Yandex.Metrica

Fondul de urgenta al Allianz-Tiriac: 350 milioane de euro

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati via hotnews.ro ca Allianz-Tiriac dispune de un capital de urgenta de aproximativ 350 milioane de euro. Suma este gandita pentru a amortiza eventualele pagube produse de un cutremur de proportii.

S-a ajuns la aceasta cifra de risc in urma unei analize estimative a expunerii catastrofice efectuate de reprezentantii diviziei de reasigurari Allianz Re, din cadrul grupului Allianz. Studiul complet a fost publicat in primul numar al revistei Zona de Siguranta, revista specializata pe managementul situatiilor de risc.

Pentru aceasta analiza s-au luat in considerare datele statistice legate de cutremurele care-au avut loc in Romania in ultimele cateva sute de ani. Cele 350 milioane de euro fac parte dintr-un fond monetar de urgenta care poate fi alocat pentru a se face fata urmarilor dezastruoase ale unui cutremur de o magnitudine inregistrata in Romania doar o data la 250 de ani.

“Extrapoland acestscenariu la nivelul intregului fond de locuinte din Romania, discutam despre un cutremur care ar genera doar la gospodariile populatiei pagube totale a caror refacere ar necesita fonduri echivalente cu circa 8-10% din Produsul Intern Brut al tarii. Iar valoarea totala a daunelor ar fi de cel putin doua ori mai mari, daca includem si pagubele care s-ar inregistra in economie, la nivelul infrastructurii si activelor statului”, declara reprezentantii Allianz-Tiriac.

Desi acest studiu de risc pare de rau augur, proprietarii de locuinte trebuie sa ia in calcul o serie de factori catastrofici, printre care factori se numara si un potential cutremur devastator. Conform datelor culese de reprezentantii Allianz, doar 20% dintre proprietari si-au asigurat locuintele pentru astfel de evenimente nedorite, insa totalmente plauzibile.

In ceea ce priveste asigurarile obligatorii, situatia este mai mult decat dramatica. Se pare ca, la sfarsitul lui martie 2011, doar 5,74% din totalul de 8,4 milioane de locuinte din Romania erau asigurate, fapt cu adevarat ingrijorator in contextul in care tara noastra, desi ferita de cataclisme notabile, se inscrie, torusi, in categoria zonelor de risc cel putin mediu.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cele mai scumpe locuinte vandute in ultimul an

Cei de la publicatia Gandul au realizat un mic top al celor mai scumpe locuinte achizitionate in ultimul an. Se pare ca pentru o vila din zona Calarasi s-a cerut suma de 1,5 milioane de dolari. Insa, conform declaratiei lui Victor Zaharia, managing partner la Coldwell Banker Opera, compania care a intermedia tranzactia, clientul care s-a ales cu faimoasa vila[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

S-a deschis Hotelul "Univers T"

Suntem informati, via mediafax.ro, ca tocmai s-au finalizat lucrarile de reabilitare ale Hotelului "Univers T". Aflat sub patronajul Consiliului Judetean Cluj, hotelul a intrat in procesul de modernizare in anul 2008. Investitia a costat aproximativ 3,5 milioane de euro. Imobilul a fost construit in 1985 si a trecut sub patronajul Consiliului Judetean Cluj la inceputul anilor '90. Departe de a[...]

Citeste mai mult
coming back soon