Yandex.Metrica

Imobiliare: apartamentele se vor mai ieftini cu 30%

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Pretul apartamentelor s-ar putea diminua cu pana la 30% in perioada urmatoare, iar chiriile vor inregistra scaderi de pana la 50%, potrivit unui studiu efectuat de compania de evaluare Darian.

In perioada urmatoare se estimeaza ca preturile apartamentelor vechi si noi vor scadea cu aproximativ 25-30%, in timp ce chiriile pot cunoaste scaderi mai dramatice, de pana la 50%.

Consideram ca in cel mai optimist scenariu se prevede o revenire a pietei imobiliare in perioada 2011 – 2012″, mentioneaza studiul Darian.

Conform directorului general al companiei Darian, Adrian Crivii, apartamentele cu doua camere ar trebui sa coste maxim 35.000 euro in Romania, in timp ce in Bucuresti acestea ar trebui sa aiba un pret cuprins intre 40.000 si 45.000 euro.

Crivii tine sa precizeze ca nivelul estimat de reducere a preturilor cu 25-30% in urma­to­rul an reprezinta o medie, iar “scaderile vor fi mai mari in primul rand pentru apartamentele prost plasate si in orase mai subdezvoltate”.
Sursa: Ziarul Financiar

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Preturile apartamentelor vechi sunt in continua scadere

Conform unui studiu realizat de compania de consultanta Darian, dinamica tranzactionala a sectorului apartamentelor vechi se inscrie pe un traiect descendent. Cu toate ca ritmul acestei scaderi este mai putin alert decat la inceputul anului, nu s-au inregistrat inca semne ale unei stabilizari a pietei imobiliare. Suntem, de asemenea, informati ca preturile de tranzactionare sunt relativ similare in Cluj-Napoca si[...]

Citeste mai mult
coming back soon