Yandex.Metrica

Garantie guvernamentala pentru reabilitarea termica a blocurilor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In sedinta Guvernului de azi, 13 martie, s-a decis continuarea acordarii de garantii guvernamentale pentru reabilitarea termica a blocurilor, in conditiile in care planul initial in care erau prevazute fonduri europene a picat. Astfel, Guvernul vrea sa atraga asociatiile de proprietari in program, prin facilitarea finantarii la dobanzi subventionate.

Plafonul total de garantare va fi de 200 de milioane de lei, iar pentru lucrari de reabilitare structural-arhitecturale a cladirilor de locuit, plafonul de garantii a fost stabilit la 100 de milioane de lei. Conform prevederilor legale, lucrarile de anvelopare a cladirilor de locuit sunt finantate in proportie de 10% din surse proprii ale beneficiarilor si in proportie de 90 % din credite bancare garantate de stat. Creditele pot fi rambursate in maxim 5 ani. La acest tip de credit pot avea acces atat proprietari de locuinte unifamiliale, cat si asociatii de proprietari, in acest caz fiind nevoie de o hotarare a asociatiei semnata de minim 90% din membrii sai!

In luna august 2011, s-a completat lista de lucrari eligibile pentru a obtine astfel de credite garantate de Guvern. Astfel, pe langa lucrarile structurale si cele de termoizolare, lista mai cuprinde si lucrari de reparare si de inchidere a balcoanelor. Conditia in acest caz este ca asociazitia de locatari sa nu fi inregistrat mai mult de doua rate scadente la utilitati.

Sursa: www.incont.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Subventionarea caldurii, de 10 ori mai costisitoare ca reabilitarea termica

Guvernul a ratat sansa relansarii economice oferita de izolarea cladirilor de locuit La nivel national, sumele cheltuite din bugetul de stat pentru diverse forme de subventionare a pretului pentru gigacalorie au ajuns in acest an la cifra record de 330 de milioane de euro, potrivit datelor Minis­terului Administratiei si Internelor. In schimb, pentru rezolvarea problemelor cu izolarea termica a imobilelor,[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

400 de milioane de lei in plus pentru Prima Casa!

Dupa cateva saptamani care au creat panica pe piata, mai ales dupa ce BCR a anuntat ca a epuizat si plafonul suplimentar provenit din garantiile nefolosite de clientii ANL, a venit si anuntul "salvator". Guvernul a aprobat alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru continuarea in bune conditii a programului Prima Casa: "Guvernul a aprobat printr-o hotarare alocarea[...]

Citeste mai mult
coming back soon