plăti ratele pentru un apartament cumpărat prin programul Prima Casă şi am transmis toate datele Ministerului Finanţelor, care trebuie să efectueze plata garanţiei către bancă”, a declarat pentru NewsIn preşedintele Fondului, Aurel Şaramet.
Şaramet a adăugat că nu poate da detalii despre tipul garanţiilor sau despre oraşul în care se stabilise clientul.
“Pot să vă spun doar că nu a apucat să plătească pentru casa achiziţionată prin acest program decât 2-3 rate”, a mai spus Aurel Şaramet. Preşedintele FNGCIMM a adăugat că reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) urmează să facă demersuri pentru stingerea creanţelor bugetare datorate de cumpărător. ANAF poate supune executării silite a persoanei care nu şi-a mai putut plăti ratele restante “sumele ce reprezintă venituri băneşti ale debitorului persoană fizică, realizate ca angajat, pensiile de orice fel, precum şi ajutoarele sau indemnizaţiile cu destinaţie specială”, în condiţiile prevăzute de Codul de procedură civilă.
Premierul Emil Boc declara pe 26 martie că peste 17.700 de locuinţe au fost achiziţionate prin “Prima Casă” de la demararea programului guvernamental, din care 52% sunt cu două camere, media unei garanţii fiind de 41.600 de euro.
Cele mai multe locuinţe s-au cumpărat în Bucureşti (31%), Cluj (7,63%), Timiş (5,55%), Constanţa (3,96%), Iaşi, Braşov şi Sibiu.
Sursa: Imopedia

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Şaramet: Prima Casă poate continua şi în 2011, a rămas un plafon de garanţii de peste 300 mil. euro

Programul Prima Casă poate continua şi în 2011, în condiţiile în care a rămas un plafon neutilizat de garanţii de peste 300 milioane de euro, a declarat pentru NewsIn preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Şaramet. Sperăm în continuarea programului Prima Casă şi în 2011. Plafonul neutilizat din ambele programe Prima Casă[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Programul "Prima Casa" nu a stimulat constructiile de locuinte noi

Am fost informati recent ca programul guvernamental Prima Casa a stimulat intr-o foarte mica masura constructiile de locuinte noi, cei „responsabili” de acest proiect de creditare ipotecara mizand pe augmentarea cererii de apartamente construite dupa 2008. Din pacate pentru dezvoltatorii imobiliari, Prima Casa a facilitat, cum era de asteptat in acest context de trista involutiei a pietei imobiliare, achizitia de[...]

Citeste mai mult
coming back soon