Yandex.Metrica

Fonduri europene pentru izolarea imobilelor – proiect propus de Traian Basescu

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ca exista multe si neidentificate foduri europene alocate, mai mult sau mai putin responsabil, pentru multe si neidentificate proiecte, este o realitate pe care o stim cu totii.

Cu siguranta mediile de informare filtreaza, din cand in cand, datele-sursa si livreaza povesti cosmetizate pentru a nu da seama, dintr-un motiv sau altul, de motivatiile ascunse ale dezvoltatorilor. Integritatea celor care solicita sume considerabile pentru varii proiecte nu este, insa, tema acestui articol.

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca o parte din fondurile europene blocate in instanta ar trebui folosite pentru izolarea termina a imobilelor. Trecand peste faptul ca existenta in sine a mai multor procese intentate unor dezvoltatori blamabili nu ne surprinde absolut deloc, ajungem la centrul nevralgic al declaratiei prezidentiale.

Se pare ca suma deloc neglijabila de un miliard de euro zace in trista nefolosinta, solutia lui Traian Basescu constand in a anula contractele dezvoltatorilor reprobabili si in a canaliza fondurile respective spre alte proiecte.

“Tot vorbim de noi surse de energie, mai ieftina, mai ecologica, dar cea mai ieftina energie e cea pe care nu o consumi. Noi cu blocurile incalzim atmosfera, stiti foarte bine. Iarna avem ambitia ca toate orasele noastre sa incalzeasca atmosfera datorita lipsei de izolatie termica a blocurilor”, a declarat presedintele.

Pentru a remedia aceste impedimente energetice si pentru a recanaliza util fondurile europene blocate, Traian Basescu a propus un program de anvelopare si izolare termica a blocurilor, program in cadrul caruia cetatenii sa suporte doar 20-30% din costuri.

Avem circa 1 miliard de euro proiecte blocate in instante. Aici Guvernul va trebui sa ia foarte rapid o decizie, sa anuleze aceste proiecte, pentru ca prelungirea unei solutii in instanta nu face decat sa duca la pierderea banilor. Banii trebuie retrasi, anulate proiectele si atunci nu mai exista subiect de disputa in instanta”, a mai declarat presedintele.

Suntem, de asemenea, informati ca recanalizarea fondurilor blocate se poate face doar cu acordul Comisiei Europene.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

De ce au nemtii o piata imobiliara mai eficienta decat a noastra

Piata imobiliara din Romania este deficitara. Raportata, insa, la realitatile de peste granite, situatia devine cu atat mai deplorabila. In ciuda faptului ca sincronizarea cu valorile si exigentele din tarile vest-europene nu este imposibila, impedimentele sunt multe si aparent imposibil de depasit. Avem o piata imobiliara lipsita de coeziune legislativa. Se adauga apetenta investitorilor locali pentru profiturile imediate, se mai[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Bancile se feresc sa mai finanteze proiectele imobiliare

Un studiu realizat de departamentul Building Surveying din cadrul Colliers International, publicat marti, releva precautia bancilor in acordarea de finantari noi prin faptul ca, in primul semestru din acest an, sub 10% dintre dezvoltatorii imobiliari care au solicitat un credit au primit finantare, potrivit NewsIn. Potrivit studiului, desi mai mult de 50 de dezvoltatori au aplicat pentru o solutie de[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Conversia in lei a creditelor, fara taxe suplimentare, ar putea fi posibila in cel mai scurt timp!

Proiectul de lege a fost semnat deja de 130 de parlamentari, in mare lor majoritate ai puterii, semn ca modificarea legislatiei actuale e doar o chestiune de timp. Nici acordurile cu institutiile financiare internationale sau cu cele ale Uniunii Europene, nu vor avea de suferit, mai ales ca mai exista cel putin un caz similar, cel din Ungaria. Conform proiectului[...]

Citeste mai mult
coming back soon