Yandex.Metrica

In 2012, bancile vor concura agentiile imobiliare!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Tot mai multe locuinte executate silit isi cauta clienti iar in 2012, previziunile specialistilor spun ca acest fenomen va exploda. Astfel bancile, desi initial nu si-au dorit, se vad nevoite sa scoata la vanzare proprietati ieftine pentru a-si recupera investitiile. Preturile acestor apartamentre sunt deosebit de atractive, fiind cu 25% mai ieftine decat media de pe piata.

Bancile se pregatesc sa se puna pe picioare, iar acest lucru nu este posibil daca nu scapa rapid de activele toxice(…)Bancile incearca acum sa convinga clientii sa apeleze si la ele, atunci cand isi cauta o locuinta, nu numai la agentiile imobiliare“(sursa: imopedia.ro)

Intr-adevar, orice client la o prima vedere, poate fi atras de o locuinta mai ieftina, oferita de banca, decat de o locuinta cu aceleasi caracteristici disponibila pe piata la un pret sensibil mai mare. Si totusi nu putem vorbi despre o explozie, dupa parerea noastra. Experienta anilor trecuti ne releva o realitate in care foarte putine astfel de imobile si-au gasit cumparatori. Cauzele sunt evidente: puterea de cumparare din ce in ce mai scazuta a populatiei, diminuarea veniturilor din sectorul bugetar, accesul precar la creditare, lipsa investitorilor din sectorul imobiliar.

Indiferent daca o locuinta costa 80.000 de euro sau 60.000 de euro in cazul lichidarilor(desi valoarea de 25% este optimista) lipsa pe de o parte a investitorilor, iar de partea clientilor clasici a banilor face ca doritorii sa fie putini. O alta piedica este lipsa culturii pentru licitatii. Clientii romani nu sunt obisnuiti cu acest gen de achizitionare a unei locuinte. Nesiguranta este un alt aspect. Ceea ce nu cunoastem ne face nesiguri. Daca, de exemplu, achizitionam caietul de sarcini si impreuna cu acesta dreptul de a participa la licitatie, dar nu castigam apartamentul vizat? Pierdem niste bani! Cat suntem dispusi sa pierdem? Si sa nu uitam de publicitate. Cati dintre dumneavoastra ati gasit anunturi publicitare in cazul licitatiilor la nivelul vanzarilor clasice?

Pentru aceste motive, noi suntem de parere ca, cel putin in perioada imediat urmatoare, nu va exista pe piata o concurenta reala intre agentiile imobiliare si banci. Cele enumerate mai sus, ne permit sa afirmam ca, atunci cand se realizeaza o tranzactie imobiliara, nu numai pretul conteaza, sunt o serie de alti factori importanti care pot inclina balanta in favoasrea unor proprietati mai scumpe dar cu beneficii superioare. Chiar si atunci cand fenomenul va exploda, asa cum considera unii specialisti, nu vom avea concurenta acerba pe piata, pentru ca a vinde apartamente nu constituie activitatea singulara si specifica a unei agentii imobiliare.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Cele 10 “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Partea 1 - Imobiliare la minut

Urmeaza: "Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: Cele 10 “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Atunci cand vrei sa cumperi o locuinta, orice pas gresit te poate costa scump. Esti dispus sa platesti mai mult decat trebuie sau, si mai rau, sa-ti scape printre degete cea mai buna oferta de pe piata?[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cele 10 "porunci imobiliare" pentru cumparatori !

Atunci cand cumperi o locuinta trebuie sa gasesti acel echilibru intre ratiune si emotie, pentru ca la final achizitia ta sa-ti aduca cele mai mari satisfactii. Cumpararea unei locuinte reprezinta un proces, mai lung sau mai scurt, dar deosebit de complex, si tine seama de o serie de factori, cum ar fi: marimea bugetului si sursa de finantare, tipul de[...]

Citeste mai mult
coming back soon