fbpx Yandex.Metrica

Floresti- cea mai mare comuna din tara!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform datelor de la ultimul recensamant, comuna Floresti este cea mai mare comuna din tara. Cu o populatie de 22.189 de locuitori Florestiul depaseste doua dintre municipiile judetului: Campia Turzii(22.157) si Gherla(20.440). Aceleasi date statistice ne prezinta o situatie incredibila: fata de anul 2009 populatia Florestiului s-a dublat, iar fata de 2002 s-a triplat!

Pe ce se bazeaza “succesul” Florestiului?
Aflata la cativa kilometri de Cluj-Napoca, la iesirea spre Oradea, comuna Floresti era in trecut o localitate recunoscuta in special pentru fermele de pasari, populatia activa fiind in mare masura ocupata in cadrul acestui sector, ce cuprindea, pe langa cresterea puilor, si celelalte activitati, respectiv, abatorizare, congelare, depozitare. Ce este interesant de stiut, in 1995, SC Avicola SA Floresti a fost prima societate din Romania de dupa Revolutie care a fost declarata in faliment.
Interesul pentru Floresti a inceput odata cu anuntarea marilor proiecte, Zona Metropolitana Clujeana si Autostrada Transilvania. De asemenea, fiind vorba de o comuna, taxele si impozitele urmau sa fie mai mici. Astfel investitorii au fost atrasi de aceasta zona pornind de la Metro si continuand cu Polus Center, BMW, Iveco, Best Western Fusion Hotel.

Boom-ul imobiliar
Incepand cu 2007 si pana in prezent dezvoltatorii imobiliari au gasit in Floresti o zona “fertila” pentru propriile afaceri, ceea ce a dus la declararea mai in gluma, mai in serios, a Florestiului drept “dormitorul Clujului”. Distanta mica fata de Cluj-Napoca, mult-anuntata Zona metropolitana ce transforma practic Florestiul intr-un cartier al Clujului, conditiile geografice foarte bune(cu terenuri drepte pe o vale a Somesului foarte larga), preturile accesibile pentru terenurile de constructii, toate acestea au creat premizele dezvoltarii unui oras in miniatura. Si s-au construit ansambluri de blocuri, case insiruite, case individuale, uneori haotic, nerespectandu-se normele legale, alteori sanatos si organizat si astfel s-a ajuns la ceea ce avem astazi: un Floresti aglomerat, cu probleme de infrastructura, dar un Floresti accesibil pentru marea majoritate a celor care-si doresc o locuinta, generos in suprafete locuibile, si asta la doar cativa kilometri vest de Cluj-Napoca.

Proiecte sau promisiuni?
Ca urmare a investiilor in zona, Florestiul beneficiaza de un buget de peste 10 milioane de euro(provenit din venituri proprii). Si cum dezvoltarea obliga, Primaria deruleaza cateva proiecte de anvergura, asa cum a declarat primarul Ioachim Vancea:
Avem in derulare un proiect de modernizare a drumurilor prin asfaltare si de realizare a retelei edilitare de apa si canalizare. Aproape 90% din proiect este gata, termenul de finalizare este 31 martie. Ne-a mai ramas putin pentru partea de asfaltare, practic mai avem doua strazi“. Legat de rezolvarea problemei traficului(asa cum se stie singurul drum care face legatura cu Clujul este drumul european), primarul a mai declarat ca:
Pentru partea de nord a satului avem un contract semnat pentru realizarea unui drum, ceea ce inseamna ca putem uni Colonia de Sub Deal cu zona Grigorescu(probabil acesta se va lega de capatul strazii Donath- nota Blitz Blog). Drumul va fi initial de macadam, dar oricum va asigura un acces relativ usor si rapid spre Cluj-Napoca pe partea de nord a localitatii“.
Sunt binevenite aceste investitii in infrastructura, desi vocile atestate din sectorul imobiliar sau cel al constructiilor sustin ca ele ar fi trebuit sa vina in paralel cu dezvoltarea exploziva din anii dinaintea crizei, in cadrul unui plan integrat de dezvoltare locala.

Sursa: citinews.ro

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cea mai mare comuna din tara, intre dezvoltare exploziva si declin. Vezi cat mai costa apartamentele din Floresti

Cu o populatie de peste 22.000 de locuitori, conform datelor de la ultimul recensamant, comuna Floresti este cea mai mare comuna din tara. Marile proiecte de dezvoltare locala si nationala(Zona Metropolitana Cluj si Autostrada Transilvania), investitiile in zona(Metro, Polus, BMW, Iveco, Best Western Fusion Hotel), distanta mica fata de Cluj, pretul scazut al terenurilor, etc., au dus la explozia imobiliara[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Preturile apartamentelor din Floresti in luna aprilie (Imobiliare la minut)

"Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: Preturile apartamentelor din Floresti in luna aprilie. Indicele Blitz Imobiliare, care prezinta pretul public mediu al apartamentelor de vanzare, a raportat in luna aprilie 2014 pentru apartamentele din Floresti, valoarea de 516 euro/mp, cea mai mica valoare de la inceputul acestui an. "Specialistii si colaboratorii nostri[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Preturile apartamentelor din Floresti in scadere de la inceputul anului !

Indicele Blitz Imobiliare pentru apartamentele situate in Cluj-Napoca si in localitatile vecine a inregistrat in al doilea trimestru al anului 2014 o scadere de 5 euro/mp fata de primul trimestru. In conditiile in care preturile apartamentelor din municipiul Cluj-Napoca din aceeasi perioada au crescut, concluzia imediata este ca apartamentele din localitatile limitrofe s-au devalorizat cel mai mult. Acest lucru este[...]

Citeste mai mult