Yandex.Metrica

Imprumuturi mici in conditii extreme de acordare. Noile norme BNR intra azi in vigoare!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Noile norme ale Bancii Nationale a Romaniei in ceea ce priveste activitatea de creditare, intra in vigoare azi, 1 februarie 2012. Potrivit acestor norme, solicitantii unui credit ipotecar vor trebui sa dispuna de un avans consistent, ce poate ajunge in unele cazuri la jumatate din valoarea locuintei! Astfel, incepand de azi, singurul credit ipotecar accesibil publicului larg de pe piata este creditul Prima Casa, unde normele au ramas neschimbate.

Conform noilor norme BNR, persoanele fizice, care dobandesc venituri in moneda nationala, in cazul in care doresc sa contracteze un credit imobiliar sau ipotecar, trebuie sa dispuna de un avans de minim 25% din valoarea locuintei cumparate daca moneda creditului este “euro”. In cazul in care se opteaza pentru alte monede(dolari, yeni sau franci elvetieni), avansul creste la 40%. Daca un client are venituri in valuta, avansul minim solicitat la contractarea unui credit imobiliar sau ipotecar este de 20%.

Un alt aspect foarte imortant este cel legat de creditele de consum. Daca pana in prezent, durata contractului putea sa ajunga pana la 15 ani, conform noilor norme BNR, aceasta poate fi de maxim 5 ani!

Astfel, politica Bancii Nationale a Romaniei vizeaza, prin noile norme intrate azi in vigoare, vizeaza descurajarea creditelor in alte monede decat cea nationala, dar si descurajarea creditarii pentru nevoi personale.

Sursa: Capital

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Noile norme ale BNR privind creditarea!

Banca Nationala a Romaniei(BNR) anunta, incepand cu 31 ianuarie 2012, noi reguli privind creditarea. Conform noului regulament, cel mai bun credit ipotecar ramane creditul Prima Casa, unde avansul este de 5% iar dobanzile sunt cele mai mici de pe piata. Cine se gandea ca anul 2012 va constitui momentul unei relaxari a activitatii de creditare in ceea ce priveste modalitatile[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Intrebari si raspunsuri: vreau sa iau un credit de 20.000 de euro. Ce ma sfatuiti?

Doresc sa accesez un credit in valoare de 20.000 euro pentru achizitionarea unui apartament in Cluj. Posed un avans de 10.000 de euro. In situatia in care doriti sa achizitionati o locuinta, aveti posibilitatea de a apela la un credit imobiliar sau un credit ipotecar. Principala diferenta dintre un credit imobiliar si un credit ipotecar consta in tipul garantiilor cerute[...]

Citeste mai mult
coming back soon