Yandex.Metrica

Grupul Plaza Centers si mall-urile abandonate in anii de criza

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca piata mall-urilor din Romania va cunoaste o reviviscenta de anvergura neasteptata odata cu reintrarea joc a Grupului Plaza Centers, unul dintre cei mai relevanti dezvoltatori din centrul si estul Europei.

Reprezentantii acestei companii de mare calibru au declarat recent ca vor relua in 2012 proiectele sistate in anii imediat urmatorii declansarii crizei economice.

Conform raportului pe semestrul I 2011 dat publicitatii, Grupul Plaza Centers are in diferite faze de dezvoltare proiecte de malluri la Miercurea-Ciuc, Timisoara, Iasi, Slatina, Hunedoara si Targu-Mures, plus centrul Casa Radio din Bucuresti.

Astfel, potrivit sursei citate, mallurile din Timisoara si Iasi ale companiei se afla in prezent in faza de proiectare si de planificare, lucrarile de constructie fiind programate sa inceapa in 2012, respectiv 2013, cu finalizare in 2013-2014.

La Slatina, proiectarea a fost finalizata si toate autorizatiile obtinute, dezvoltatorul urmand sa inceapa lucrarile de construire in 2012, cu conditia obtinerii de fonduri. Odata finantarea asigurata, proiectul va fi livrat in maximum doi ani.

Mallurile din Tg.-Mures si Hunedoara sunt in faza de proiectare preliminara, lucrarile fiind programate sa inceapa anul viitor.

Totodata, pe parcursul anului 2009, Plaza Centers a finalizat achizitia unui teren in Constanta, pregatit pentru viitorul Plaza Constanta. Noul centru comercial va cuprinde o suprafata inchiriabila de 18.000 mp, constructia urmand sa inceapa in 2012.

Proiectul din Miercurea Ciuc (14.000 mp GLA), desi demarat in 2008, a fost sistat pana la asigurarea finantarii necesare pentru continuarea lucrarilor.

Plaza Centers detine 75% din compania care va construi, in parteneriat cu guvernul, centrul multifunctional Casa Radio (Dambovita), fiind unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din Europa. Acesta va cuprinde aproximativ 600.000 mp construiti, inclusiv un mall de 170.000 mp construiti si o zona de agrement (una dintre cele mai mari din Europa), birouri, un hotel, aparthotel, casino, hipermarket si sali pentru conferinte. Compania a obtinut aprobarea Comisiei Tehnice de Urbanism a Primariei Capitalei si anunta finalizarea primei etape in 2013, cel tarziu 2015.

In plus, Plaza Centers are o participatie de 50,1% in societatea Plaza-BAS, dezvoltator de proiecte rezidentiale si office , implicat in sapte proiecte in Bucuresti, Brasov si Ploiesti.

Sursa: Financiarul.com

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Romania si isteria mallurilor

Asa cum era de asteptat, din zecile de malluri anuntate cu aplomb in perioada 2007-2008 cele mai multe au trecut in trista nefiinta inainte de a fi fost construite.  Din cele care mai au unele sanse de manifestare in lumea dura si instabila a concretului, nu putine sunt cele care nu reusesc sa faca tranzitia de la stadiul de proiect[...]

Citeste mai mult
coming back soon