Yandex.Metrica

In luna iulie preturile locuintelor au intrat in vacanta. Vezi cat costa un apartament in Cluj!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Vara imobiliara este in toi si acest lucru se reflecta cel mai bine in preturile locuintelor. Acestea, la fel ca in luna precedenta, au scazut si in iulie, media ajungand in Cluj-Napoca la nivelul de 913 euro pe metru patrat, conform indicelui imobiliare.ro. Cu toate acestea, Clujul se mentine pe locul 2 in tara, fiind cel mai scump oras dupa capitala.

Fata de luna iunie, preturile locuintelor din Cluj au scazut in medie cu 1,8 % ceea ce reprezinta 17 euro/mp. Astfel, vanzatorii de la poalele Feleacului au cerut in iulie pentru un apartament de 2 camere cu o suprafata de 50 de metri patrati, un pret cu 850 de euro mai mic decat in luna anterioara.

O scadere mai mare s-a inregistrat in cazul apartamentelor noi, preturile acestora fiind in medie cu 1,7% mai mici ca in luna iunie, dar cu 6,1 mai mari decat in aceeasi luna a anului trecut. Apartamentele vechi s-au ieftinit doar cu 0,9% fata de luna iunie.

In ceea ce priveste tipul de locuinta, situatia este diferita in functie de numarul de camere la care ne raportam. Cel mai mult s-au devalorizat locuintele cu 3 camere, scaderea de pret in cazul acestora fiind de 1,9%. Locuintele cu 2 camere s-au ieftinit si ele cu 1,3% fata de luna precedenta. In schimb apartamentele cu o camera s-au scumpit cu 2,2%.

Clujul a urmat cu fidelitate trendul national, ba, mai mult, valorile medii ale preturilor sunt similare. In luna iulie, valoarea medie a apartamentelor din Romania a fost de 914 euro pe metru patrat, in scadere cu 2,1% fata de luna iunie.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Crestere usoara a preturilor locuintelor in luna august. Vezi care este singurul cartier unde preturile au scazut!

Conform indicelui Blitz, atat apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca cat si cele din comunele invecinate, s-au apreciat usor in luna august 2014. Indicele Blitz pentru Cluj-Napoca a atins valoarea medie de 991 euro/mp, in crestere fata de celelalte luni de vara, semn ca ne asteapta o toamna activa in sectorul imobiliar. In ceea ce priveste tipul apartamentelor de vanzare, cel[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Preturile apartamentelor romanesti au scazut in 4 ani la jumatate. Vezi cu cat au scazut preturile in Cluj!

Un studiu dat recent presei de catre imobiliare.ro a relevat faptul ca preturile apartamentelor din Romania au scazut in medie cu 52% in ultima perioada. Studiul se raporteaza la preturile actuale si la cele inregistrate in luna martie 2008, luna considerata a fi momentul de varf al pietei imobiliare. Preturile apartamentelor din Cluj au scazut in aceasta perioada cu numai[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
coming back soon