Yandex.Metrica

Guvernul incearca sa evite migrarea tinerilor in strainatate prin construirea de noi locuinte ANL!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Doua proiecte de interes public cu privire la constructia de locuinte se afla in acest moment pe masa Guvernului: 7.000 de locuinte ANL si 8.500 de locuinte de serviciu pentru functionarii publici si angajatii din institutiile publice centrale si locale.

Daca in cazul locuintelor ANL, finantarea va fi asigurata in principal printr-un imprumut acordat de Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene, cele 8.500 de locuinte de serviciu vor fi construite cu fonduri de la bugetul de stat.

7.000 de locuinte destinate tinerilor intre 18 si 35 de ani vor fi construite pana in 2020!

Strategia Guvernului este de a oferi aceste locuinte in special tinerilor cu studii medii sau superioare, ce activeaza cu precadere in invatamant sau in sanatate, incurajand astfel stabilitatea fortei de munca la nivel local si evitand astfel migrarea acesteia in strainatate.

150-200 lei/luna, acesta este intervalul de pret pentru chiriile ANL in prezent

ANL

Potrivit legii, orice chirias ANL isi poate cumpara apartamentul dupa ce a locuit in el minim un an. Cel mai mare impediment pana in prezent pentru realizarea acestui lucru a fost faptul ca blocurile ANL nu erau intabulate si, deci, apartamentele nu putea fi instrainate.

Astfel, doar in ultimii doi ani am asistat la o crestere consistenta a numarului de unitati vandute catre chiriasi, numar ce a ajuns anul trecut la 657.

Incepand din 2001, Agentia Nationala pentru Locuinte a dezvoltat peste 36.000 de apartamente in intreaga tara. In prezent exista solicitari din partea autoritatilor publice pentru construirea a peste 87.000 de noi unitati.

Sursa: Capital.ro

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

ANL-istii spera sa ocoleasca Prima Casa!

Organizatia Tinerilor din Blocurile Agentiei Nationale pentru Locuinte a inaintat Parlamentului un proiect de lege prin care chiriasii din blocurile agentiei vor avea posibilitatea sa le achizitioneze in rate direct de la stat. In cazul in care legea va fi adoptata, programul Prima Casa si bancile participante la program vor primi o lovitura grea. Statul ar castiga din rate 40[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Primariile transfera terenuri cu titlu de gratuitate

Potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta lansat recent in dezbatere interministeriala, terenurile destinate locuintelor ANL ce apartin domeniului public al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale vor fi transferate pentru folosinta gratuita Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), pe parcursul derularii programului de construire a unitatilor locative destinate exclusiv inchirierii. Acelasi document stabileste si regimul juridic al locuintelor cu chirie, realizate[...]

Citeste mai mult
coming back soon