Guvernul spera sa vand 2.800 de locuinte ANL pana la sfarsitul anului

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Agentia Nationala pentru Locuinte, ajutata de noile norme ale programului Prima Casa si de scaderea preturilor locuintelor din portofoliu pana la 326 euro/mp, se asteapta la vanzarea catre chiriasi a 2.800 de unitati pana la finele acestui an.

Guvernul spera sa vand 2.800 de locuinte ANL pana la sfarsitul anuluiLa o prima vedere, planurile guvernantilor nu pot fi considerate nici pe departe indraznete, preturile locuintelor ANL fiind mult mai mici decat media de pe piata, insa din 2009 si pana in prezent doar 413 chiriasi si-au achizitionat locuintele, cifra reprezentand 1,33% din total.

Agentia are in total 30.840 de locuinte inchiriate, iar valoarea chiriei lunare nu depaseste 100-200 de lei. Drept urmare, chiriasii nu pot fi usor convinsi sa-si cumpere apartamentele in care locuiesc, rata la un credit Prima Casa depasind cu mult atat chiria, cat si posibilitatile lor financiare.

“Tinta Guvernului este sa vanda cele 2.800 de locuinte pentru care exista deja cereri, ceea ce ar asigura un buget consistent pentru 2014. Daca reuseste sa le vanda, ANL nu va mai avea nevoie de bani de la bugetul de stat”, a declarat Dumitru Nancu, directorul agentiei.

Banii, circa 78 de milioane de euro, ar putea relansa cele 41 de santiere ale agentiei, blocate din lipsa fondurilor.

“Ultima licitatie in ANL a fost in 2010 si e foarte greu ca Guvernul sa isi propuna sa vanda intr-un an toate cele 30.000 de locuinte pe care le are in stoc, dar daca reuseste sa vanda aproximativ 5.000 de unitati anual, iar din banii obtinuti ANL sa construiasca alte 5.000 in loc, ar fi rezonabil”, a mai mentionat directorul ANL.

Sursa: www.capital.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartament de vanzare in Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.