Yandex.Metrica

Imobiliare de Romania. Episodul 9: Sa traiasca domn’ primar ca m-a facut proprietar!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cum altfel sa intram in subiect decat printr-un titlu amuzant, in stilul clasic romanesc, sa facem haz de necaz. Dupa Revolutie, au fost oameni care s-au adaptat mai repede noii oranduiri, beneficiind de un spirit antreprenorial innascut. Sau, poate, au fost oamenii potriviti la momentul potrivit(a se citi printre randuri).

Cei mai curajosi au cumparat proprietati comerciale, in zonele istorice ale marilor orase. Spunem curajosi pentru ca respectivele proprietati erau ieftine, e drept, dar revendicabile. Exista astfel riscul intoarcereii proprietarilor de drept sau a mostenitorilor acestora iar investitia, oricat de ieftina a fost la inceput se transforma intr-un esec. Cei mai intelepti, s-au ferit de astfel de achizitii, preferand profituri mai mici dar mai sigure. In fine, o ultima categorie, este formata din cei care fac subiectul episodului de azi, privilegiatii.

Parveniti. Smecheri. Sau doar oamenii cuiva? N-are foarte mare importanta. Importante sunt faptele si imaginile care ne ard retina. Burtosi spilcuiti, coborand din masini opulente parcate pe trotuar, invartind pe degete cheile spatiilor comerciale dobandite de la primarie, in concesiune pe 49 sau pe 99 de ani, pe chirii modice, cu optiune de subinchiriere, ce au transformat bietele spatii comerciale in masini de facut bani…pe persoana fizica!

99 de ani…2 generatii…Locul burtosilor de azi va fi luat de alti burtosi, mai mici. Si ei isi vor zornai cheile smechereste, se vor bronza in soarele centrului istoric, vor respira alt aer decat noi, ceilalti. Isi vor parca masinile zburatoare pe spatiul virtual. Isi vor numara cardurile pe care chiriasii le vor umple umili…luna de luna.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Francul elvetian si creditele ipotecare

Cei care au solicitat credite ipotecare in franci elvetieni sau in yeni japonezi au fost pusi in situatia nefericita de a plati dobanzi lunare de cel putin doua ori mai mari decat in momentul semnarii contractelor. Romania Libera ne informeaza ca institutiile financiare au de recuperat, in franci elvetieni, echivalentul a 3,2 miliarde de euro, astfel ca lovitura a fost[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Investitorii straini vor investi bani in spatiile logistice din Romania

Intr-un interviu acordat reprezentantilor Imopedia, prezenti la Conventia Europeana RE/MAX din Viena, Christian Nowotny, unul dintre cei mai relevanti specialisti din lume, a vorbit despre Romania si despre situatia pietei imobiliare. Conform declaratiilor acestuia, viitorul se anunta a fi unul pozitiv si constructiv, lucrurile  urmand sa prinda contur iar sectorul imobiliar sa redevina atractiv pe piata europeana. In contextul in[...]

Citeste mai mult
coming back soon