Yandex.Metrica

In euro sau in lei, cum este mai avantajos sa-ti cumperi o locuinta azi prin credit?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Scaderea dobanzii de referinta a BNR pana la 4,25% a dus indicii ROBOR la cote minime record. Astfel ROBOR la 3 luni a ajuns la 3,17% in timp ce la 6 luni este de 3,74%.

In euro sau in lei, cum este mai avantajos sa-ti cumperi o locuinta azi prin credit?De aceasta situatie beneficiaza inclusiv clientii bancilor care au contracte de credit in derulare a caror dobanda este variabila, dar si clientii Prima Casa, unde dobanda este limitata la 2,5 puncte procentuale.

Ofertele de creditare in lei sunt comparabile azi cu cele in euro, avantajul primelor constand in avansul de minim 5% fata de 25% in cazul creditelor in euro, insa la finalul perioadei de creditare suma totala de rambursat este mai mica atunci cand creditarea se face in moneda europeana.

Cele mai bune oferte Prima Casa in lei:

-CEC Bank, DAE 5,81%. Pentru un credit de 253.700 de lei(57.000 de euro), pe o perioada de 30 de ani, rata lunara este de 1.386 de lei, iar suma totala de rambursat 524.140 de lei.

-Raiffeisen Bank, DAE 6,13%

-BCR, DAE 6,29%

Cele mai bune oferte in Euro:

-Kiwi Finance, creditul Kiwi Home de la Banca Italo-Romena, DAE 5,38% (EURIBOR la 3 luni+ 4,65 pp). Acelasi credit de 57.000 de euro, va scoate din buzunarele clientilor 301 euro(1.340 de lei) pe luna, iar suma totala de rambursat va fi 498.600 de lei. Daca se opteaza pentru un credit pe o perioada de pana la 10 ani, DAE va fi EURIBOR+ 4,25 pp, iar pentru un credit pe o perioada cuprinsa intre 10 si 20 de ani, DAE va fi EURIBOR+ 4,5 pp.

-Banca Italo-Romena, DAE 5,58%

-Marfin Bank, DAE 5,65%

Sursa: www.economica.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartament de vanzare in Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cele mai bune credite «Prima casă»

Numai câteva bănci practică la creditele pentru locuinţe garantate de stat marje mai mici decât cele limită impuse de programul guvernamental. Din acest motiv, ofertele sunt aproape identice. Cele mai mici dobânzi la creditele „Prima casă" în euro sunt percepute de Raiffeisen Bank şi Emporiki. Acestea practică marje de 3,5% care se adaugă la indicele EURIBOR la 3 luni. La[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Bank Leumi acorda credite "Prima Casa"

Bank Leumi Romania este cea mai recenta institutie financiara care-si anunta, in mod oficial, participarea la programul Prima Casa 4. Banca va acorda credite in limita unui plafon de 7,2 milioane euro, finantand atat cumpararea de locuinte finalizate sau in constructie, cat si achizitia de imobile care urmeaza sa fie construite. Conditiile de acordare a imprumuturilor raman neschimbate fata de[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Se ieftinesc creditele Prima Casa la Banca Transilvania!

Banca Transilvania ieftineste creditele Prima Casa ca urmare a modificarilor instituite recent in program prin care, imprumuturile se acorda exclusiv in lei. Acesta este un prim pas spre echilibrarea balantei intre creditele in euro, mult mai avantajoase pentru clienti, si cele in lei care au facut ca piata imobiliara sa se cutremure in ultimile saptamani. DAE 6,23%, dobanda nominala 3,76%[...]

Citeste mai mult
coming back soon