Yandex.Metrica

In 2012 vor fi finalizate 1.500 locuinte ANL pentru tineri!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, doamna Elena Udrea, ne-a dezvaluit vineri care va fi obiectivul ministerului pe 2012 in ceea ce priveste locuintele ANL. Astfel am aflat ca vor fi finalizate 1.500 de locuinte noi si se vor avansa lucrarile la alte 2.500.

Dintre programele care conteaza si sunt asteptate in 2012 sunt cele adresate locuintelor ANL pentru tineri. Avem 110 milioane de lei cu care vom termina 1.500 de obiective si vom continua constructia a 2.500 de locuinte incepute, dar care nu se vor termina in 2012“, a afirmat Elena Udrea.

Pe de alta parte, doamna ministru, va realiza o propunere legislativa care sa ofere posibilitatea autoritatilor locale sa incheie parteneriate cu investitori privati, cu scopul de a realiza constructii de tip ANL. Cererile pentru astfel de locuinte depasesc cu mult capacitatea actuala a ministerului de a le realiza, iar initiativa doamnei ministru, desi venita tardiv, este de bun augur.

Decizia din trecut a unui Guvern a fost ca si constructia locuintelor sa se faca la nivelul Guvernului. Acest lucru a descurajat autoritatile locale sa gaseasca surse pentru rezolvarea acestei probleme. Sunt 100.000 de solicitari pentru locuintele prin ANL. Noi am oprit cererile anul trecut, deoarece sunt prea multe. Noi construim 2.000-3.000 de locuinte pe an. Ar fi mai simplu daca autoritatile locale ar gasi surse de finantare, inclusiv parteneriate public-private. Vrem sa trecem o lege prin Parlament pentru a realiza acest lucru“, a precizat doamna Elena Udrea.

Programul ANL functioneaza deja de cativa ani si este inexplicabil cum pana in prezent Guvernul nu si-a delegat responsabilitatea autoritatilor locale, atat in ceea ce priveste obtinerea de finantari pentru proiectele ANL cat si pentru construirea lor, deoarece ele(autoritatile) sunt principalele elemente implicate in aceste proiecte sociale.

Sursa: imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Schimbari in 2012 in sistemul de cadastru!

Dupa ce, nu cu mult timp in urma eram anuntati ca Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Doamna Elena Udrea, intentioneaza sa treaca Agentia Nationala pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara iata ca lucrurile se misca mai rapid decat ne-am fi asteptat. Astfel, doamna ministru ne anunta ca in 2012 se va introduce un sistem informatic integrat de cadastru si carte funciara[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Verde pentru marea reabilitare termica!

Planurile ministrului dezvoltarii regionale si turismului, doamna Elena Udrea, de a obtine finantare pentru a continua si in 2012 proiectul de reabilitare termica a locuintelor au obtinut un aviz pozitiv din partea membrilor Comisiei Europene. Astfel, in acest an, vor beneficia de lucrari de reabilitare termica circa 250.000 de locuinte, fondurile in valoare totala de 360 de milioane de euro[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Elena Udrea, investitorii privati si locuintele de tip ANL

Conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta postat spre dezbatere pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (www.mdrt.ro), Elena Udrea si-a exprimat dorinta de a demara un program de construire a „locuintelor cu chirie” prin atragerea capitalului privat, institutia pe care o conduce neavand suficiente fonduri pentru a demara lucrarile cu de la sine putere. Aceasta initiativa a ministrului MDRT[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.