Yandex.Metrica

Immofinanz, cel mai mare investitor strain pe piata imobiliara din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca Immofinanz este cel mai mare investitor strain de pe piata imobiliara din Romania. Cu active in special in centrele comerciale si de afaceri, austriecii se mandresc cu un portofoliul de real-estate de aproximativ 2 miliarde de euro, pozitia acestora in clasament fiind incontestabila.

In aceeasi ordine de idei, Immofinanz este redutabil si in ceea ce priveste portofoliul de birouri, fiind, de asemenea, un jucator de “top 3” pe segmentul de malluri, cu patru proiecte operationale, in Cluj, Arad, Pitesti si Baia Mare, si un al cincilea proiect, Maritimo din Constanta, programat pentru deschidere la sfarsitul acestei saptamani.

Al doilea investitor austriac cu relevanta clara in Romania este CA Immo, companie care, in urma achizitiei Europolis din acest an, a ajuns sa detina circa 100.000 mp de birouri in Capitala, precum si cel mai mare parc logistic de pe piata, Europolis Logistic Park, situat la kilometrul 13 al autostrazii Bu­curesti-Pitesti.

Pe de alta parte, un alt investitor austriac in imobiliare, Raiffeisen Evolution, a accelerat anul acesta lucrarile la proiectul de birouri Sky Tower din apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu, turn care ar urma sa devina in următorii ani cea mai inalta cladire din Bucuresti.

Tot in zona recordurilor stau si austriecii de la Sparkassen Immobilien, proprietarii mallului de 81.000 mp Sun Plaza din Capitala si unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din tara.

Cele patru grupuri sunt, nu intamplator, printre cei mai mari investitori imobiliari si in Austria.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara: de ce fug bancile de Romania?

Sectorul imobiliar romanesc este cel mai putin atractiv din Europa Centrala si de Est (ECE) pentru banci, in conditiile in care piata locala are printre cele mai mari rate de credite imobiliare neperformante, potrivit unui studiu efectuat de KPMG in urma chestionarii mai multor institutii de credit, precizeaza Mediafax. Clasamentul a fost intocmit pe baza unui indice - Property Financing[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara este mai stabila decat in 2010

Am fost informati recent ca piata imobiliara din Romania are toate sansele sa-si revina relativ complet pana la sfarsitul anului 2012. Avand in vedere ca presa de specialitate a livrat in ultimele luni stiri, articole si comunicate de presa contradictorii si derutante, am privit aceasta judecata de valoare cu foarte mult scepticism. Iata, insa, ca ne sunt infirmate indoielile de[...]

Citeste mai mult
coming back soon