Yandex.Metrica

Impozitele pentru mai multe case şi maşini puternice vor fi menţinute la un nivel ridicat şi în 2011!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Impozitele pentru proprietarii de mai multe case şi pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică peste 2.000 cmc, majorate substanţial începând cu 1 iulie 2010, vor fi menţinute la acest nivel ridicat şi pe parcursul anului 2011, Guvernul mizând astfel pe încasări totale de circa 500 milioane lei.
Intenţia Guvernului de a menţine impozitele pentru mai multe locuinţe deţinute în proprietate şi maşini cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 cmc la un nivel ridicat şi în 2011 este prezentată în actul normativ prin care Executivul a majorat aceste taxe.

Documentul relevă în mod clar că aceste impozite vor fi menţinute la un nivel majorat atât în 2010, cât şi în 2011, incluzând şi estimările de încasări aferente.

Astfel, Guvernul estimează că prin impunerea unui impozit majorat pentru persoanele cu mai multe case va obţine venituri de 49 milioane lei în 2010 şi 101 milioane lei în 2011, iar din taxarea suplimentară a proprietarilor de maşini cu peste 2.000 cmc va încasa 110 milioane lei în 2010 şi 227 milioane lei în 2011.

Impozitul pe clădiri va fi datorat indiferent de destinaţia acesteia, conform actului aprobat de Executiv.

Până în prezent, statul aplica un impozit majorat dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, dar “care nu sunt închiriate unei alte persoane”.

Majorarea impozitului pe clădiri datorat de persoanele fizice care au în proprietate mai multe clădiri în afara celei de domiciliu, precum şi a impozitului pe mijloacele de transport cu o capacitate cilindrică mare este justificată de Guvern prin faptul că măsurile adoptate până în prezent s-au dovedit insuficiente pentru menţinerea deficitului bugetar şi îndeplinirea obligaţiilor asumate de România cu organismele internaţionale.

În şedinţa de săptămâna trecută, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 centimetri cubi să fie dublat, iar persoanele care deţin în proprietate mai multe clădiri să achite impozite majorate cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire în afara adresei de domiciliu şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara adresei de domiciliu.

În prezent, în baza Codului Fiscal, dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, care nu sunt închiriate unei alte persoane, impozitul pe clădiri este majorat cu 15% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua clădire, cu 75% pentru cea de-a treia clădire şi cu 100% pentru cea de-a patra clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.
Sursa: MediaFax

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Guvernul va majora in 2011 impozitele pentru proprietatile imobiliare cu suprafata mare!

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, anunta ca, incepand de anul viitor, persoanele care detin proprietati cu suprafete mari sau cei care obtin venituri din utilizarea lor vor achita un impozit majorat. Totusi, proprietarii care detin doar apartamente in care locuiesc vor plati un impozit similar celui din acest an. "Este normal, nimeni nu doreste sa plateasca taxe si impozite. Evitam sa[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Emil Boc mentine impozitul suplimentar pentru cei cu mai multe proprietati

Premierul Emil Boc si-a exprimat profunda nemultumire fata de hotararea parlamentarilor de a mentine impozitarea suplimentara a celor cu mai multe locuinte doar pana la finele acestui an. Drept consecinta, se vor lua masurile necesare pentru corectarea acestei „decizii”, sedintele de Guvern urmand a fi scena dezbaterilor asidue pe aceeasi tema. Avand in vedere ca premierul nostru vrea impozitarea suplimentare[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Numărul locuinţelor confiscate în SUA, la un nou record

Numărul americanilor care au rămas fără case este tot mai mare. Astfel, în luna august numărul locuintelor confiscate pentru neplata ratelor creditelor a înregistrat un nivel record, pentru a treia oară în ultimele cinci luni. Băncile americane au confiscate anul acesta cu 25% mai multe locuinţe faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, ajungând la 95.364, cel mai ridicat nivel[...]

Citeste mai mult
coming back soon