Yandex.Metrica

Inca bate vantul crizei in orasele mai mici din judet!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In Turda, de exemplu, previziunile specialistilor pentru anul 2011 nu s-au adeverit. Sau sa fi fost vorba despre sperante si nu despre previziuni? Cert este ca in 2011, criza in al doilea municipiu al judetului s-a simtit mai tare ca in anul precedent si consultantii imobiliari locali se intreaba de ce. “Anul 2011 a fost complet opusul la ce ne asteptam- faptul ca proprietarii au coborat simtitor preturile, nu a avut efectul scontat. Romanii nu mai au bani, iar daca ii au, ii pastreaza pentru zile mai negre. Daca nu am fi avut si alte activitati care sa ne sustina afacerea, probabil ca am fi inchis de mult agentia“, declara directorul unei agentii imobiliare din Turda.

Desi pretul locuintelor a scazut, numarul clientilor s-a diminuat comparativ cu 2010. O situatie similara o intalnim si in cazul terenurilor, dar si a chiriilor pentru locuinte unde cererea este foarte slaba, aproape inexistenta. Apartament cu doua camere la 15.000 de euro!
Pretul scazut al locuintelor cat si programul guvernamental “Prima Casa” au miscat putin piata imobiliara din Turda in acest an, insa este nevoie de mai multe picaturi in ocean pentru a starni un val salvator. Conform datelor furnizate de consultanti imobiliari locali, o garsoniera in Turda are preturi cuprinse intre 11.000 si 18.000 euro; un apartament cu doua camere se vinde cu 15.000-30.000 de euro, iar un apartament cu 3 camere cu 20.000-40.000 de euro. “Pretul variaza extrem de mult, in functie de mai multe criterii- cat de spatios sau cum este compartimentat apartamentul, nivelul de reconditionare sau imbunatatirile aduse, nivelul cladirii la care este amplasat, precum si zona. Totusi nu este mai mare de 10% diferenta intre locuinte similare pozitionate in centru sau la marginea orasului“, declara reprezentantul unei agentii imobiliare din Turda.

Cererea pentru terenuri inexistenta
Clientii care ne calca pragul sunt interesati de apartamente nu de terenuri(…) Anul acesta, putinele tranzactii care au avut loc pe acest segment, au fost cu terenuri amplasate in afara orasului, caci acolo pretul este mai mic“, sustine directorul unei agentii.
Intr-adevar, in afara orasului, la doar cativa kilometri, pretul terenurilor poate ajunge la 10 euro pe metru patrat.

Bate vantul si in locuintele oferite spre inchiriere
Desi chiriile au scazut mult de la inceputul anului, cererea este foarte mica. Odata cu venirea toamnei, principalii clienti de chirii – angajatii unor companii cu lucrari in zona, au plecat, astfel incat oferta in prezent depaseste foarte mult cererea de pe piata. Preturile variaza intre 70 euro pentru o garsoniera si 200-250 euro pentru un apartament cu trei camere.

Sursa: imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Locuintele noi din Spania, mai ieftine in 2012!

In 2011, Spania s-a aliniat la trendul european in ceea ce priveste pretul locuintelor noi. Astfel, scaderea preturilor inceputa in 2008 intr-un ritm accelerat, s-a domolit anul trecut, iar procentul de 4% se incadreaza in limitele europene. Ne amintim ca in Romania, de exemplu, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, nivelul preturilor locuintelor s-a situat cu 5-7% sub[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca, pe locul doi in topul celor mai scumpe orase din Romania

Sectorul rezidential a ajuns la limita-i cea mai de jos, sau cel putin aceasta este opinia specialistilor de la compania de evaluare Darian. Aceasta informatie, in ciuda “miresmei” apocaliptice, este, de fapt, de foarte bun augur. In contextul in care preturile apartamentelor au scazut in ritm sustinut, faptul ca mai jos de-atat nu se poate reprezinta prima si singura realitate[...]

Citeste mai mult
coming back soon