Harta inundatiilor. Vezi ce judete intra cel mai des la apa!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dupa ce, cu putin timp in urma va prezentam harta cutremurelor din Romania, iata ca o noua harta a riscurilor este prezentata publicului.

Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor(PAID) a realizat harta inundatiilor care ne prezinta o situatie demna de luat in seama. Practic, in afara de sapte judete, situate in marea lor majoritate in centrul tarii, toate celelalte prezinta riscuri mai mici sau mai mari de inundatii.

“Teoretic toate luncile raurilor sunt expuse inundatiilor. Principalele cauze pentru care aceste zone sunt inundate includ precipitatiile, viiturile si capacitatea de transport a albiilor minore. Inundatiile reprezinta, asadar, un risc cu o frecventa ridicata in Romania”, a declarat Nicoleta Radu-Neacsu, noul director al PAID.

Analizand harta prezentata, nu putem sa nu observam judete ca Botosani sau Bistrita-Nasaud, unde au avut loc recent inundatii severe si care prezinta cel mai scazut risc pe scara hartii, dar, probabil, aceste incidente au fost considerate ca fiind izolate.

In ceea ce priveste asigurarile obligatorii ale locuintelor, care acopera cele trei riscuri majore, cutremure, inundatii si alunecari de teren, numarul acestora la jumatatea anului 2013 era de aproximativ 424.000, insa lor li se adauga cele peste 4,3 milioane de polite facultative care cuprind si riscurile de mai sus si care rotunjesc procentul la 60% locuinte asigurate din totalul de 8,4 milioane de locuinte din Romania.

Sursa: www.capital.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.