Yandex.Metrica

Ghidul Cumpărătorului – Identificarea nevoilor locative

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

 

Identificarea nevoii locative reprezintă o problemă pe cât de sensibilă, pe atât de tehnică și de solicitantă, pentru că acesta este punctul de plecare în procesul de cumpărare a apartamentului tău.

Mai jos, vom răspunde la patru dintre cele mai importante întrebări atunci când ești în procesul de alegere al unui apartament care să ți se potrivească.

Cum aflu ce apartament îmi trebuie?

În momentul în care te-ai hotărât să cumperi un apartament, de multe ori nici tu nu știi exact ce tip de apartament ți se potrivește și în ce zonă. Cel mai simplu răspuns la problema ta imobiliară este un apartament spațios, finisat, bine-poziționat și ieftin.

Pornind de la acest clișeu îți prezentăm mai jos motivele pentru care poți renunța oricând la una sau mai multe din cele 4 pretenții, iar rezultatul final va fi un apartament potrivit atât pentru nevoile tale actuale cât și pentru cele viitoare.

 • Uneori un apartament prea mare reprezintă un inconvenient major, necesitând eforturi financiare considerabile, atât în faza de achiziție cât și pentru întreținere. De ce să plătești pentru un spațiu pe care nu-l folosești, aceasta ar trebui să fie una din întrebările la care să ai răspunsul pregătit înainte de a-l cumpăra.
  Sfat: atenție la dimensiunile apartamentului cumpărat! Oare chiar ai nevoie de o suprafață atât de generoasă? Gândește-te și la costurile pe care acest lucru le presupune.
 • Fiecare cumpărător, mai devreme sau mai târziu, în funcție de bugetul de care dispune, își va personaliza apartamentul conform propriilor gusturi. La fel vei face și tu, și de aceea nu trebuie să plătești pentru finisaje pe care la un moment dat le vei îndepărta.
  Sfat: nu cumpăra un apartament doar pentru că este frumos ambalat! În viitor vei folosi și ambalajul sau numai produsul?
 • Un apartament bine-poziționat este prioritatea ta numărul unu. Trebuie să știi că, la fel de bună ca o zonă deja consacrată, poate fi și o zonă aflată în plină dezvoltare. Diferențele de preț între cele două zone astăzi sunt mari, dar peste o perioadă de timp, atunci când tu vei dori să vinzi, probabil aceste diferențe se vor diminua.
  Sfat: cumpără un apartament situat într-o zonă bună!
 • Cine nu-și dorește un apartament ieftin? Însă, în spatele unui preț mic se pot ascunde vicii pe care singur nu le vei putea descoperi.
  Sfat: un profesionist cunoaște toate problemele unui apartament; nu ezita să apelezi la serviciile specialiștilor noștri!

Ce să aleg, un apartament vechi sau un apartament nou?

Îți vom prezenta în cele ce urmează o analiză comparată între apartamentele vechi și cele noi, cu plusurile și minusurile pe care le au unele față de celelalte, astfel încât să faci cea mai bună alegere pentru tine și familia ta:

De ce sunt mai bune apartamentele vechi?

 • sunt situate în zone rezidențiale bune, în cartierele clasice din interiorul orașului;
 • te poți muta imediat;
 • accesul la facilitățile zonei este ușor; magazine, școli, grădinițe, mijloace de transport în comun, drumuri modernizate, parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc;
 • în zonele clasice, de regulă, nu se dezvoltă alte proiecte imobiliare, deci ești scutit de disconfortul creat de activitățile de șantier;
 • suprafețele locuințelor sunt mai reduse, deci prețurile/unitate sunt mai mici; astfel locuințele din blocurile vechi sunt mai accesibile din punct de vedere financiar, iar mărturie în acest sens stă faptul că marea majoritate a locuințelor cumpărate prin programul Prima Casă sunt în blocurile construite în perioada comunistă.

De ce sunt mai bune apartamentele noi?

 • dispun de suprafețe generoase satisfăcând astfel cerințele legate de confortul personal;
 • sunt situate la marginea orașelor și în zone verzi, împădurite, oferind liniște celor care s-au săturat de zgomotul și agitația orașului;
 • există posibilități mai mari de parcare decât în cazul blocurilor vechi;
 • materialele folosite atât la construcția propriu-zisă, cât și la finisajele interioare sunt de o calitate superioară;
 • normele de construcție impun structuri rezistente la calamitățile naturale, cum ar fi cutremurele și astfel vei fi mai ferit de astfel de riscuri;
 • zonele noi sunt în creștere și astfel vei face și o investiție bună în viitor.

La ce trebuie să mă uit atunci când vizionez un apartament?

Atunci când vizionezi un apartament, în primul rând trebuie să fii atent la:

 • detaliile tehnice generale ale acestuia,
 • numărul de camere și dispunerea acestora,
 • numărul de băi, orientarea în funcție de punctele cardinale,
 • starea instalațiilor termice și electrice,
 • starea pereților,
 • starea generală a blocului,
 • vecinătățile

Sunt mici șansele ca și unui ochi neavizat să-i scape aceste elemente încă de la prima vizionare. Există în schimb o altă serie de lucruri pe care n-ar trebui să le ignori atunci când vizionezi un apartament, lucruri aparent minore, dar care pot face diferența între o achiziție bună și una mai puțin bună.

De exemplu, încă înainte de intrarea în bloc, poți observa dacă:

 • există sau nu locuri de parcare suficiente în zonă
 • spațiul verde din fața blocului este sau nu îngrijit

Pătrundem apoi în casa scării, care ar trebui să fie curată, bine iluminată și fără mirosuri neplăcute. Acordă atenție panoului de afișaj și la număr de vecini cu centrale proprii de apartament. Am ajuns și în viitorul tău apartament. Ce aspecte minore nu trebuie să ratezi? Ține cont dacă:

 • ai posibilitatea de a efectua modificări ale spațiului interior,
 • există unele camere mai luminoase decât altele,
 • baia are sau nu geam,
 • balconul îți oferă o priveliște plăcută,
 • elementele de finisaj și de amenajări interioare care îți vor rămâne ție sunt de bună calitate și merită să plătești pentru ele.

Ce înseamnă cu adevărat o zonă bună?

Piața imobiliară americană, poate cea mai dezvoltată dintre piețele imobiliare ale lumii, este guvernată de principiul conform căruia, cele mai importante trei aspecte pe care trebuie să le urmărească un cumpărător atunci când își caută o locuință sunt: “location, location, location” (locație, locație, locație).

Este normal să fie așa, dacă luăm în considerare faptul că, atunci când cumperi un apartament, el trebuie să corespundă cerințelor tale actuale și, în același timp, să constituie și o investiție pe termen lung.

Pentru a-ți răspunde la întrebarea de mai sus, într-un mod corect și complet, vom analiza cele două dimensiuni:

Care sunt cerințele tale actuale în ceea ce privește zona unde îți dorești să cumperi?

Consilierii Blitz, datorită experienței și pregătirii specifice, vor identifica cu ușurință care sunt cerințele tale cu privire la zona preferată. Este posibil, de exemplu, să ai o viață activă și să ți se potrivească zona centrală a orașului.

Poate vrei să te retragi într-o zonă liniștită, să scapi de agitația orașului, și atunci îți vom recomanda un cartier mai liniștit sau chiar unul nou, situat la marginea pădurii sau într-una din localitățile vecine. Pentru oricare dintre variante, avem soluții reale pentru tine.

Cum să investești deștept în cumpărarea unui apartament din punct de vedere locativ?

În ceea ce privește latura investițională, ea nu este deloc de neglijat, mai ales în condițiile în care, în viitor, nevoile tale locative se vor schimba. În momentul în care vei dori altceva, un apartament mai spațios sau, de ce nu, unul mai mic și cochet, va trebui să vinzi. De aceea este foarte important să alegi inteligent.

Concluzie

Specialiștii Blitz îți vor oferi cea mai bună soluție pentru nevoile tale curente și, în același timp, apartamentul tău va fi plasat într-o zonă cu potențial de creștere în viitor, în condiții normale de piață. Apartamentul cumpărat azi reprezintă o investiție în viitor.

Urmărește videoclipul de mai jos ca să vezi cum decurge o zi din viața unui specialist imobiliar Blitz!

De asemenea, ei te vor ajuta să cumperi cel mai bun apartament, identificând atât nevoile tale actuale de locuire, cât și pe cele din viitorul apropiat.

Astfel nu vei fi nevoit să îți schimbi apartamentul mai devreme decât ți-ai propus, doar pentru că planurile tale s-au modificat între timp. Un specialist știe ce întrebări să-ți adreseze, în ce situații să te pună, astfel încât să descopere inclusiv acele nevoi ascunse pe care nici măcar tu nu le știai.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Un apartament mai spatios nu inseamna neaparat un apartament mai bun! (Imobiliare la minut 48)

Urmeaza: "Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: Un apartament mai spatios nu inseamna neaparat un apartament mai bun! Vrei sa-ti cumperi un apartament, iar dimensiunea acestuia ocupa una din pozitiile fruntase pe lista ta de prioritati. Nu este un lucru neaparat negativ si nu esti nici primul, nici ultimul client care-si doreste[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Nu cumpara cel mai bun apartament din bloc!

Locatie, locatie, locatie! Acestea sunt cele mai importante trei elemente care conteaza atunci cand cumperi o locuinta, conform principiilor pietei imobiliare americane. Din pacate, in Romania pretul inca mai cantareste mult in procesul de decizie si acest lucru se vede. Nu cumpara cel mai bun apartament din bloc pentru ca nu-ti vei recupera niciodata banii investiti! Iti vom oferi mai[...]

Citeste mai mult
woman using apple iphone reading text
Acum 3 luni 0 Comentarii

Ghidul cumpărătorului - Alegerea agentului imobiliar potrivit

Te-ai hotărât! Vrei să faci pasul de a-ți cumpăra un apartament, care să devină căminul tău și al familiei tale. Te-ai orientat în piața imobiliară, ți-ai creat un top al cartierelor unde ți-ar plăcea să locuiești și ți-ai format o viziune de ansamblu privind demersurile pentru achiziționarea apartamentului. Cu toate acestea, există anumite detalii la care trebuie să fii foarte[...]

Citeste mai mult
coming back soon