Yandex.Metrica

Gradinile suspendate merita toata ingrijirea noastra!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Desi este un concept relativ nou si foarte putin abordat in tara noastra, gradinile suspendate sau “acoperisurile verzi” vor avea multe de spus in viitor.

Principalul motiv pentru care au fost “inventate” se datoreaza aglomerarii mediului urban din ce in ce mai mult si automat a scaderii suprafetelor de verdeata.

Intre timp, gradinile suspendate s-au dovedit a avea numeroase avantage atat ecologice, cat si economice.

Ce inseamna o gradina suspendata? O astfel de gradina este una “crescuta” pe acoperisurile sau terasele imobilelor din marile centre urbane. Este o oaza de verdeata in mijlocul blocurile de beton ce sufoca atmosfera.

Orasele americane Chicago si Boston au fost primele care au demarat acest proiect si au crezut in el. Germania a investit si ea in astfel de gradini, pentru a lupta impotriva incalzirii globale, ajungand sa amenajeze in prezent aproximativ 20% din terasele blocurilor.

Beneficii asupra mediul inconjurator

– plantele de pe acoperisuri ajuta la reducerea poluarii
– o terasa acoperita cu smoala poate ajunge vara si pana la 70 de grade Celsius, in timp ce una acoperita cu plante nu depaseste 25 de grade.
– pamantul acestor plante absoarbe apa de ploaie, ceea ce inseamna ca sistemul de canalizare al orasului are mai putin de suferit
– vegetatia ajuta la absorbtia emisiilor de dioxid de carbon

Beneficii economice

– pot fi plantati chiar si pomi fructiferi ale caror roade pot fi folosite in alimentatie; acelasi lucru fiind valabil si in cazul legumelor
– imbunatasesc izolatia termica
– fiind considerate o oaza de relaxare, mici pub-uri pot fi infiintate pe acoperisuri; in plus, vederea va atrage si mai mult clientii.

Singurul dezavantaj ar fi acela ca un astfel de acoperis trebuie gandit odata cu proiectarea casei. Costurile construirii unei “terase verzi” sunt de pana la doua ori mai mari decat ale unui acoperis clasic. In plus, constructiile mai vechi nu au fost proiectate pentru a suporta o greutate suplimentara.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Tiriac investeste in terenuri agricole!

Omul de afaceri Ion Tiriac, dupa o perioada de liniste si de analiza a situatiei post-criza, a hotarat ca ar fi o miscare inteligenta sa activeze si in alte domenii, cum ar fi agricultura, IT-ul si energia regenerabila. Astfel, el si-a anuntat intentia de a achizitiona terenuri agricole si, in acelasi timp, de a dezvolta un proiect in agricultura in[...]

Citeste mai mult