In luna iulie preturile locuintelor au intrat in vacanta. Vezi cat costa un apartament in Cluj!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Vara imobiliara este in toi si acest lucru se reflecta cel mai bine in preturile locuintelor. Acestea, la fel ca in luna precedenta, au scazut si in iulie, media ajungand in Cluj-Napoca la nivelul de 913 euro pe metru patrat, conform indicelui imobiliare.ro. Cu toate acestea, Clujul se mentine pe locul 2 in tara, fiind cel mai scump oras dupa capitala.

Fata de luna iunie, preturile locuintelor din Cluj au scazut in medie cu 1,8 % ceea ce reprezinta 17 euro/mp. Astfel, vanzatorii de la poalele Feleacului au cerut in iulie pentru un apartament de 2 camere cu o suprafata de 50 de metri patrati, un pret cu 850 de euro mai mic decat in luna anterioara.

O scadere mai mare s-a inregistrat in cazul apartamentelor noi, preturile acestora fiind in medie cu 1,7% mai mici ca in luna iunie, dar cu 6,1 mai mari decat in aceeasi luna a anului trecut. Apartamentele vechi s-au ieftinit doar cu 0,9% fata de luna iunie.

In ceea ce priveste tipul de locuinta, situatia este diferita in functie de numarul de camere la care ne raportam. Cel mai mult s-au devalorizat locuintele cu 3 camere, scaderea de pret in cazul acestora fiind de 1,9%. Locuintele cu 2 camere s-au ieftinit si ele cu 1,3% fata de luna precedenta. In schimb apartamentele cu o camera s-au scumpit cu 2,2%.

Clujul a urmat cu fidelitate trendul national, ba, mai mult, valorile medii ale preturilor sunt similare. In luna iulie, valoarea medie a apartamentelor din Romania a fost de 914 euro pe metru patrat, in scadere cu 2,1% fata de luna iunie.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.