Yandex.Metrica

Guvernul va elabora o legislatie coerenta privind restituirea proprietatilor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Guvernul a decis miercuri alcatuirea unui comitet interministerial care sa reuneasca experti de la Ministerele de Externe, Finante si Justitie, dar si din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor care sa elaboreze un pachet legislativ coerent privind restuirea proprietatilor, potrivit Newsin.

“Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a fost mandatata de Guvern in urma cu mai mult timp sa evalueze solutii pentru rezolvarea problematicii CEDO in sensul proceselor in care statul roman este actionat in fata CEDO.

In acelasi timp Ministerul Justitiei a transmis catre aceasta institutie in urma cu mai multa vreme o serie de propuneri pentru revizuirea cadrului normativ”, a precizat ministrul Justitiei Catalin Predoiu, intrebat ce solutii are Guvernul in ce priveste decizia CEDO vizand restituirea proprietatilor.

Propunerile pentru revizuirea cadrului normativ ar viza in primul rand o mai buna corelare intre toate legile aplicabile problematicii restituirii proprietatilor, o dimensionare corecta a aparatului Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor si revizuirea conceptiei cu privire la acordarea despagubirilor, a mai precizat Predoiu.

“In legatura cu aceasta problematica astazi in Guvern primul ministru a cerut formarea unui grup interminsterial de lucru alcatuit din specialisti din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Justitiei, Ministerul Finantelor Publice si cu participarea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, astfel incat sa poata fi elaborat in scurt timp un pachet coerent de masuri cu privire la restituirea proprietatilor”, a anuntat ministrul Justitiei.
Sursa: Bloombiz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cine reabiliteaza cladirile deteriorate

Guvernul a initiat, relativ recent, un proiect de reabilitare a cladirilor cu fatade problematice. Pentru a-si mentie reputatia de institutie cu o apetenta crescuta si crescanda pentru controversa, Guvernul a decis sa oblige "proprietarii de fatade" periculoase pentru public sa plateasca lucrarile de reabilitare din buzunarele proprii. Argumentele pro si contra, livrate cu insistenta si multa furie, s-au coagulat in[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

BNR nu mai scumpeste creditele ipotecare in euro

Decizia BNR de a restrictiona creditarea in euro a generat reactii cel putin viscerale in randul institutiilor financiare active pe piata locala, cele mai multe fiind de parere ca majorarea avansului in ceea ce priveste imprumuturile ipotecare, aceasta fiind una dintre modificarile dezbatute, ar reduce in mod drastic numarul celor interesati de ofertele bancilor. Iata, insa, ca animozitatea din ultimele[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Evolutia programului "Prima Casa 4" pe piata imobiliara

Programul Prima Casa 4 a debutat cel putin mediocru, cei mai multi si mai relevanti analisti ai pietei imobiliare sustinand ca romanii sunt prea putin interesati de acest proiect guvernamental. In ciuda controverselor nascute in jurul acestei a patra etape a programului de creditare, toate institutiile financiare cu greutate pe piata romaneasca au decis, in cele din urma, sa acorde[...]

Citeste mai mult
coming back soon