Yandex.Metrica

Grecia introduce un nou impozit imobiliar

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca Parlamentul grec a purces la introducerea de urgenta a unui nou impozit imobiliar, aceasta miscare extrema avand rolul de a acoperi deficitul public si de a facilita atingerea obiectivelor bugetare ale tarii.

Asa cum era de asteptat, impozitul, care se inscrie in masurile de austeritate impuse de creditorii Atenei, a provocat nemultumiri in randul populatiei. Taxa a fost adoptata cu 155 de voturi “pentru”, dintr-un total de 297. Partidele din opozitie s-au pronuntat, in mod evident, contra introducerii noii taxe.

Important este sa indeplinim obiectivele bugetare din 2011 si 2012“, a declarat, in Parlament, ministrul de finante Evangelos Venizelos.

Potrivit Ministerului de Finante de la Atena, “valoarea totala a proprietatilor imobiliare din tara se ridica la circa 400 de miliarde euro, iar impozitul – aplicat unei suprafete de 562 milioane metri patrati construiti – nu reprezinta decat 0,2% din valoarea reala a proprietatilor imobiliare, nivel complet tolerabil“.

Venizelos s-a angajat sa-i scuteasca pe somerii de lunga durata de la plata acestui impozit, cu conditia ca veniturile familiale sa nu depasească 12.000 de euro si ca valoarea bunului imobiliar in cauza sa nu fie mai mare de 150.000 de euro.

Aprobarea noii taxe a fost salutata de cancelarul german Angela Merkel.

Vrem o Grecie puternica in zona euro, iar Germania este gata sa ofere orice tip de sprijin necesar“, a spus oficialul de la Berlin, adaugand ca este foarte multumita de faptul ca oficialii greci sunt dispusi sa indeplineasca in mod absolut conditiile stabilite de Fondul Monetar International, Banca Europeana si Comisia Europeana.

In ceea ce privestea natura ajutorului pe care Germania s-a oferit sa-l acorde Greciei, nu au fost livrate informatii concrete, urmand ca reprezentantii celor doua tari sa „ia loc la masa tratativelor” si sa aleaga o directie constructiva.

Sursa: Bursa

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Raport BNR: Piata imobiliara si-a pierdut din relevanta macroeconomica

Conform ultimului raport BNR privind Riscurile Financiare ale Romaniei, companiile din sectorul imobiliar au inregistrat, in ultima perioada, o scadere a relevenatei in contextul economiei nationale, pastrandu-si, in schimb, statutul pe piata creditarii bancare. Avand in vedere ca pierderile inregistrate se ridica la suma de 1,7 miliarde lei, analistii BNR ne informeaza ca piata imobiliara va iesi din criza intr-un[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Numarul tranzactiilor imobiliare a crescut usor

Numarul tranzactiilor imobiliare incheiate in primele zece luni a fost de 290.356, in usoara crestere fata de acelasi interval din 2009, iar impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor a urcat de la 401,7 milioane lei la 402,4 milioane de lei, potrivit datelor notarilor publici. Spre comparatie, in perioada ianuarie-octombrie 2009 au fost incheiate 290.131 tranzactii. De la inceputul anului, doar[...]

Citeste mai mult
coming back soon