Yandex.Metrica

Harta inundatiilor. Vezi ce judete intra cel mai des la apa!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dupa ce, cu putin timp in urma va prezentam harta cutremurelor din Romania, iata ca o noua harta a riscurilor este prezentata publicului.

Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor(PAID) a realizat harta inundatiilor care ne prezinta o situatie demna de luat in seama. Practic, in afara de sapte judete, situate in marea lor majoritate in centrul tarii, toate celelalte prezinta riscuri mai mici sau mai mari de inundatii.

“Teoretic toate luncile raurilor sunt expuse inundatiilor. Principalele cauze pentru care aceste zone sunt inundate includ precipitatiile, viiturile si capacitatea de transport a albiilor minore. Inundatiile reprezinta, asadar, un risc cu o frecventa ridicata in Romania”, a declarat Nicoleta Radu-Neacsu, noul director al PAID.

Analizand harta prezentata, nu putem sa nu observam judete ca Botosani sau Bistrita-Nasaud, unde au avut loc recent inundatii severe si care prezinta cel mai scazut risc pe scara hartii, dar, probabil, aceste incidente au fost considerate ca fiind izolate.

In ceea ce priveste asigurarile obligatorii ale locuintelor, care acopera cele trei riscuri majore, cutremure, inundatii si alunecari de teren, numarul acestora la jumatatea anului 2013 era de aproximativ 424.000, insa lor li se adauga cele peste 4,3 milioane de polite facultative care cuprind si riscurile de mai sus si care rotunjesc procentul la 60% locuinte asigurate din totalul de 8,4 milioane de locuinte din Romania.

Sursa: www.capital.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Asigurarea obligatorie a locuintelor- bilantul a doi ani de neimpliniri

Data de 15 iulie 2011 a insemnat termenul-limita pentru asigurarea locuintelor impotriva celor trei tipuri de daune majore: cutremure, alunecari de teren si inundatii. Insa in prezent, aceasta masura nu se mai aplica in forma initiala, pentru ca a avut numeroase lacune. Obligativitatea politelor si amenzile mari anuntate au facut ca in primele luni de campanie numarul asigurarilor incheiate sa[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Google Bird's Eye View in premiera in Romania la Cluj-Napoca!

Imobiliarele din Cluj-Napoca au trecut, incepand de azi intr-o noua era. Google a introdus in premiera in Romania varianta Bird's Eye View in Cluj-Napoca si Floresti! Ce inseamna Bird's Eye View? In traducere libera Bird's Eye, inseamna "ochi de pasare", iar aplicatia lansata de Google pentru Cluj-Napoca, ofera utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza diferite obiective in cadrul orasului(inclusiv din cadrul[...]

Citeste mai mult