Yandex.Metrica

Guvernul spera sa vand 2.800 de locuinte ANL pana la sfarsitul anului

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Agentia Nationala pentru Locuinte, ajutata de noile norme ale programului Prima Casa si de scaderea preturilor locuintelor din portofoliu pana la 326 euro/mp, se asteapta la vanzarea catre chiriasi a 2.800 de unitati pana la finele acestui an.

Guvernul spera sa vand 2.800 de locuinte ANL pana la sfarsitul anuluiLa o prima vedere, planurile guvernantilor nu pot fi considerate nici pe departe indraznete, preturile locuintelor ANL fiind mult mai mici decat media de pe piata, insa din 2009 si pana in prezent doar 413 chiriasi si-au achizitionat locuintele, cifra reprezentand 1,33% din total.

Agentia are in total 30.840 de locuinte inchiriate, iar valoarea chiriei lunare nu depaseste 100-200 de lei. Drept urmare, chiriasii nu pot fi usor convinsi sa-si cumpere apartamentele in care locuiesc, rata la un credit Prima Casa depasind cu mult atat chiria, cat si posibilitatile lor financiare.

“Tinta Guvernului este sa vanda cele 2.800 de locuinte pentru care exista deja cereri, ceea ce ar asigura un buget consistent pentru 2014. Daca reuseste sa le vanda, ANL nu va mai avea nevoie de bani de la bugetul de stat”, a declarat Dumitru Nancu, directorul agentiei.

Banii, circa 78 de milioane de euro, ar putea relansa cele 41 de santiere ale agentiei, blocate din lipsa fondurilor.

“Ultima licitatie in ANL a fost in 2010 si e foarte greu ca Guvernul sa isi propuna sa vanda intr-un an toate cele 30.000 de locuinte pe care le are in stoc, dar daca reuseste sa vanda aproximativ 5.000 de unitati anual, iar din banii obtinuti ANL sa construiasca alte 5.000 in loc, ar fi rezonabil”, a mai mentionat directorul ANL.

Sursa: www.capital.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartament de vanzare in Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Chiriasii ANL isi vor putea cumpara locuintele prin Prima Casa!

Odata cu suplimentarea garantiilor pentru creditele Prima Casa cu un miliard de lei, guvernantii s-au gandit ca ar fi un moment potrivit sa aduca noi modificari programului, pentru ca acesta sa fie mai adaptat conditiilor actuale de pe piata imobiliara si cea financiar-bancara. ”Prin proiectul de act normativ supus aprobarii se propune introducerea la nivelul normelor metodologice a dispozitiilor care[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

Guvernul incearca sa evite migrarea tinerilor in strainatate prin construirea de noi locuinte ANL!

Doua proiecte de interes public cu privire la constructia de locuinte se afla in acest moment pe masa Guvernului: 7.000 de locuinte ANL si 8.500 de locuinte de serviciu pentru functionarii publici si angajatii din institutiile publice centrale si locale. Daca in cazul locuintelor ANL, finantarea va fi asigurata in principal printr-un imprumut acordat de Banca de Dezvoltare a Comisiei[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Primariile transfera terenuri cu titlu de gratuitate

Potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta lansat recent in dezbatere interministeriala, terenurile destinate locuintelor ANL ce apartin domeniului public al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale vor fi transferate pentru folosinta gratuita Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), pe parcursul derularii programului de construire a unitatilor locative destinate exclusiv inchirierii. Acelasi document stabileste si regimul juridic al locuintelor cu chirie, realizate[...]

Citeste mai mult
coming back soon