Yandex.Metrica

Guvernul a decis sa nu majoreze impozitul pe casa…cel putin nu in 2012

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am fost informati recent ca oficialii guvernamentali vor purcede la modificarea sistemului de impozitare a cladirilor, terenurilor si mijloacelor de transport si vor impune, ca directa si dreapta consecinta a celor mentionate anterior, un nou mecanism de calcul care sa permita majorarea veniturilor colectate astfe cu peste un miliard de lei in doar 3 ani.

Cu toate ca cei responsabili de acest proiect sustin ca intentia lor este de a lansa pe piata fiscala din Romania un sistem de taxare si impozitare “echilibrat” si “echitabil”, este clar ca lumina zilei ca mai marii nostri incearca sa stoarca bani si din piatra seaca.

Cu alte cuvinte, proprietarii de cladiri, terenuri si mijloace de transport se vor trezi pusi in trista si iremediabila situatie de a scoate sume si mai mari pentru a satisface exigentele fiscale ale statului.

Pana una alta, insa, aceasta modificare a sistemului de impozitare va fi implementata cel mai devreme in 2013. Cu alte cuvinte, reprezentantii celor care ne conduc mai mult sau mai putin compentent au anuntat ca Guvernul a sistat proiectul de ajustare si recalibrare a respectivului sistem de impozitare.

Cei care au mai multe locuinte vor plati, in 2012, intocmai sumele pe care le-au platit si 2011.

Cadrul de impozitare pentru romanii care detin mai multe locuinte si pentru proprietarii de vehicule se va mentine si dupa 31 decembrie 2011. Deja s-a facut prelungirea cadrului legal actual de impozitare. Fara aceste modificari, legea ar fi devenit periculoasa.

S-a creat astfel riscul ca, datorita unor dispozitii neprevazute in procesul legislativ, sa nu mai existe cadrul legal de impozitare pentru persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri si pentru mijloacele de transport. Avand in vedere limitarea in timp a aplicabilitatii prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, ca urmare a adoptarii Legii nr. 88/2011, se propune mentinerea si dupa data de 31 decembrie 2011“, se arata in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Guvernul a decis, la jumatatea anului trecut, ca persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65%, 150% si, respectiv, 300%, in functie de numarul caselor detinute. Astfel, impozitul a fost majorat cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.

Sursa: Imopedia.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Guvernul majoreaza impozitul pe casa

Conform informatiilor livrate de reprezentantii MEDIAFAX, oficialii guvernamentali au conceput un nou proiect de golire a buzunarelor bietilor cetateni romani. Se pare ca se va purcede la modificarea sistemului de impozitare a cladirilor, terenurilor si mijloacelor de transport si se va impune, care directa si dreapta consecinta a celor mentionate anterior, un nou mecanism de calcul care sa permita majorarea[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cine reabiliteaza cladirile deteriorate

Guvernul a initiat, relativ recent, un proiect de reabilitare a cladirilor cu fatade problematice. Pentru a-si mentie reputatia de institutie cu o apetenta crescuta si crescanda pentru controversa, Guvernul a decis sa oblige "proprietarii de fatade" periculoase pentru public sa plateasca lucrarile de reabilitare din buzunarele proprii. Argumentele pro si contra, livrate cu insistenta si multa furie, s-au coagulat in[...]

Citeste mai mult
coming back soon