Yandex.Metrica

Impozit zero pentru proprietarii care intocmesc cerfificatul energetic!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Desi certificatul energetic pentru locuinte este obligatoriu, putini sunt cei care respecta legea, “ajutati” fiind si de catre notari, care au emis o nota interna prin care isi indeamna clientii sa ignore prevederile legale. Drept urmare, reprezentantii statului lucreaza deja la modificari legislative, prin care cei care nu respecta legea sa fie sanctionati, iar ceilalti sa primeasca anumite beneficii, pentru a fi stimulati.

“Este exact ca acum 10-15 ani, cand a inceput cadastrarea. Nu intelegea nimeni de ce este nevoie sa ai un plan al locului, atunci cand cumperi un teren. La fel si certificatul energetic: la inceput, a fost privit ca o noua cheltuiala inutila, dar cand clientii si-au dat seama ca, prin acel certificat, afla lucruri importante despre cheltuieli viitoare legate de acel imobil, au fost dornici sa il solicite”
, a declarat Emilia-Cerna Mladin, presedintele Asociatiei Romane a Auditorilor Energetici.

Certificatul energetic este un document prin care cumparatorul sau chiriasul unui apartament obtine o serie intreaga de informatii despre locuinta pe care urmeaza sa o cumpere/inchirieze: starea peretilor exteriori(tencuiala, izolatie, igrasie), starea acoperisului si a subsolului cladirii, starea ferestrelor, a usilor precum si a caloriferelor, etc.

“Certificatul energetic este obligatoriu, intr-o serie de tranzactii: vanzare-cumparare, inchiriere. Unde-i lege nu-i tocmeala, teoretic, dar la noi este tocmeala”, a mai precizat Emilia-Cerna Mladin.

Certificatul energetic n-ar trebui sa creasca artificial pretul apartamentelor, valoarea acestuia fiind in medie de 4 euro/mp plus TVA, asta insemnand, de exemplu, pentru un apartament de 50 de metri patrati, suma de aproximativ 250 euro. Conform noilor prevederi, posesorii unui astfel de certificat ar beneficia de impozit zero pe cladiri, pe o perioada cuprinsa intre 5 si 7 ani!

Majoritatea blocurilor vechi din Romania s-ar incadra, conform specialistilor, in clasele C sau D, in traducere, pentru cumparatorii unui astfel de apartament insemnand investitii suplimentare pentru micsorarea pierderilor de energie si, deci, a costurilor de intretinere.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cum va influenta certificatul energetic tranzactiile imobiliare?

Certificatul energetic pentru cladiri a devenit obligatoriu incepand cu 20 iulie 2013. Practic, incepand cu aceasta data, nicio tranzactie imobiliara, vanzare sau inchiriere, nu va putea fi incheiata in lipsa documentului. Aceasta masura a impartit piata imobiliara in doua tabere, una anuntand o noua "apocalipsa imobiliara", cealalta avand o atitudine mai rezervata, considerand ca nu va fi vorba de niciun[...]

Citeste mai mult
Imobiliare la minut
Acum 7 ani 0 Comentarii

Imobiliare la minut - 03 - Certificatul energetic

Tema emisiunii de astazi: Ce este certificatul energetic si de ce trebuie sa am un astfel de document? Daca vrei sa-ti vinzi locuinta, legea prevede obligativitatea vanzatorului de a prezenta cumparatorului, alaturi de celelalte documente, certificatul de performanta energetica. Acelasi lucru se intampla si in cazul inchirierilor de locuinte sau a intabularii unor imobile noi. Certificatul energetic este un document[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

"Prima Casa" si piata certificatelor energetice

Cei de la Capital ne informeaza ca, in ciuda obligativitatii validarii energetice in toate tranzactiile de factura imobiliara, piata certificatelor de acest fel functioneaza, in acest moment, la doar 3% din capacitate, asta in conditiile in care potentialul financiar al sectorului se ridica la aproximativ 115 milioane de euro anual. Se pare ca principala sursa de activitate a auditorilor energetici[...]

Citeste mai mult
coming back soon