Yandex.Metrica

Imobiliare IKEA!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Divizia de imobiliare a gigantului suedez IKEA si-a prezentat oficial directiile de dezvoltare pentru perioada urmatoare: hoteluri low-cost si camine studentesti!

“In cateva saptamani vom anunta locatia primului nostru hotel cu tarif redus in Germania si suntem in negocieri cu operatorii hotelieri pentru a implementa rapid acest concept”, a subliniat Harald Muller, managerul Inter IKEA- divizia de imobiliare a companiei.

Proiectul este pe atat de grandios pe cat de surprinzator, pentru ca e un pas mare de la un retailer de mobila(chiar si de amploarea IKEA), la o retea hoteliera. Primul hotel este preconizat a fi deschis in 2013, iar in urmatorii ani, sunt anuntate peste 100 de astfel de unitati in mai multe state europene.

Un alt proiect major, in care va fi implicata IKEA va fi in Londra, in zona fostului parc olimpic, unde, pe o suprafata de aproximativ 10 hectare, vor fi ridicate, cladiri rezidentiale, de birouri, un hotel si mai multe magazine.

In fine, cea mai “ciudata” initiativa pentru perioada ce urmeaza este cea legata de construirea de camine studentesti. Este un lucru absolut benefic, sa nu ne integeti gresit, insa finalitatea sa este cel putin surprinzatoare:

“Noi vom gestiona cladirile o perioada de timp si apoi le vom preda contra unei sume simbolice de 1 euro universitatilor pentru a le gestiona in continuare”, a precizat Muller.

Complexurile studentesti dezvoltate de IKEA vor avea 500-700 de camere, cu o suprafata utila de 17,5 metri patrati, cu diverse facilitati, printre care, sala de fitness si bar.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

Conversia in lei a creditelor, fara taxe suplimentare, ar putea fi posibila in cel mai scurt timp!

Proiectul de lege a fost semnat deja de 130 de parlamentari, in mare lor majoritate ai puterii, semn ca modificarea legislatiei actuale e doar o chestiune de timp. Nici acordurile cu institutiile financiare internationale sau cu cele ale Uniunii Europene, nu vor avea de suferit, mai ales ca mai exista cel putin un caz similar, cel din Ungaria. Conform proiectului[...]

Citeste mai mult