Yandex.Metrica

Fondurile pentru Prima Casa sunt pe terminate. Ce va face Guvernul?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ritmul accelerat al creditarii din ultima perioada au condus spre epuizarea prematura a plafonului pentru Prima Casa. Situatia, e drept, s-a repetat si in trecut, numai ca fondurile pentru 2015 au fost foarte generoase, 2,6 miliarde de lei, net superioare anilor anteriori.

Fonduri Prima CasaSpecialistii sunt de parere ca, in conditiile ritmului actual de creditare, plafonul pentru Prima Casa se va epuiza luna urmatoare, iar Guvernul este obligat sa ia masuri din timp, pentru a evita o situatie de blocaj in viitor.

„Evolutia cererii de finantare pentru Prima Casa a fost mare si avem estimari ca fondurile se vor termina in septembrie-octombrie, mai ales la bancile foarte mari. Daca vom avea final de fonduri pentru Prima Casa ar fi foarte important de stiut de acum iar daca nu, care va fi valoarea alocata. Sa nu apara iar o pauza de 1-2 luni in care bancile sa nu poata sa dea finantari”, a declarat Dragos Nechifor, broker de credite.

Guvernul insa ezita sa dea un comunicat in acest sens, mai ales dupa declaratiile guvernatorului BNR, care atragea atentia cu privire la pericolul creditarii mult prea facile.

„Uitandu-ne la viteza de crestere a creditului, crestere de peste 10 la suta, te face sa iti ciulesti urechile. Buna parte din crestere vine din programul Prima Casa, care are si parti bune, dar ca orice evolutie a creditului imobiliar trebuie sa ne uitam cu atentie la el”, declara Mugur Isarescu, guvernator al Bancii Nationale a Romaniei.

Programul Prima Casa a fost lansat in 2009, iar in cadrul sau au fost acordate pana in prezent, credite in valoare totala de 5,6 miliarde de euro, cu o valoare medie a sumei imprumutate de 38.000 de euro.

Sursa: Digi 24

Echipa Blitz

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Prima Casa 5, va fi sau nu va fi?

Aceasta este intrebarea ce sta pe buzele tuturor: cumparatori, bancheri, agentii imobiliare. Ce se va intampla dupa cu programul Prima Casa in 2013? Sunt foarte multi oameni care-si doresc o locuinta, dar care, pana in prezent, desi au trecut 3 etape din Prima Casa si urmeaza sa se incheie si a patra, inca nu au accesat acest tip de credit.[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

A inceput Prima Casa, varianta in lei. Ce se intampla cu preturile locuintelor?

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a distribuit recent bancilor fondurile suplimentare de 1,2 miliarde de lei pentru acordarea de credite Prima Casa exclusiv in moneda nationala. Din totalul acestora, 500 milioane de lei sunt destinati achizitionarii de locuinte construite prin ANL. Decizia de a acorda credite pentru achizitia de locuinte prin programul guvernamental[...]

Citeste mai mult
coming back soon