Yandex.Metrica

Goana dupa terenuri agricole: noul sport national pentru investitori!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In perioade de criza, specialistii prezinta investitiile in terenuri agricole drept cele mai bune variante de ales, acestea aducand investitorilor profituri de pana la 8 ori mai mari dupa o perioada de timp relativ scurta. Mirajul acestor cifre pare sa atraga din ce in ce mai multi adepti, lucru care a dus la o crestere galopanta a preturilor in acest sector.

Astfel, in 2007, pretul mediu al unui hectar de teren agricol era de 927 de euro. In 2011, pretul a ajuns la 1972 de euro/ha, in numai 4 ani practic dublandu-se! Chiar si asa, pretul in Romania este cel mai mic din Uniunea Europeana, in statele uniunii acesta fiind de aproximativ 7 ori mai mare ca la noi.

Specialistii de la DTZ Echinox anticipeaza ca in urmatorii ani, pretul terenurilor agricole va creste si cu pana la 3.000 de euro/ha anual. Un alt aspect remarcat de studiul celor de la DTZ Echinox este ca parcelele de teren aflate la vanzare se micsoreaza, cele de suprafete compacte mari fiind practic inexistente.

“Suprafata de teren disponibila spre vanzare in prezent in Romania este estimata la 500.000 hectare. In general, este aproape imposibil sa gasesti parcele mari de teren de vanzare. Sunt disponibile foarte multe terenuri de 0,1-10 hectare rezultate din mai multe divizari, generatii dupa generatii. Suprafetele mari sunt foarte rare. In aceste conditii, este posibila achizitia unor suprafete mari de teren printr-un proces de consolidare a mai multor bucati sau prin cumpararea unui teren deja comasat. In acest caz ofertele sunt rare si foarte scumpe”, precizeaza raportul.

Concluzia este una si general valabila: in Romania, terenurile arabile sunt la mare cautare, insa, sansa de a cumpara loturi extinse este foarte redusa. Se pot totusi cumpara astfel de suprafete, convingand mai multi proprietari din aceeasi zona sa vanda, sau, cumparand de la alti investitori, la preturi sensibil mai mari decat media pietei.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Tiriac investeste in terenuri agricole!

Omul de afaceri Ion Tiriac, dupa o perioada de liniste si de analiza a situatiei post-criza, a hotarat ca ar fi o miscare inteligenta sa activeze si in alte domenii, cum ar fi agricultura, IT-ul si energia regenerabila. Astfel, el si-a anuntat intentia de a achizitiona terenuri agricole si, in acelasi timp, de a dezvolta un proiect in agricultura in[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Optimism pe piata imobiliara europeana in 2012!

Desi majoritatea specialistilor afirma ca anul 2012 va fi un an in care pietele imobiliare ale statelor din Europa vor stagna, acest lucru pare sa fie un semnal pozitiv pentru jucatorii pe aceste piete, mai ales ca acest lucru vine dupa trei ani de scaderi catastrofale. La finele anului trecut, majoritatea statelor europene au declarat cresteri uneori spectaculoase, insa specialistii[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cele mai ieftine terenuri intravilane in zone turistice de munte

Cele mai ieftine terenuri intravilane in zone turistice de munte, pretabile pentru investitii, sunt in comuna Neagra Sarului (judetul Suceava), Rasnov (Brasov) si Gura Raului (Sibiu), unde pretul pe metrul patrat variaza intre patru si zece euro, potrivit unui top realizat de portalul imobiliare.ro. Cele mai ieftine terenuri intravilane in zone turistice de munte sunt la Neagra Sarului, Rasnov si[...]

Citeste mai mult
coming back soon