Yandex.Metrica

Imobiliare de Romania. Episodul 10: Cumpar apartament in acest bloc!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Intr-o seara, intorcandu-te de la serviciu, ai gasit in cutia postala un biletel: “Cumpar apartament in acest bloc!” si ai fost cuprins de emotie. Oboseala de dupa o zi de munca a disparut iar in locul ei un zambet larg ti-a cucerit intreaga fiinta.

Era asemenea biletelelor care circulau in anii de scoala, acele prime manifestari de dragoste, acele pasiuni incipiente, atat de frumoase si de pure. Prin intermediul biletelelor se legau si se dezlegau prietenii, se transmiteau mesaje de o importanta vitala, mesaje ce ascundeau printre cuvinte, sentimente, vise, sperante.

Ai crezut, citind acel bilet, ca locuinta ta este speciala, ca blocul tau este cel mai minunat din oras, ca toata lumea isi doreste sa locuiasca si sa traiasca la fel cum tu o faci in fiecare zi.

Si ai urcat in graba scarile, sarind cate doua trepte, ai rasucit cheia in usa cu cea mai rapida dintre miscarile pe care le-ai fi putut face vreodata si, fara sa-ti saruti sotia macar pe obraz, ai navalit in camera unde te astepta cu bratele intinse…telefonul. Ai sunat la numarul de pe biletelul tau, curios sa-ti descoperi admiratorul secret si: surpriza! La celalalt capat al firului nu era nicidecum vocea calda si plina de emotii asa cum ti-ai imaginat-o tu. Era vocea unui angajat al unei agentii imobiliare din oras, care ti-a transmis ca ar avea clienti pentru zona in care locuiesti si ca ar dori sa preia oferta ta in baza lui de date. Un catalog…in care tu aveai un numar de inregistrare nu un nume, iar locuinta ta nu era cu nimic mai speciala decat altele.

Receptorul ti-a alunecat atunci din furca, iar privirea ti-a ramas atintita undeva in gol. N-ai reusit sa te trezesti din aceasta stare decat atunci cand, coborand la parter, ai constatat ca acelasi mesaj a fost primit de toti vecinii tai, ba chiar si de catre cei din blocul de vizavi.

Erau anii de inceput ai imobiliarelor romanesti, cand mijloacele pe care agentiile le aveau la dispozitie erau prea putin diversificate, in aceeasi masura in care pretentiile vanzatorilor si cumparatorilor erau la fel de reduse.

Din pacate, unele agentii imobiliare au ramas la acest nivel, din urma cu 10 ani, ajutandu-ne pe noi sa ne amintim cum era atunci si putem chiar sa le multumim pe aceasta cale. Din fericire, pentru noi si pentru clientii de azi, mult mai educati si mai pretentiosi, povestea de mai sus nu declanseaza decat acea placuta nostalgie a unui trecut indepartat.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Ai o locuinta? De ce sa nu-ti mai cumperi una?

A fi proprietar nu inseamna numai siguranta. Nu inseamna numai o pozitie sociala peste medie. De ce sa nu vrei mai mult? Mai ales acum, cand poti profita de o situatie favorabila. Sa analizam cazul celor care si-au cumparat o locuinta in anii de boom imobiliar. Acestia, dupa cinci ani vad cum valoarea locuintei lor aproape s-a injumatatit. Sa presupunem[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Nu cumpara cel mai bun apartament din bloc!

Locatie, locatie, locatie! Acestea sunt cele mai importante trei elemente care conteaza atunci cand cumperi o locuinta, conform principiilor pietei imobiliare americane. Din pacate, in Romania pretul inca mai cantareste mult in procesul de decizie si acest lucru se vede. Nu cumpara cel mai bun apartament din bloc pentru ca nu-ti vei recupera niciodata banii investiti! Iti vom oferi mai[...]

Citeste mai mult
coming back soon