Yandex.Metrica

Impozitarea proprietatilor Bisericii Catolice- un colac de salvare pentru bugetul Italiei!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Prim-ministrul Italiei, Mario Monti, a initiat un proiect in urma caruia Vaticanul ar putea pierde scutirile de impozit de care se bucura in prezent. Biserica Catolica detine in peste 20% din proprietatile Italiei, tradus in bani, acest lucru reprezentand peste 9 miliarde de euro!

La presiunea opiniei publice, Guverul Italiei, este nevoit sa ia o decizie controversata, aceea de a impozita proprietatile fara caracter religios, ale Vaticanului. Acest lucru, ar aduce aproximativ 720 de milioane de euro anual in conturile bugetului de stat.

La sfarsitul anului trecut, datorita crizei financiare, reprezentantii guvernamentali au adoptat masuri de austeritate severe, printre care si reintroducerea impozitului pe proprietati imobiliare. Pentru ca organizatiile conduse de Biserica nu au fost niciodata clasificate drept societati comerciale, evident bunurile imobile ale acestora nu au fost supuse impozitarii. Privilegiile de care se bucura Biserica au intrigat cetatenii italieni, care au initiat si semnat o petitie prin care cereau revocarea acestor privilegii. Peste 130.000 de cetateni au rezonat cu acest demers, iar situatia guvernantilor italieni pare a fi fara iesire.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 5 ani 0 Comentarii

Legea darii in plata pe intelesul tuturor

Inca de la sfarsitul anului 2015 cand s-a vorbit pentru prima data de Legea darii in plata, au inceput sa curga mii de randuri in presa scrisa si online, cu pareri pro si contra. Cert este ca astazi, avem in fata o lege controversata care, spun unii specialisti, poate arunca in aer sectorul imobiliar. Ce inseamna Legea darii in plata?[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Pagubitii Tower ar putea primi banii inapoi!

A fost facut un prim pas spre rezolvarea cazului Tower dupa ce Curtea de Apel Cluj a anulat un contract prin care Mihai Chezan, patronul SC Tower SRL, solicita 14 milioane de euro despagubiri, printr-o firma inregistrata in Chicago si care-i apartinea tot lui. Inca de acum 2 luni va povesteam despre afacerea Tower si cum incearca Chezan sa inscrie[...]

Citeste mai mult
coming back soon