Guvernul va majora in 2011 impozitele pentru proprietatile imobiliare cu suprafata mare!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, anunta ca, incepand de anul viitor, persoanele care detin proprietati cu suprafete mari sau cei care obtin venituri din utilizarea lor vor achita un impozit majorat. Totusi, proprietarii care detin doar apartamente in care locuiesc vor plati un impozit similar celui din acest an.

“Este normal, nimeni nu doreste sa plateasca taxe si impozite. Evitam sa marim niste taxe care afecteaza toti cetatenii Romaniei. Incercam sa ducem in zona de normalitate diverse zone in care taxarea in Romania nu este normala, ca sa spun asa. O sa venim, incepand cu anul viitor, cu un nou sistem de taxare a proprietatilor pentru ca in Romania proprietatea nu este taxata”, a declarat ministrul pentru Antena3.

Acesta a subliniat ca persoanele care detin un apartament de doua camere vor plati un impozit similar cu cel din 2010, de aproximativ 100 de lei. “Dar, cineva care are 20 de apartamente cu doua camere si le foloseste pentru a realiza venituri nu este normal sa plateasca tot acelasi nivel de impozit (precum cel care are o singura locuinta – n.r.)”, a continuat Vladescu.

Ministrul a mai spun ca nu i se pare normal ca proprietarii de locuinte de 200 sau 400 de metri patrati sa plateasca un impozit de aproximativ 300 de lei.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal, persoanele care detin mai multe locuinte neinchiriate vor fi obligate sa achite, pana la 30 septembrie, “o taxa de solidaritate” la bugetul local, suplimentar impozitului pe proprietate, in cuantum cuprins intre 50% si 200% din impozit, taxare prin care statul vrea sa obtina 31 milioane lei in 2010.
Sursa: Financiarul

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.