Yandex.Metrica

In Cluj locuiesti in Centru mai ieftin ca la periferie! Vezi cat poate costa un apartament in zona centrala

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Locuintele vechi, situate in “blocurile comuniste” din Cluj-Napoca, au fost si sunt mai scumpe decat cele noi, beneficiind de avantajul pozitionarii, un avantaj foarte ofertant pentru cumparatori.

Sunt multi cumparatori care prefera sa achizitioneze locuinte in cartierele “clasice” ale orasului fiind dispusi sa plateasca in medie 968 euro pe metru patrat, fata de 871 euro pe metru patrat cat valorau in luna iulie locuintele noi, conform indicelui imobiliare.ro.

Totusi, exista locuinte vechi care devanseaza prin pret locuintele noi si prin pozitionare pe cele din cartierele Clujului. Este vorba de acele apartamente din zona centrala, situate in blocuri construite in jurul anului 1940, pe artere principale gen Horea, Eroilor sau in piete- Piata Mihai Viteazul, Piata Lucian Blaga, Piata Garii etc.

Ce avantaje au aceste apartamente?

“Balanta deciziei inclina tot mai mult de partea cumpararii unor astfel de locuinte datorita zonei, pretului si calitatii vecinilor. Sa cumperi un apartament in zona ultracentrala sub pretul celor din cartiere este intr-adevar o afacere buna, in ciuda vechimii imobilelor respective”, a declarat Adrian Nasalean, reprezentant Blitz Imobiliare, specialist vanzari zona centrala.

Conform datelor furnizate de imobiliare.ro, un apartament cu 3 camere, cu o suprafata de 70 de metri patrati situat in Piata Mihai Viteazul poate fi cumparat cu 48.000 de euro, media ajungand in acest caz la numai 685 euro pe metru patrat.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Cele mai scumpe apartamente noi sunt in Grigorescu, nu in Centru! Vezi cat costa acum apartamentele in cartierele din Cluj-Napoca

Piata imobiliara din Cluj-Napoca a suferit o schimbare radicala, din punct de vedere al pretului la locuinte pe cartiere. Astfel, topul nu mai este condus de zona centrala, ci de cartierul Grigorescu, unde media este de 1347,1 euro/mp. Numarul scazut de constructii, investitiile mari in lucrari de consolidare a terenului, dar si apropierea fata de Centru, fac din cartierul Grigorescu[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

Care a fost cartierul cu cele mai ieftine apartamente in luna aprilie?(Imobiliare la minut)

"Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: Care a fost cartierul cu cele mai ieftine apartamente in luna aprilie? Conform datelor oferite de Indicele Blitz Imobiliare, singurul indice imobiliar de pe piata clujeana, in luna aprilie toate cartierele importante ale Clujului au raportat valori medii publice peste bariera psihologica de 1.000 euro pe[...]

Citeste mai mult